Συνταγές
Υπέροχα Νηστίσιμα Λαδοκούλουρα
Η Συνταγή είναι από κ. Κατερίνα Λάμπρου – “Μπαχάρι και κανέλα.”.
Υλικά:
1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
3 φλυτζάνια τσαγιού λάδι ( μισό μισό)
2 φλυτζάνια τσαγιού ζάχαρη
1/2 φλυτζάνι τσαγιού χυμό πορτοκαλιού και λεμονιού
1 κουταλάκι γλυκού σόδα τη διαλύω στο χυμό
1/2 ποτηράκι κρασιού τσίπουρο ή κονιάκ
Κανελοζουμο, βράζω 2-3 ξυλάκια κανέλας σε λίγο νερό, και κρατάω 3-4 κουταλιές σούπας
2 κουταλάκια γλυκού μπεικιν
σουσάμι καβουρδισμένο
Εκτέλεση:
Χτυπάω στο μίξερ, λάδι και ζάχαρη αρκετά,εν συνεχεία προσθέτω όλα τα υλικά εκτός το σουσάμι….
Κάνω μπαλάκια στο μέγεθος καρυδιού,στη συνέχεια τα πλάθω μπαστουνακια τα περνάω από το σουσάμι και τα αραδιαζω σε ταψί στρωμένο με λαδόκολλα
Ψήνω 180 βαθμούς αέρα για 25-30 λεπτά, και τα δύο ταψιά του φούρνου
Μπορεί προς το τέλος να χρειαστεί το πάνω ταψί να το βάλετε κάτω και αντίστροφα, γίνονται αρκετά κουλουράκια και είναι τραγανά
Η Συνταγή είναι από κ. Κατερίνα Λάμπρου – “Μπαχάρι και κανέλα.”.