Connect with us

Ξεχωριστα

5 συνταγές για μαρινάδα στον…καταψύκτη! Η έξυπνη λύση για πεντανόστιμα και μαλακά κρεατικά στο πι και φι

Οι μαρινάδες είναι εκπληκτικές, σχεδόν δια μαγείας μετατρέπουν ένα στεγνό κρέας σε ένα λαχταριστό, αρωματικό και ζουμερό γεύμα. Όταν έχω χρόνο, ετοιμάζω αρκετές μπριζόλες, φιλέτα κοτόπουλο, και άλλα κομμάτια κρέατος με μαρινάδα, τα βάζω σε σακουλάκι τροφίμων ένα-ένα με την μαρινάδα τους και τα καταψύχω. Με αυτό τον τρόπο, τη μέρα που θέλω να μαγειρέψω ένα […]

Published

on

d running data downloads marinade gallery 3 2x jp 800x479 6

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Οι μαρινάδες είναι εκπληκτικές, σχεδόν δια μαγείας μετατρέπουν ένα στεγνό κρέας σε ένα λαχταριστό, αρωματικό και ζουμερό γεύμα.

Όταν έχω χρόνο, ετοιμάζω αρκετές μπριζόλες, φιλέτα κοτόπουλο, και άλλα κομμάτια κρέατος με μαρινάδα, τα βάζω σε σακουλάκι τροφίμων ένα-ένα με την μαρινάδα τους και τα καταψύχω. Με αυτό τον τρόπο, τη μέρα που θέλω να μαγειρέψω ένα από αυτά, το βάζω από το προηγούμενο βράδυ στην συντήρηση, έτσι ώστε την ώρα που θέλω να το χρησιμοποιήσω, αυτό είναι έτοιμα μαριναρισμένο και ζουμερό, για να το ψήσω στη σχάρα ή στον φούρνο.

Αξίζει τον κόπο, με το που φέρνετε στο σπίτι τα κρεατικά σας, να αφιερώνετε λίγο χρόνο και να ετοιμάζετε την μαρινάδα σας. Το κρέας θα απορροφήσει την μαρινάδα κατά τη διάρκεια της απόψυξης και με το που γυρίσετε σπίτι θα έχετε απλά ένα ολιγόλεπτο μαγείρεμα. Αυτή η μέθοδος θα αλλάξει δραματικά το καθημερινό μαγείρεμα σας!

Πώς θα το κάνετε;

Δεν θα μπορούσε να είναι πιο απλό. Ανακατέψτε τα υλικά της μαρινάδας σας σε μία σακούλα τροφίμων, προσθέστε το ωμό κοτόπουλο, μοσχάρι, γαρίδες, ψάρι ή χοιρινό, κλείστε καλά το φερμουάρ, ανακατέψτε το καλά να καλυφθεί το κρέας, και αποθηκεύστε το στον καταψύκτη. Το μαριναρισμένο κρέας θα διατηρηθεί αναλλοίωτο μέχρι και εννιά μήνες.

Όταν θελήσετε να το μαγειρέψετε το μόνο που έχετε να κάνετε είναι να βάλετε την σακούλα με το κρέας στη συντήρηση από το προηγούμενο βράδυ, για ασφαλές ξεπάγωμα.

Μπορείτε να το μαγειρέψετε όπως προτιμάτε, πολύ εύκολο και πολύ νόστιμο είναι να το πετάξετε στη σχάρα.  Τα μαριναρισμένα κρέατα δεν χρειάζονται περισσότερο από αυτόν που συνήθως ψήνετε τα κρεατικά σας. Δώστε προσοχή να μαγειρευτούν καλά τα κρέατα και αν έχετε θερμόμετρο μαγειρέματος, καρφώστε το στο πιο χοντρό κομμάτι, για κοτόπουλο θέλετε 74°C και 63°C για χοιρινό.

Τι μαρινάδα προτιμάτε;

Οι πέντε μαρινάδες που ακολουθούν, έχουν υπολογιστεί για 220 γραμμάρια, καθαρά χωρίς κόκκαλα, φιλέτα κοτόπουλο ή χοιρινό ψαρονέφρι. Τα 220 γραμμάρια αντιστοιχούν σε μία μερίδα περίπου. Πολλαπλασιάστε τα υλικά για περισσότερες μερίδες, προσέξτε μόνο να διαβάσετε «Τα μυστικά της τέλειας μαρινάδας» .

1) Μέλι και Μουστάρδα

Η μουστάρδα και το γλυκό μέλι συνδυάζονται υπέροχα σε μία μαρινάδα που είναι πικάντικη αλλά και γλυκιά.

Ανακατέψτε:

2 κ.σ. μουστάρδα Dijon
1 κ.σ. μουστάρδας wholegrain (με σπόρους)
1 κ.σ. μέλι
1/2 κ.σ. ξύδι
4-5 κλαδάκια φρέσκα μυρωδικά (ρίγανη – θυμάρι – δεντρολίβανο)
1 πρέζα αλάτι

Σερβίρετε το μαγειρεμένο κρέας με πουρέ πατάτας και μπρόκολο για ένα εκπληκτικό γεύμα. 

2) Πέστο με Λεμόνι

Ιδανική συνταγή για τους λάτρεις του λεμονιού και του αρχάριους στην κουζίνα, θα σας κάνει να ξεχάσετε και το λεμονάτο της μαμάς!

Το πέστο έχει πολλές παραπάνω χρήσεις από σάλτσα για ζυμαρικά. Ως μαρινάδα δίνει στα κρεατικά μας μία γήινη γεύση βοτάνων που συνδυάζονται υπέροχα με το σκόρδο και τονίζονται με λίγο λεμόνι για οξύτητα.

Ανακατέψτε:

3 κ.σ. σάλτσα πέστο
1 κ.σ. χυμό λεμόνι

1/2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 γερή πρέζα αλάτι

Εντυπωσιάστε τους καλεσμένους σας συνοδεύοντας το με μία εύκολη Caprese σαλάτα και προσφέρετε τους το απόλυτο ιταλικό γεύμα, οικονομικά και εύκολα! Οτιδήποτε σας περισσεύει μην το πετάξετε! Με λίγο μαρούλι και ψωμί γίνετε ένα εκπληκτικό σάντουιτς.

 

3) Κρασάτο με Μαυροδάφνη

Δεν θα μιλήσω για την μαρινάδα, θα σας παραπέμψω σε μία συνταγή που αν δεν την έχετε ήδη φτιάξει, τρέξτε! Μοσχάρι κρασάτο με μαυροδάφνη, Μια συνταγή όνειρο, για κυριακάτικο τραπέζι σε χειμωνιάτικα καλέσματα, αλλά και για Χριστουγεννιάτικο τραπέζι. Είναι ένα γεύμα μοναδικό που χάρη στην εκπληκτική του μαρινάδα, θα σας βγάλει ασπροπρόσωπους σε κάθε περίσταση.

Για αυτή τη μαρινάδα κόβουμε το κρέας σε μεγάλες μπουκιές και το βάζουμε σε γυάλινο μπολ.

Προσθέτουμε:

1 φύλλο δάφνης
1 κλωνάρι θυμάρι
2 κ.σ. βαλσαμικό ξύδι με σύκο
125 γραμμάρια μαυροδάφνη
125 γραμμάρια κρασί
λίγους κόκκους πιπέρι

Ταιριάζει με όλα τα κρεατικά και συνοδεύετε υπέροχα με ρύζι μπασμάτι με σταφίδες και κουκουνάρι

4) Γλυκόξινο

Μια συνταγή για μαρινάδα που εφαρμόζεται υπέροχα σε όλα τα κρέατα, είτε λαχταράτε μία Μπριζόλα σταβλίσια είτε αν είστε λάτρης του υγιεινού φαγητού Ταμπουλέ αντιοξειδωτικό με ψητά λαχανικά και κοτόπουλο γλυκόξινο. Ως μαρινάδα δίνει στα κρεατικά ένα μοναδικό καπνιστό άρωμα και μία υπέροχη γλυκόξινη γεύση.

Ανακατέψτε:

1 σκ. σκόρδο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
3 κ.σ. κρέμα βαλσάμικο
ένα κλωνάρι ρίγανη
ένα κλωνάρι θυμάρι
2 πρέζες αλάτι – προσθέστε μπόλικο αλάτι αν την ετοιμάζετε για μοσχάρι

Μπορείτε να κάνετε την μαρινάδα καυτερή προσθέτοντας μία φρέσκια καυτερή πιπεριά – σας το συστήνω ανεπιφύλακτα. Σερβίρετε το κοτόπουλο με αντιοξειδωτική Ταμπούλε και την Μπριζόλα με πουρέ και θα εντυπωσιάσετε.

5) Ινδικό Γιαουρτλού (Tikka Massala)

Για τις τολμηρές μαγείρισσες, μία ινδική μαρινάδα που θα σας συνεπάρει. Αποτελεί εξαίρεση στην ινδική κουζίνα ως από τα λιγότερα πικάντικα γεύματα και με την προσθήκη του γιαουρτιού ακόμα και όσοι αποφεύγουν τα καυτερά γεύματα θα το λατρέψουν. Επίσης τα φυσικά ένζυμα του γιαουρτιού λειτουργούν ως διασπαστές και με φυσικό τρόπο θα μαλακώσουν τα κρεατικά σας κάνοντας τα ζουμερά και λαχταριστά.

Σημείωση: Σάλτσα Tikka Massala θα βρείτε στα περισσότερα Σούπερμαρκετ ως έτοιμη σάλτσα.

Ανακατέψτε:

2 κ.σ. σάλτσα Tikka Massala
1/2 κεσεδάκι πλήρες γιαούρτι
1/2 κ.σ. ελαιόλαδο
1 μεγάλη πρέζα αλάτι

Συνοδεύσετε το κρέας με απλό άσπρο ρύζι. Για όσους δεν αντέχουν καθόλου τις πικάντικες γεύσεις προσθέστε λίγη-λίγη την σάλτσα Tikka Massala μέχρι να πετύχετε το χρώμα τις ακόλουθης εικόνας, σας εγγυώμαι πως το αποτέλεσμα θα είναι λαχταριστό και δεν θα σας κάψει καθόλου

Καλέστε κόσμο στο σπίτι και καταπλήξτε τους, με πεντανόστιμα, ζουμερά και απολαυστικά μαριναρισμένα κρεατικά!

Να είστε σίγουροι ότι όλοι θα παραμιλάνε από τη νοστιμιά, θα το ευχαριστηθούν και εσείς θα εισπράξετε συγχαρητήρια!

Συνεχίστε να μαγειρεύετε έξυπνα και με πάθος!

ΠΗΓΗ

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Ονειρεμένο τσιζκέικ λεμόνι – μια εύκολη συνταγή για σίγουρη επιτυχία

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Αυτή είναι η συνταγή που πρέπει οπωσδήποτε να την δοκιμάσεις – σαραγλί το ιδανικό κέρασμα!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Τέλειο γεύμα! Μανιτάρια φρικασέ – νηστίσιμα τόσο νόστιμα πού δεν έχουν να ζηλέψουν το κρέας…

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Τέτοιους λουκουμάδες πού να τους βρεις!

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Μου τρέξανε τα σάλια! Τι υπέροχο πιάτο είναι αυτό με καλαμάρι ψητό στον φούρνο

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Τι μυρωδάτο και καλομαγειρεμένο φαγητό! Σουπιές κρασάτες με κρεμμύδια

Συνταγές1 εβδομάδα ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Πώς ένας ταπεινός χαλβάς μετατρέπεται σε ένα ξεχωριστό γλυκάκι!

Συνταγές14 ώρες ago

Υπέροχα τσουρέκια, αφράτα και σίγουρα πολύ νόστιμα.

Συνταγές16 ώρες ago

Καλό και ευλογημένο Πάσχα να έχουμε με υγεία, αγάπη, ευημερία και οικογενειακή γαλήνη

Συνταγές18 ώρες ago

Απλά φανταστικές τσουρεκάρες – συνταγή που δεν την αλλάζω με τίποτα

Συνταγές20 ώρες ago

Τι ωραία πρόταση !! Θεϊκός χαλβάς σιμιγδαλένιος με κουβερτούρα και κράνμπερι

Συνταγές21 ώρες ago

Αυτή είναι η απόλυτη τηγανιά μανιταριών! Θα την φτιάχνω συνέχεια!

Συνταγές22 ώρες ago

Ελάτε να ετοιμάσουμε το πιο λαχταριστό αρνί τυλιχτό για το πασχαλινό σας τραπέζι

Συνταγές22 ώρες ago

Υπέροχοι κολοκυθοκεφτέδες φούρνου, πεντανόστιμοι και λαχταριστοί

Συνταγές23 ώρες ago

Ωραίο και δροσερό γιαουρτογλυκό

Συνταγές2 ημέρες ago

Χωρίς καλιτσούνια Πάσχα δε νοείται !

Συνταγές2 ημέρες ago

Τα πιο νόστιμα βουτηρένια τραγανά τυροπιτάκια κουρού που λιώνουν στο στόμα

Συνταγές2 ημέρες ago

Πολύ ωραία αφράτα και νοστιμότατα τηγανοψωμάκια νηστίσιμα με ελιές! Τ

Συνταγές2 ημέρες ago

Ωραιότατη σπιτική πραλίνα σοκολάτας

Συνταγές2 ημέρες ago

Αχ τι ωραίο δείχνει! Χταπόδι με μανιτάρια και πατάτες λεμονάτο στο φούρνο

Συνταγές2 ημέρες ago

Τσουρέκι μόνο με προζύμι, χωρίς μαγιά και γίνεται καλύτερο από κάθε άλλη φορά.

Συνταγές3 ημέρες ago

Ότι πρέπει για τις ημέρες νηστείας – λαχταριστά και πεντανόστιμα νηστίσιμα πιτάκια με λαχανικά και ελιές

Συνταγές3 ημέρες ago

Χαλβάς Αιτωλοακαρνανίας! Νηστίσιμος, παραδοσιακός και πολύ νόστιμος!

Συνταγές3 ημέρες ago

Εξαιρετικό ψωμάκι με προζύμι – Να το απολαύσετε καθώς το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει

Συνταγές3 ημέρες ago

Πολύ ωραία και πολύ καλή ιδέα για σταφιδόψωμο νηστίσιμο, χωρίς λάδι

Συνταγές3 ημέρες ago

Ωραιότατη μυρωδάτη και λαχταριστή κολοκυθόπιτα στο φούρνο

Συνταγές3 ημέρες ago

Όλες οι λεπτομέρειες και τα μυστικά στην καλύτερη συνταγή για τα περίφημα κρητικά λυχναράκια

Συνταγές3 ημέρες ago

Την πρώτη μέρα εξαφανίστηκαν τα μισά. Συνταγή για κουλουράκια αμμωνίας από τα παλιά…

Συνταγές3 ημέρες ago

Η συνταγή αυτή είναι από τις ωραιότερες γιατί τα τσουρέκια μένουν μαλακά για πολλές μέρες

Συνταγές4 ημέρες ago

Εντυπωσιακή τούρτα Black Forest με αφράτο παντεσπάνι

Συνταγές4 ημέρες ago

Φτιάξτε πασχαλινά κουλουράκια που γίνονται μαλακά μέσα, εύκολα και θα τα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι

Συνταγές4 ημέρες ago

Μελιτζάνες στον φούρνο με πλούσια σάλτσα και τυρί

Συνταγές4 ημέρες ago

Μακράν η καλύτερη συνταγή για πίτα με χόρτα και τυρί

Συνταγές4 ημέρες ago

Φτιάξαμε και φέτος τα πασχαλινά γιαννιώτικα κουλουράκια αμμωνίας – αγαπημένη μυρωδιά του Πάσχα

Συνταγές4 ημέρες ago

Αφράτα και νόστιμα ελιοψωμάκια

Συνταγές4 ημέρες ago

Φέτος τα πασχαλινά αυγά τα βάφουμε εύκολα με φυσική βαφή

Συνταγές5 ημέρες ago

Μια συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε – σπιτικές κοτομπουκιές που θα σας μείνουν αξέχαστα!

Exit mobile version