Συνταγές
Το τέλειο κολατσιό – Πιτάκια για τα μικρά και μεγάλα παιδιά
Η Εκτέλεση είναι από κ. Anna Lampropouloy – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”.
ΥΛΙΚΑ
250γρ.χλιαρο γάλα
250γρ.χλιαρο νερό
250γρ.καλαμποκελαιο
1κ.σ.ζαχαρη
1κ.σ.αλατι
1φακελακι ξηρή μαγιά
700γρ. – 780γρ.αλευρι
Για γέμιση ότι θέλετε και ότι τρώτε.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Σε ένα μπόλ βάζουμε το χλιαρό νερό την μαγιά την ζάχαρη και μερικές κουταλιές από το αλεύρι της συνταγής.
Το άφηνουμε μέχρι να κάνει φουσκάλες. Αμέσως μετά ρίχνουμε τα 700γρ.αλευρι και ήταν πολύ αραιό οπότε ρίχνουμε άλλα 80γρ.αλευρι οπότε πλάθουμε ταν πια η ζύμη.
Την σκέπαζουμε με μεμβράνη και την άφησα να φούσκωσει. Όταν φούσκωσει κοβουμε μπαλάκια των 40γρ.και τα γέμιζουμε με μοτσαρελα γαλοπούλα 1κουπα μπεσαμελ 2 αυγά χτυπημένα.
Και άρχιζουμε να τα γεμίζουμε.
Τέλος τα πέρνάμε με κρόκο αυγού που τον αραιώσαμε με λίγη κρέμα γάλακτος. Βάζουμε σουσάμι και τα ψήνουμε στοτς 180βαθ.εως ότου πάρουν χρώμα.
Η Συνταγή είναι από κ. Palmyra Aristou – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”.