Connect with us

Ξεχωριστα

Χτυπάει 8 Αυγά, τα Ρίχνει πάνω στο Κομμένο Ψωμί και τα βάζει στο Φούρνο. Μετά από 45 λεπτά; Θα σας Τρέχουν τα Σάλια!

Οι αυγόφετες είναι ένα από τα πιο αγαπημένα πιάτα του κυριακάτικου πρωινού, αλλά δεν είναι και η καλύτερη επιλογή όταν έχεις να ταΐσεις ένα σωρό στόματα. Η παρακάτω συνταγή θα λύσει αυτό το πρόβλημα, γιατί ψήνεται στον φούρνο. Και το καλύτερο είναι ότι μπορείτε να το ετοιμάσετε από το προηγούμενο βράδυ. Σε άλλες συνταγές για […]

Published

on

221

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Οι αυγόφετες είναι ένα από τα πιο αγαπημένα πιάτα του κυριακάτικου πρωινού, αλλά δεν είναι και η καλύτερη επιλογή όταν έχεις να ταΐσεις ένα σωρό στόματα. Η παρακάτω συνταγή θα λύσει αυτό το πρόβλημα, γιατί ψήνεται στον φούρνο. Και το καλύτερο είναι ότι μπορείτε να το ετοιμάσετε από το προηγούμενο βράδυ.

Σε άλλες συνταγές για αυγόφετες, τα ψωμάκια κόβονται σε κύβους, αλλά εμείς επιλέξαμε να κρατήσουμε τις φέτες ολόκληρες. Μπορεί η εμφάνιση να μην λέει πολλά (παρ’όλο που είναι πεντανόστιμο), αλλά με αυτόν τον τρόπο οι κόρες ψήνονται καλά και γίνονται τραγανές.

Σε κάποιες συνταγές βάζουν το ψωμί στο ταψί και από πάνω το μίγμα με το αβγό. Αυτό δεν είναι καλή ιδέα, γιατί σε κάποια σημεία το ψωμί διαλύεται και σε άλλα είναι ξερό. Η καλύτερη μέθοδος είναι να βουτήξετε κάθε φέτα του ψωμιού ξεχωριστά, να ρίξετε επιπλέον αβγό από πάνω και μετά να το αφήσετε όλο το βράδυ για να το ρουφήξει το ψωμί. Έτσι, οι αυγόφετες σας δεν θα βγουν λασπωμένες.

Στην Γαλλία δεν τις λένε αυγόφετες αλλά “pain perdu”, δηλαδή ξεχασμένο ψωμί. Κι αυτό γιατί οι αυγόφετες είναι καλύτερες με μπαγιάτικο ψωμί, ώστε να ρουφήξει το αβγό σαν σφουγγάρι, αλλά να μην λασπώσει. Αν το φτιάξετε από το προηγούμενο βράδυ, μπορείτε απλά να το βάλετε στο ψυγείο και να το ξεχάσετε. Το επόμενο πρωί θα έχετε ένα ονειρεμένο πρωινό.

Συνταγή για αυγόφετες (8-10 μερίδες)

Χρόνος προετοιμασίας: 15 λεπτά

Συνολικός χρόνος: 1 ώρα και 15 λεπτά (συν μερικές ώρες επιπλέον για να ρουφήξει το ψωμί το αβγό)

Υλικά:

-8 ολόκληρα αβγά

-1/2 φλιτζάνι ζάχαρη

-2 κ.σ. Εκχύλισμα βανίλιας

-1 κ.γ. Κανέλα σε σκόνη

-1/4 κ.γ. Τριμμένο μοσχοκάρυδο

-1/4 κ.γ. Αλάτι

-1 1/2 φλιτζάνια γάλα

-1 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος

-1 φραντζόλα ψωμί με προζύμι σε φέτες

Γαρνιτούρα:

-1 φλιτζάνι καρύδια πεκάν, κομμένα

-1/4 κ.γ. Τριμμένο μοσχοκάρυδο

-1 κ.γ. Κανέλα σε σκόνη 

-Μια πρέζα αλάτι

-1/4 φλιτζανιού μαύρη ζάχαρη

-1/4 φλιτζανιού κρύο βούτυρο κομμένο

Προετοιμασία

1. Αλείψτε με μπόλικο βούτυρο τον πάτο ενός ταψιού 23 επί 33 εκατοστά. Αφήστε το στην άκρη.

2. Σε ένα μεσαίο μπολ χτυπήστε τα αβγά, την ζάχαρη, την βανίλια, την κανέλα, το μοσχοκάρυδο, το αλάτι, το γάλα και την κρέμα γάλακτος μέχρι να ομοιογενοποιηθούν.

3. Βουτήξτε στο μίγμα με το αβγό τις φέτες του ψωμιού μία μία και τοποθετήστε τις στο ταψί. Ρίξτε το υπόλοιπο μίγμα από πάνω. Καλύψτε το ταψί με ζελατίνα και βάλτε το στο ψυγείο για μερικές ώρες ή όλο το βράδυ.

4. Σε ένα μικρό μπολ ανακατέψτε όλα τα υλικά της γαρνιτούρας, εκτός από το βούτυρο. Μόλις ομοιογενοποιηθούν, κόψτε το βούτυρο σε κομμάτια και ρίξτε το μέσα στο μίγμα. Ανακατέψτε, αλλά μην διαλύσετε τελείως το βούτυρο. Καλύψτε το μπολ και ρίξτε το μίγμα λίγο πριν ψηθούν οι αυγόφετες.

5. Προθερμάνετε τον φούρνο στους 175 βαθμούς Κελσίου.

6. Μόλις μουλιάσουν, βγάλτε το ταψί από το ψυγείο και ρίξτε από πάνω το μίγμα με το μοσχοκάρυδο. Αν θέλετε να γίνει σαν πουτίγκα ψωμιού, ψήστε για 45 λεπτά. Αν θέλετε να βγει πιο σφιχτό, ψήστε για μία ώρα.

7. Σερβίρετε με σιρόπι σφενδάμου και φρέσκα φρούτα.

Συμβουλή του σεφ:

-Κόψτε τις αυγόφετες σαν κέικ, αντί για ξεχωριστά κομμάτια. Έτσι όλοι θα φάνε λίγο από το υγρό τοστ και λίγο από την γαρνιτούρα.

Δοκιμάστε αυτή την συνταγή και θα μας θυμηθείτε!

Credit: tiphero.com

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Ονειρεμένο τσιζκέικ λεμόνι – μια εύκολη συνταγή για σίγουρη επιτυχία

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Αυτή είναι η συνταγή που πρέπει οπωσδήποτε να την δοκιμάσεις – σαραγλί το ιδανικό κέρασμα!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Τέλειο γεύμα! Μανιτάρια φρικασέ – νηστίσιμα τόσο νόστιμα πού δεν έχουν να ζηλέψουν το κρέας…

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Τέτοιους λουκουμάδες πού να τους βρεις!

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Μου τρέξανε τα σάλια! Τι υπέροχο πιάτο είναι αυτό με καλαμάρι ψητό στον φούρνο

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Τι μυρωδάτο και καλομαγειρεμένο φαγητό! Σουπιές κρασάτες με κρεμμύδια

Συνταγές1 εβδομάδα ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές1 εβδομάδα ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Γρήγορη & εύκολη συνταγή – μήλα γεμιστά ψημένα στον φούρνο

Συνταγές48 λεπτά ago

Ωραίο και δροσερό γιαουρτογλυκό

Συνταγές15 ώρες ago

Χωρίς καλιτσούνια Πάσχα δε νοείται !

Συνταγές17 ώρες ago

Τα πιο νόστιμα βουτηρένια τραγανά τυροπιτάκια κουρού που λιώνουν στο στόμα

Συνταγές19 ώρες ago

Πολύ ωραία αφράτα και νοστιμότατα τηγανοψωμάκια νηστίσιμα με ελιές! Τ

Συνταγές21 ώρες ago

Ωραιότατη σπιτική πραλίνα σοκολάτας

Συνταγές23 ώρες ago

Αχ τι ωραίο δείχνει! Χταπόδι με μανιτάρια και πατάτες λεμονάτο στο φούρνο

Συνταγές1 ημέρα ago

Τσουρέκι μόνο με προζύμι, χωρίς μαγιά και γίνεται καλύτερο από κάθε άλλη φορά.

Συνταγές2 ημέρες ago

Ότι πρέπει για τις ημέρες νηστείας – λαχταριστά και πεντανόστιμα νηστίσιμα πιτάκια με λαχανικά και ελιές

Συνταγές2 ημέρες ago

Χαλβάς Αιτωλοακαρνανίας! Νηστίσιμος, παραδοσιακός και πολύ νόστιμος!

Συνταγές2 ημέρες ago

Εξαιρετικό ψωμάκι με προζύμι – Να το απολαύσετε καθώς το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει

Συνταγές2 ημέρες ago

Πολύ ωραία και πολύ καλή ιδέα για σταφιδόψωμο νηστίσιμο, χωρίς λάδι

Συνταγές2 ημέρες ago

Ωραιότατη μυρωδάτη και λαχταριστή κολοκυθόπιτα στο φούρνο

Συνταγές2 ημέρες ago

Όλες οι λεπτομέρειες και τα μυστικά στην καλύτερη συνταγή για τα περίφημα κρητικά λυχναράκια

Συνταγές2 ημέρες ago

Την πρώτη μέρα εξαφανίστηκαν τα μισά. Συνταγή για κουλουράκια αμμωνίας από τα παλιά…

Συνταγές2 ημέρες ago

Η συνταγή αυτή είναι από τις ωραιότερες γιατί τα τσουρέκια μένουν μαλακά για πολλές μέρες

Συνταγές3 ημέρες ago

Εντυπωσιακή τούρτα Black Forest με αφράτο παντεσπάνι

Συνταγές3 ημέρες ago

Φτιάξτε πασχαλινά κουλουράκια που γίνονται μαλακά μέσα, εύκολα και θα τα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι

Συνταγές3 ημέρες ago

Μελιτζάνες στον φούρνο με πλούσια σάλτσα και τυρί

Συνταγές3 ημέρες ago

Μακράν η καλύτερη συνταγή για πίτα με χόρτα και τυρί

Συνταγές3 ημέρες ago

Φτιάξαμε και φέτος τα πασχαλινά γιαννιώτικα κουλουράκια αμμωνίας – αγαπημένη μυρωδιά του Πάσχα

Συνταγές3 ημέρες ago

Αφράτα και νόστιμα ελιοψωμάκια

Συνταγές3 ημέρες ago

Φέτος τα πασχαλινά αυγά τα βάφουμε εύκολα με φυσική βαφή

Συνταγές4 ημέρες ago

Μια συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε – σπιτικές κοτομπουκιές που θα σας μείνουν αξέχαστα!

Συνταγές4 ημέρες ago

Ένα γρήγορο και εύκολο κέραμα – ορίστε μια δροσιστική λεμονάδα

Συνταγές4 ημέρες ago

Εύκολο ψωμί τοστ με μαγιά – είναι απίστευτα μαλακό, σαν βαμβάκι! Για σάντουιτς, τοστ, φρυγανιέρα δεν υπάρχει καλύτερο!

Συνταγές4 ημέρες ago

Αμερικανικές τηγανίτες εύκολες και αφράτες – Η πιο απλή συνταγή !

Συνταγές4 ημέρες ago

Αγαπημένα τυροπιτάκια για όλες τις ώρες ζεστά ζεστά, νόστιμα ιδανικά για πάρτι και σνακ

Συνταγές4 ημέρες ago

Φτιάξτε γαρίδες σαγανάκι με μουστάρδα και θα μας θυμηθείς

Συνταγές5 ημέρες ago

Δοκιμάστε αυτή την εύκολη συνταγή για τα πιο νόστιμα κουλούρια του Πάσχα

Συνταγές5 ημέρες ago

Υπέροχοι γίγαντες φούρνου μαγειρεμένοι με πολύ μεράκι

Exit mobile version