Connect with us

Συνταγές

Χοιρινό με πράσο και αυγολέμονο με γιαούρτι

Published

on

75224681 2422120621244596 9080575459573366784 n

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Η Συνταγή είναι από κ. Eleni Kappou – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”

Απίθανη γεύση, φτιάξτε το και θα με θυμηθείτε..

Υλικά:
1 κιλό χοιρινό για κατσαρόλα κομμένο σε μερίδες μεγέθους (προτιμούμε μερίδες χωρίς κοκαλάκια για να μη τα βρίσκουμε στο πιάτο μας)
1 κιλό πράσα
2-3 κλωνιά σέλινο
1 ξερό κρεμμύδι
½ κούπα ελαιόλαδο
1/3 κούπας κρασί (λευκό κατά προτίμηση ή ροζέ)
2 αυγά
2 καλά γεμάτες κουταλιές γιαούρτι στραγγιστό (κατά προτίμηση πλήρες)
χυμό 2 ζουμερών λεμονιών
αλάτι, πιπέρι

Εκτέλεση:
Πλένουμε το κρέας και το αφήνουμε στην άκρη. Βάζουμε σε κατσαρόλα το κρεμμύδι κομμένο σε καρεδάκια να μαραθεί με το ελαιόλαδο.

Προσθέτουμε το κρέας, λίγο αλάτι και τσιγαρίζουμε ελαφρά, να αλλάξει χρώμα από όλες τις πλευρές. Όταν πιει τα υγρά που θα κατεβάσει, σβήνουμε με το κρασί.

Προσθέτουμε λίγο νεράκι και αφήνουμε να μαγειρεύεται σε μέτρια θερμοκρασία.

Καθαρίζουμε τα πράσα και το σέλινο. Για τα πράσα, βγάζουμε τα εξωτερικά τραχιά φύλλα και κόβουμε τις άκρες. Κόβουμε σε κυλινδρικά κομμάτια το λευκό μέρος και, αφού τα κόψουμε κατά μήκος και τα ανοίξουμε για να πλυθούν καλά, κόβουμε και το πράσινο μέρος σε κομμάτια μήκους 5-6 εκατοστών.

Όταν έχει μαλακώσει το κρέας (σε μισή ώρα περίπου) και αφού στο ενδιάμεσο προσθέτουμε νερό όποτε χρειάζεται, προσθέτουμε τα πράσα και το σέλινο σε κομμάτια.

Αλατίζουμε πάλι ελαφρά. Αφήνουμε το φαγητό μας να βράζει και να μαγειρευτεί. Πρέπει το κρέας να μαλακώσει και τα πράσα να είναι εντελώς βρασμένα.

Φροντίζουμε να προσθέτουμε νερό όποτε χρειάζεται και να μείνει στο τέλος με κάμποσο ζουμάκι, αλλά όχι βέβαια σαν σούπα. Στύβουμε τα λεμόνια. Χτυπάμε τα αυγά σε μεγαλούτσικο σκεύος πολύ καλά και προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού με αργή ροή, χτυπώντας τα αυγά ταυτόχρονα.

Όταν τελειώσουμε με το λεμόνι προσθέτουμε και το γιαούρτι.

Χτυπάμε με το πιρούνι να ενσωματωθούν τα υλικά, προσθέτουμε το πιπέρι και αρχίζουμε να ρίχνουμε αργά ζουμί από την κατσαρόλα στο αυγολέμονό μας.

Όταν θα έχουμε προσθέσει αρκετό ζουμί, τραβάμε την κατσαρόλα από το μάτι, αδειάζουμε κυκλικά το αυγολέμονο και την κουνάμε πέρα-δώθε να πάει παντού.

Ξαναβάζουμε την κατσαρόλα στο μάτι και, πριν αρχίσει να κοχλάζει, την αποσύρουμε οριστικά.

Αφήνουμε να ηρεμήσει 5-10 λεπτά και σερβίρουμε.

***το μυστικό είναι το γιαούρτι, μην το παραλείψετε

Η Συνταγή είναι από κ. Eleni Kappou“Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Ονειρεμένο τσιζκέικ λεμόνι – μια εύκολη συνταγή για σίγουρη επιτυχία

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Αυτή είναι η συνταγή που πρέπει οπωσδήποτε να την δοκιμάσεις – σαραγλί το ιδανικό κέρασμα!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Τέλειο γεύμα! Μανιτάρια φρικασέ – νηστίσιμα τόσο νόστιμα πού δεν έχουν να ζηλέψουν το κρέας…

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Τέτοιους λουκουμάδες πού να τους βρεις!

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Μου τρέξανε τα σάλια! Τι υπέροχο πιάτο είναι αυτό με καλαμάρι ψητό στον φούρνο

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Τι μυρωδάτο και καλομαγειρεμένο φαγητό! Σουπιές κρασάτες με κρεμμύδια

Συνταγές1 εβδομάδα ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Πώς ένας ταπεινός χαλβάς μετατρέπεται σε ένα ξεχωριστό γλυκάκι!

Συνταγές42 λεπτά ago

Μοσχομύρισε το σπίτι και φέτος, έτοιμα τα ατομικά τσουρέκια μας!

Συνταγές2 ώρες ago

Ωραιότατο, μεζεκλίδικο φαγητό – θράψαλα κρασάτα με κρεμμύδι και ελιές

Συνταγές16 ώρες ago

Υπέροχα τσουρέκια, αφράτα και σίγουρα πολύ νόστιμα.

Συνταγές18 ώρες ago

Καλό και ευλογημένο Πάσχα να έχουμε με υγεία, αγάπη, ευημερία και οικογενειακή γαλήνη

Συνταγές20 ώρες ago

Απλά φανταστικές τσουρεκάρες – συνταγή που δεν την αλλάζω με τίποτα

Συνταγές22 ώρες ago

Τι ωραία πρόταση !! Θεϊκός χαλβάς σιμιγδαλένιος με κουβερτούρα και κράνμπερι

Συνταγές24 ώρες ago

Αυτή είναι η απόλυτη τηγανιά μανιταριών! Θα την φτιάχνω συνέχεια!

Συνταγές24 ώρες ago

Ελάτε να ετοιμάσουμε το πιο λαχταριστό αρνί τυλιχτό για το πασχαλινό σας τραπέζι

Συνταγές1 ημέρα ago

Υπέροχοι κολοκυθοκεφτέδες φούρνου, πεντανόστιμοι και λαχταριστοί

Συνταγές1 ημέρα ago

Ωραίο και δροσερό γιαουρτογλυκό

Συνταγές2 ημέρες ago

Χωρίς καλιτσούνια Πάσχα δε νοείται !

Συνταγές2 ημέρες ago

Τα πιο νόστιμα βουτηρένια τραγανά τυροπιτάκια κουρού που λιώνουν στο στόμα

Συνταγές2 ημέρες ago

Πολύ ωραία αφράτα και νοστιμότατα τηγανοψωμάκια νηστίσιμα με ελιές! Τ

Συνταγές2 ημέρες ago

Ωραιότατη σπιτική πραλίνα σοκολάτας

Συνταγές2 ημέρες ago

Αχ τι ωραίο δείχνει! Χταπόδι με μανιτάρια και πατάτες λεμονάτο στο φούρνο

Συνταγές2 ημέρες ago

Τσουρέκι μόνο με προζύμι, χωρίς μαγιά και γίνεται καλύτερο από κάθε άλλη φορά.

Συνταγές3 ημέρες ago

Ότι πρέπει για τις ημέρες νηστείας – λαχταριστά και πεντανόστιμα νηστίσιμα πιτάκια με λαχανικά και ελιές

Συνταγές3 ημέρες ago

Χαλβάς Αιτωλοακαρνανίας! Νηστίσιμος, παραδοσιακός και πολύ νόστιμος!

Συνταγές3 ημέρες ago

Εξαιρετικό ψωμάκι με προζύμι – Να το απολαύσετε καθώς το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει

Συνταγές3 ημέρες ago

Πολύ ωραία και πολύ καλή ιδέα για σταφιδόψωμο νηστίσιμο, χωρίς λάδι

Συνταγές3 ημέρες ago

Ωραιότατη μυρωδάτη και λαχταριστή κολοκυθόπιτα στο φούρνο

Συνταγές3 ημέρες ago

Όλες οι λεπτομέρειες και τα μυστικά στην καλύτερη συνταγή για τα περίφημα κρητικά λυχναράκια

Συνταγές3 ημέρες ago

Την πρώτη μέρα εξαφανίστηκαν τα μισά. Συνταγή για κουλουράκια αμμωνίας από τα παλιά…

Συνταγές3 ημέρες ago

Η συνταγή αυτή είναι από τις ωραιότερες γιατί τα τσουρέκια μένουν μαλακά για πολλές μέρες

Συνταγές4 ημέρες ago

Εντυπωσιακή τούρτα Black Forest με αφράτο παντεσπάνι

Συνταγές4 ημέρες ago

Φτιάξτε πασχαλινά κουλουράκια που γίνονται μαλακά μέσα, εύκολα και θα τα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι

Συνταγές4 ημέρες ago

Μελιτζάνες στον φούρνο με πλούσια σάλτσα και τυρί

Συνταγές4 ημέρες ago

Μακράν η καλύτερη συνταγή για πίτα με χόρτα και τυρί

Συνταγές4 ημέρες ago

Φτιάξαμε και φέτος τα πασχαλινά γιαννιώτικα κουλουράκια αμμωνίας – αγαπημένη μυρωδιά του Πάσχα

Συνταγές4 ημέρες ago

Αφράτα και νόστιμα ελιοψωμάκια

Exit mobile version