Connect with us

Κεικ

Φοβερό σιροπιαστό κέικ κανέλας

Published

on

keik kanelas 2 1

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

 ΥΛΙΚΑ
  • 1/4 φλιτζ. ‏σπορέλαιο
  • 1/4 φλιτζ. ‏βούτυρο
  • 1 φλιτζ. ‏κρυσταλλική ζάχαρη
  • 2 ‏αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
  • 1 κ.γ. ‏μπέικιν πάουντερ
  • 1 κ.γ. ‏εκχύλισμα βανίλιας
  • 1 1/2 φλιτζ. ‏αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1/2 κ.γ. ‏αλάτι
  • 1/2 φλιτζ. ‏ξινόγαλα
  • 1/2 κ.γ. ‏κανέλα
  • 1/2 κ.γ. ‏μελάσα

Για την επικάλυψη θα χρειαστείτε

  • 1/2 φλιτζ. ‏βούτυρο λιωμένο
  • 1/4 φλιτζ. ‏κρυσταλλική ζάχαρη
  • 1/4 φλιτζ. ‏καστανή ζάχαρη
  • 1/2 κ.γ. ‏κανέλα

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνετε το φούρνο στους 180C. Αλείψτε μια φόρμα για κέικ με ελάχιστο λάδι και αφήστε τη στην άκρη.
  2. Σε ένα μεγάλο μπολ ανακατέψτε το λάδι, το βούτυρο και τη ζάχαρη μέχρι να ομογενοποιηθούν. Κατόπιν προσθέστε τη βανίλια και τα αυγά και ανακατέψτε καλά. Ύστερα προσθέστε προσεκτικά τα στερεά συστατικά στο μείγμα και το ξινόγαλα και χτυπήστε τα με ένα μίξερ χειρός μέχρι να ομογενοποιηθούν όλα. Βεβαιωθείτε ότι δεν έχει μείνει κανένας σβώλος στο μείγμα σας. Αφού είναι έτοιμο το μείγμα σας, παίρνετε το 1/2 φλιτζ. από αυτό και το βάζετε σε ένα άλλο μικρότερο μπολ. Σε αυτό θα ρίξετε την κανέλα και τη μελάσα ανακατεύοντας τα καλά.
  3. Παίρνετε το μισό από το βασικό σας μείγμα και το απλώνετε στη φόρμα σας. Ύστερα παίρνετε το μισό από το μείγμα με την κανέλα και τη μελάσα και το βάζετε με κουταλιές πάνω από την πρώτη στρώση. Κατόπιν απλώνετε και το υπόλοιπο από το βασικό μείγμα σας και τελειώνετε κάνοντας το ίδιο με άλλο μισό μείγμα με την κανέλα και τη μελάσα. Αφού λοιπόν έχετε φτιάξει 4 στρώσεις από το μείγμα, παίρνετε ένα μαχαίρι και αναμειγνύετε ελαφρά τα ις στρώσεις ώστε να αποκτήσουν ένα »στροβιλιστό» σχέδιο όπως φαίνεται στην παρακάτω φωτογραφία. Τέλος τοποθετείτε το κέικ για 45-50 λεπτά (καλό θα ήταν να χρησιμοποιήσετε και το γνωστό κόλπο με την οδοντογλυφίδα για να δείτε αν είναι έτοιμο).
  4. Ενώ το κέικ σας ψήνετε ετοιμάστε την επικάλυψη. Σε ένα ρηχό πιάτο βάλτε το λιωμένο βούτυρο. Σε ένα δεύτερο ρηχό πιάτο αναμείξτε τη ζάχαρη, την καστανή ζάχαρη και την κανέλα.
  5. Όταν το κέικ είναι έτοιμο, το αφήνετε για 10 λεπτά να κρυώσει πριν το βγάλετε από το φόρμα. Αφού το αφαιρέσετε από τη φόρμα, πρώτα το βουτάτε στο πιάτο με το λιωμένο βούτυρο (μπορείτε να κάνετε αυτή τη διαδικασία χρησιμοποιώντας και ένα πινέλο μαγειρικής) μέχρι να καλυφθεί πλήρως όλη η επιφάνεια του κέικ με βούτυρο. Ύστερα καλύπτετε όλη την επιφάνειά του που είχατε περάσει με βούτυρο με το μείγμα κανέλας-ζάχαρης.
  6. Όταν έχει καλυφθεί όλο, το κόβετε σε φέτες και το σιροπιαστό κέικ κανέλας σας είναι έτοιμο για σερβίρισμα!

foodmaniacs.gr

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Ονειρεμένο τσιζκέικ λεμόνι – μια εύκολη συνταγή για σίγουρη επιτυχία

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Αυτή είναι η συνταγή που πρέπει οπωσδήποτε να την δοκιμάσεις – σαραγλί το ιδανικό κέρασμα!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Τέλειο γεύμα! Μανιτάρια φρικασέ – νηστίσιμα τόσο νόστιμα πού δεν έχουν να ζηλέψουν το κρέας…

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Τέτοιους λουκουμάδες πού να τους βρεις!

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Μου τρέξανε τα σάλια! Τι υπέροχο πιάτο είναι αυτό με καλαμάρι ψητό στον φούρνο

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Τι μυρωδάτο και καλομαγειρεμένο φαγητό! Σουπιές κρασάτες με κρεμμύδια

Συνταγές1 εβδομάδα ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές1 εβδομάδα ago

Πώς ένας ταπεινός χαλβάς μετατρέπεται σε ένα ξεχωριστό γλυκάκι!

Συνταγές4 ώρες ago

Υπέροχα τσουρέκια, αφράτα και σίγουρα πολύ νόστιμα.

Συνταγές6 ώρες ago

Καλό και ευλογημένο Πάσχα να έχουμε με υγεία, αγάπη, ευημερία και οικογενειακή γαλήνη

Συνταγές8 ώρες ago

Απλά φανταστικές τσουρεκάρες – συνταγή που δεν την αλλάζω με τίποτα

Συνταγές10 ώρες ago

Τι ωραία πρόταση !! Θεϊκός χαλβάς σιμιγδαλένιος με κουβερτούρα και κράνμπερι

Συνταγές11 ώρες ago

Αυτή είναι η απόλυτη τηγανιά μανιταριών! Θα την φτιάχνω συνέχεια!

Συνταγές12 ώρες ago

Ελάτε να ετοιμάσουμε το πιο λαχταριστό αρνί τυλιχτό για το πασχαλινό σας τραπέζι

Συνταγές12 ώρες ago

Υπέροχοι κολοκυθοκεφτέδες φούρνου, πεντανόστιμοι και λαχταριστοί

Συνταγές14 ώρες ago

Ωραίο και δροσερό γιαουρτογλυκό

Συνταγές1 ημέρα ago

Χωρίς καλιτσούνια Πάσχα δε νοείται !

Συνταγές1 ημέρα ago

Τα πιο νόστιμα βουτηρένια τραγανά τυροπιτάκια κουρού που λιώνουν στο στόμα

Συνταγές1 ημέρα ago

Πολύ ωραία αφράτα και νοστιμότατα τηγανοψωμάκια νηστίσιμα με ελιές! Τ

Συνταγές1 ημέρα ago

Ωραιότατη σπιτική πραλίνα σοκολάτας

Συνταγές1 ημέρα ago

Αχ τι ωραίο δείχνει! Χταπόδι με μανιτάρια και πατάτες λεμονάτο στο φούρνο

Συνταγές2 ημέρες ago

Τσουρέκι μόνο με προζύμι, χωρίς μαγιά και γίνεται καλύτερο από κάθε άλλη φορά.

Συνταγές2 ημέρες ago

Ότι πρέπει για τις ημέρες νηστείας – λαχταριστά και πεντανόστιμα νηστίσιμα πιτάκια με λαχανικά και ελιές

Συνταγές2 ημέρες ago

Χαλβάς Αιτωλοακαρνανίας! Νηστίσιμος, παραδοσιακός και πολύ νόστιμος!

Συνταγές2 ημέρες ago

Εξαιρετικό ψωμάκι με προζύμι – Να το απολαύσετε καθώς το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει

Συνταγές2 ημέρες ago

Πολύ ωραία και πολύ καλή ιδέα για σταφιδόψωμο νηστίσιμο, χωρίς λάδι

Συνταγές2 ημέρες ago

Ωραιότατη μυρωδάτη και λαχταριστή κολοκυθόπιτα στο φούρνο

Συνταγές2 ημέρες ago

Όλες οι λεπτομέρειες και τα μυστικά στην καλύτερη συνταγή για τα περίφημα κρητικά λυχναράκια

Συνταγές2 ημέρες ago

Την πρώτη μέρα εξαφανίστηκαν τα μισά. Συνταγή για κουλουράκια αμμωνίας από τα παλιά…

Συνταγές3 ημέρες ago

Η συνταγή αυτή είναι από τις ωραιότερες γιατί τα τσουρέκια μένουν μαλακά για πολλές μέρες

Συνταγές3 ημέρες ago

Εντυπωσιακή τούρτα Black Forest με αφράτο παντεσπάνι

Συνταγές3 ημέρες ago

Φτιάξτε πασχαλινά κουλουράκια που γίνονται μαλακά μέσα, εύκολα και θα τα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι

Συνταγές3 ημέρες ago

Μελιτζάνες στον φούρνο με πλούσια σάλτσα και τυρί

Συνταγές3 ημέρες ago

Μακράν η καλύτερη συνταγή για πίτα με χόρτα και τυρί

Συνταγές3 ημέρες ago

Φτιάξαμε και φέτος τα πασχαλινά γιαννιώτικα κουλουράκια αμμωνίας – αγαπημένη μυρωδιά του Πάσχα

Συνταγές4 ημέρες ago

Αφράτα και νόστιμα ελιοψωμάκια

Συνταγές4 ημέρες ago

Φέτος τα πασχαλινά αυγά τα βάφουμε εύκολα με φυσική βαφή

Συνταγές4 ημέρες ago

Μια συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε – σπιτικές κοτομπουκιές που θα σας μείνουν αξέχαστα!

Exit mobile version