Συνταγές
Ζωγραφιστά, τα προφιτερόλ – ένα θαυμάσιο γλυκό
Η Συνταγή είναι από Kiki Maxairidou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κρέμα προφιτερολ:
2λιτρα αγελαδινό γάλα ,600 γρ ζάχαρη 100 γρ άμυλο αραβοσίτου 100γρκακαο 200γρ κουβερτουρα υγείας και 1κσ αγελαδινό βούτυρο
το βάζουμε σε ένα μπωλ να κρυώσει σκεπασμένο με μεμβράνη που θα εφάπτεται επάνω στην κρέμα για να μην πιάσει πέτσα.
Οταν κρυώσει την χτυπάμε με το μίξερ
Σου:
250γρ αλεύρι μαλακό,125γρμαργαρινη,500 ml νερο, λίγο αλάτι,λίγο ζάχαρη
Πατισερή:
3κροκους αυγων 100γρ αλεύρι,20γρ νισεστε,700ml γάλα,300γρζαχαρη,λίγο βούτυρο
Η Συνταγή είναι από Kiki Maxairidou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ρίξε μια ματιά για το πώς θα δημιουργήσετε τα πιο νόστιμα κυρίως πιάτα!
Δοκίμασε και εσύ να φτιάξεις το πιο τέλειο προφιτερόλ
Η Συνταγή είναι από Χριστίνα Νικολαΐδου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1200 λίτρου γάλα
1/2 κιλό ζάχαρη
3/4 ποτηριού νισεστέ
90 γρ κακάο σκόνη
Σαντιγί
1 φάκελο σαντιγί γκαρνι
200γρ γάλα
1 μεγάλο πακέτο κρουασανακια.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε το μισό γάλα στην κατσαρόλα να ζεσταθεί. Σε ένα μπολ βάζουμε το υπόλοιπο γάλα και προσθέτουμε το κακαο την ζάχαρη και τον νισεστέ και ανακατεύουμε καλά να λιώσουν. Τα ρίχνουμε όλα στην κατσαρόλα και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει.
Μόλις γίνει το τραβάμε στην άκρη και το σκεπάζουμε με μεμβράνη ακριβώς πάνω στην επιφάνεια την κρέμας μέχρι να κρυώσει. Κόβουμε τα κρουασάν σε μικρά κομμάτια και τα ρίχνουμε στην επιφάνεια και στο πλάι ενός μεγάλου μπολ.
Ρίχνουμε την κρύα σοκολατένια κρέμα από πάνω. Αφού έχουμε χτυπήσει σαντιγί την γκαρνι με το γάλα στολίζουμε από πάνω το προφιτερόλ. Στολίζουμε με τριμμένη σοκολάτα, ή τρούφα χρωματιστή ή γλυκό του κουταλιού.
Η Συνταγή είναι από Χριστίνα Νικολαΐδου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.