Συνταγές
Το σούπερ προφιτερόλ
Η Συνταγή είναι από κ. George Chatzigiatroudakis – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”
Υλικά για τα σουδάκια
250 γρ αλεύρι μπλε
300 γρ νερό
200 γρ γάλα
140 γρ βούτυρο όχι μαργαρίνη η φυτινη..
5-6 αυγά μεγάλα
1 κουτ γλυκού ζάχαρη
1 πρέζα αλάτι
Εκτέλεση
νερό ,
βούτυρο ,
γάλα ,
αλάτι ,
ζάχαρη σε κατσαρόλα ..
Στην φωτιά να λιώσει το βούτυρο . ρίχνουμε μετά το αλεύρι και ψήνουμε το μείγμα για 3-5 λεπτά να δέση το ζυμάρι να ξεκολλήσει καλά από το σκεύος μας ανακατεύοντας συνεχώς να στεγνώσει όσο περισσότερο γίνετε ..
Το ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ και το ανακατεύουμε με το φτερό για μερικά λεπτά να κρυώσει σε μέτρια ταχύτητα …
Στην συνεχεία προσθέτουμε ένα ένα τα αυγά με διάφορα περίπου μισό λεπτό το ένα από το άλλο μέχρι το ζυμάρι μας να γίνει μαλακό άλλα να μην τρέχει από την μαρίζ μας …ίσως το τελευταίο αυγό να μην χρειαστεί…
Με σακούλα κόβουμε τα σου η με δυο κουταλάκια πάνω σε αντικολλητικο χαρτί σαν καρυδιά μικρά…ψήνουμε με αντιστάσεις στους 180 βαθμούς αντιστάσεις για 35 έως 40 λεπτά χωρίς να ανοίξουμε καθόλου τον φούρνο πριν τα 35 λεπτά …
Αφήνουμε να κρυώσουν . Ψήνουμε 1 ταψί κάθε φορά .. .
ΚΡΕΜΑ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗΣ ΓΙΑ ΝΑ ΓΕΜΙΣΟΥΜΕ ΤΑ ΣΟΥ
κρέμα με γάλα και κρέμα γάλακτος
3/4 φλιτζάνιου γάλα
3/4 φλιτζάνιου κρέμα γάλακτος
4 κρόκοι αυγών
ζάχαρη 1/2 φλιτζάνι
1 βανίλια
αλεύρι 2 1/2 κουταλιές της σούπας
Εκτελεση
Σε μια μέτρια κατσαρόλα, ζεσταίνουμε σε χαμηλή φωτια το γάλα και την κρέμα γάλακτος, να μην βράσει.
Σε μια μέτρια κατσαρόλα βάζουμε τους κρόκους και τη ζάχαρη, χτυπήστε ελαφρά μαζί μέχρι να ενωθούν, στη συνέχεια, προσθέστε το αλεύρι και τη βανίλια, ρίχνουμε το μίγμα των αυγών στο μίγμα του γάλακτος ανακατεύοντας συνεχώς , το βάζουμε στην φωτιά ανακατεύοντας ελαφρά συνεχώς μέχρι να πήξει.
Αφαιρέστε από την φωτιά βάλτε το σε ένα γυάλινο μπολ, σκεπάζουμε με πλαστική μεμβράνη (βεβαιωθείτε οτι η μεμβράνη εφάπτετε στο μείγμα κρέμας) και το βάζετε στο ψυγείο τουλάχιστον 3 ώρες.
Το βάζουμε στο μιξερ στην συνέχεια και το χτυπάμε να αφρατέψει ..
ΓΕΜΙΖΕΤΕ ΤΑ ΣΟΥ ΜΕ ΣΑΚΟΥΛΑ Η ΤΑ ΚΟΒΕΤΕ ΣΤΗΝ ΜΕΣΗ ΚΑΙ ΤΑ ΓΕΜΙΖΕΤΕ ΜΕ ΚΟΥΤΑΛΑΚΙ
ΣΩΣ ΚΑΚΑΟΥ
ΥΛΙΚΑ
1 LIT ΓΑΛΑ
200 ΓΡ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ
70 ΓΡ ΑΛΕΥΡΙ
90ΓΡ ΚΑΚΑΟ
300 – 400 ΓΡ ΖΑΧΑΡΗ ΑΝΑΛΟΓΑ ΠΟΣΟ ΓΛΥΚΙΑ ΘΕΣ ΤΗΝ ΣΩΣ
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΒΡΑΖΟΥΜΕ 800 ΓΡ ΓΑΛΑ ΚΑΙ ΤΗΝ ΜΙΣΗ ΖΑΧΑΡΗ ..ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΤΗΝ ΥΠΟΛΟΙΠΗ ΖΑΧΑΡΗ ΤΟ ΚΑΚΑΟ ΚΑΙ ΤΟ ΑΛΕΥΡΙ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΑ 200 ΓΡ ΤΟ ΓΑΛΑ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΝΤΑΣ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ….
ΜΟΛΙΣ ΒΡΑΣΕΙ ΤΟ ΓΑΛΑ ΤΑ ΡΙΧΝΟΥΜΕ ΜΕΣΑ ΚΑΙ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΝΑ ΚΟΧΛΑΣΕΙ ..ΑΦΑΙΡΟΥΜΕ ΑΠΟ ΤΗΝ ΦΩΤΙΑ ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ .. ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΝΑ ΟΜΟΓΕΝΟΠΟΙΗΘΕΙ …
ΚΑΘΕ 5 ΛΕΠΤΑ ΑΝΑΚΑΤΕΥΟΥΜΕ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΚΡΥΩΣΕΙ ΩΣΤΕ ΝΑ ΜΗΝ ΠΕΤΣΙΑΣΕΙ
ΣΑΝΤΙΓΥ
300 ΓΡ ΚΡΕΜΑ ΓΑΛΑΚΤΟΣ1 ΚΟΥΤ ΣΟΥΠΑΣ ΑΧΝΗ1 ΒΑΝΙΛΙΝΗΧΤΥΠΑΜΕ ΝΑ ΔΕΣΕΙ ΣΕ ΣΦΙΧΤΗ ΚΡΕΜΑ…
ΜΟΝΤΑΡΙΣΜΑ
ΣΕ ΕΝΑ ΜΠΩΛ 10 ΓΕΜΙΣΜΕΝΑ ΣΟΥΔΑΚΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΡΕΜΑ ΠΑΤΙΣΕΡΙ .
ΒΑΖΟΥΜΕ ΓΥΡΩ ΑΠΟ ΤΑ ΣΟΥ 4-5 ΚΟΥΤΑΛΙΕΣ ΚΡΕΜΑ ΠΑΤΙΣΕΡΙ .ΠΕΡΙΧΥΝΟΥΜΕ ΜΕ ΣΩΣ ΚΑΚΑΟΥ ΜΕΧΡΙ ΝΑ ΣΚΕΠΑΣΟΥΜΕ ΤΑ ΣΟΥ …
ΓΑΡΝΙΡΟΥΜΕ ΜΕ ΣΑΝΤΙΓΥ .. ΨΥΓΕΙΟ ΓΙΑ 1- 2 ΩΡΕΣ ΚΑΙ ΣΕΡΒΙΡΟΥΜΕ ..
Η Συνταγή είναι από κ. George Chatzigiatroudakis – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”