Συνταγές
Αγαπημένο προφιτερόλ πάρα πολύ ωραίο !!!
Η Συνταγή είναι από Katerina Xatzianastasiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Για τα σου
1 ποτήρι νερό 1 ποτήρι αλεύρι 100 γρ. βούτυρο 5 με 6 αυγά αναλόγως.
Σε κατσαρόλα βάζουμε το νερό το βούτυρο λιγο αλάτι και μια κουταλιά ζάχαρη μετά ρίχνουμε το αλεύρι το ανακατεύουμε για λίγο με ξύλινη κουτάλα μετά το βάζουμε σε λεκάνη το αφήνουμε λίγο να κρυώσει
ρίχνουμε ένα ένα τα αυγά.Βαζω ζύμη σε κόρνερ πρέπει να είναι σαν του κέικ και κάνουμε μικρά σουδακια τα ψήνουμε σε λαδόκολλα στους 150 βαθμούς
Για την κρέμα πατισερι
1 λίτρο γάλα 6 κουταλιές ζάχαρη 4 κουταλιές αλεύρι 2 κουταλιές κορν φλαουρ 2 αυγά και 1 κουταλιά της σούπας βούτυρο
Για την κρέμα σοκολάτας
1 λίτρο γάλα 6 κουταλιές ζάχαρη 100 γρ. κορν φλαουρ και 2 σοκολάτες κουβερτουρα στο τέλος βούτυρο
φτιάχνουμε και μια σαντυγι 250 κρέμα γάλακτος με λίγο άχνη ζάχαρη τα χτυπάμε και αφού κρυώσουν οι κρέμες συναρμολογω.’
Η Συνταγή είναι από Katerina Xatzianastasiou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Οι νόστιμες συνταγές δεν σταματάνε.. ΔΕΣ άλλη μια εξαιρετική πρόταση για Απλά ονειρεμένο προφιτερολ – αγαπημένο μικρών και μεγάλων!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Χρυσανθη Μιχου -ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικά
Για την κρέμα σοκολάτας
1 και 1/2 λίτρο γάλα
2 αυγά ελαφρώς χτυπημένα
2 φλυτζάνια τσαγιού ζάχαρη
6 κ.σ. κουσταρ παουντερ
6 κ.σ. αλεύρι κοσκινισμένο
2 κ.σ. κακάο κοσκινισμένο
1 κ.σ. βούτυρο
250 γρ. κουβερτούρα σπασμένη σε κομμάτια
Κρουασάν με γεύση μιλφειγ’ ή σου
Σαντιγί για στόλισμα και λίγο στη γέμιση
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε μια κατσαρόλα σε μέτρια φωτιά ρίχνουμε όλα τα υλικά της κρέμας σοκολάτας εκτός την κουβερτούρα και ανακατεύουμε συνεχώς μέχρι να πήξει, θέλει αρκετά λεπτά. Μόλις πήξει κατεβάζουμε από τη φωτιά και ρίχνουμε την κουβερτούρα, ανακατεύουμε γρήγορα να λιώσει και να ενωθεί με το μίγμα.
Παίρνουμε μπολάκια ή ποτήρια βάζουμε τα κρουασανάκια αφού τα έχουμε κόψει κομμάτια, ρίχνουμε λίγη σαντιγί και από πάνω την κρέμα. Διακοσμούμε με σαντιγί και τριμμένη κουβερτούρα.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Χρυσανθη Μιχου -ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”