Γλυκα
Ωραία ιδέα – Εύκολα γλυκάκια στο ποτήρι σαν προφιτερόλ με κρουασανάκια
Η συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά για 8 ποτηράκια
-12 κρουασανάκια κομμένα στην μέση (εγώ έβαλα με σοκολάτα)
-1 λίτρο γάλα
-3 αυγά
-8 κτσ. κορν φλάουερ
-4 κτσ. κακάο
-1 κούπα ζάχαρη
-40 γρ. βούτηρο
-2 βανίλιες
-1 κουβερτούρα 200γρ.
Για την διακόσμηση
-1 κρέμα γάλακτος 35% λιπαρά
-2 κτσ. ζάχαρη άχνη
-50 γρ. κουβερτούρα
-25 γρ. κρέμα γάλακτος
-1 κτγ. ηλιέλαιο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα λεκανάκι βάζω τα αυγά με την ζάχαρη και την βανίλια και τα χτυπάω να αφρατέψουν. Αφήνω στην άκρη. Βάζω το γάλα με το κορν φλάουερ και το κακάο σε μια κατσαρόλα ανακατεύοντας με το σύρμα να διαλυθούν τα υλικά. Μόλις ζεσταθεί λίγο ρίχνω το μισό μείγμα στα αυγά και ανακατεύω.
Το προσθέτω στην κατσαρόλα ανακατεύοντας σε μέτρια φωτιά μέχρι να αρχίζει να πήζει, κατεβάζω από την φωτιά προσθέτω το βούτυρο και την κουβερτούρα και ανακατεύω μέχρι να ομογενοποιηθούν. Σκεπάζω με μεμβράνη και αφήνω να κρυώσει.
Όταν κρυώσει η κρέμα την ανακατεύω να αφρατέψει.
Βάζω σε τέσσερα ποτήρια λίγο κρέμα μετά βάζω από 3 κομμάτια κρουασανάκια και ξανά κρέμα.
Χτυπάω την κρέμα γάλακτος με την άχνη να γίνει σαντιγί και γαρνίρω.
Σε Μπεν Μαρί έλιωσα την κουβερτούρα με την κρέμα γάλακτος και το ηλιέλαιο και μόλις κρυώσε έριξα από επάνω.
Δοκιμάστε αλμυρές ή γλυκές συνταγές μαζί με τα άτομα που αγαπάτε, και θα δείτε την διάθεσή σας να αλλάζει προς το καλύτερο!
Η συνταγή είναι από Αλεξάνδρα Κυριάκη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.