Connect with us

Γλυκα

ΤΟΥΡΤΑ ΤΥΡΑΜΙΣΟΥ ΜΕ ΜΟΥΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑ ΚΑΙ ΦΡΑΟΥΛΑ

Published

on

tourta sokolata fraoula top

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

ΥΛΙΚΑ

Για τη συνταγή
2 πακέτα μπισκότα σαβαγιάρ
1 φακελάκι ζελέ φράουλα
Για τη μους σοκολάτα
1/2 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά)
1/4 φλιτζάνι γάλα πλήρες αγελαδινό
2 κρόκοι αυγών
1 κουτ. σουπ. ζάχαρη
370 γρ. σοκολάτα γάλακτος ψιλοκομμένη
1 1/4 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά),χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή
Για τη μους φράουλα
1/2 κιλό φρέσκες φράουλες
2 κουτ. σουπ. ζάχαρη άχνη
3 φύλλα ζελατίνη (15γρ.)
3 ασπράδια αυγών
1/4 φλιτζάνι καστανή ζάχαρη
1 1/4 φλιτζάνι κρέμα γάλακτος (35% λιπαρά), χτυπημένη σε παχύρρευστη μορφή
Για το σερβίρισμα
3 κουτ. σουπ. λευκή σοκολάτα τριμμένη
1 φλιτζάνι σμέουρα ή φράουλες κομμένες στα τέσσερα

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1. Φτιάξτε τη μους σοκολάτας. Βάζετε σε μια κατσαρόλα την κρέμα γάλακτος μαζί με το γάλα και την τοποθετείτε σε μέτρια φωτιά να πάρουν βράση και στη συνέχεια αποσύρετε από τη φωτιά. Ρίχνετε σε ένα μπολ τη ζάχαρη μαζί με τους κρόκους των αυγών και ανακατεύετε με έναν αυγοδάρτη μέχρι να αφρατέψουν. Προσθέτετε λίγο από το ζεστό μείγμα στο μπολ να πάρει τη σωστή θερμοκρασία το μείγμα των αυγών και στη συνέχεια αδειάζετε όλο μείγμα πίσω στην κατσαρόλα. Ζεσταίνετε το μείγμα ανακατεύοντας συνεχώς μέχρι τον αυγοδάρτη για 7 λεπτά. Βάζετε τη σοκολάτα γάλακτος σε ένα μεγάλο μπολ. Περνάτε μείγμα της κατσαρόλας από λεπτή σήτα, το αδειάζετε μέσα στο μπολ με τη σοκολάτα και ανακατεύετε με μια σπάτουλα σιλικόνης μέχρι να ομογενοποιηθεί. Αφήνετε το μείγμα να κρυώσει λίγο και στη συνέχεια προσθέτετε την χτυπημένη κρέμα γάλακτος και ανακατεύετε απαλά να ενσωματωθεί στο μείγμα. Βάζετε την κρέμα στο ψυγείο να παγώσει.

2. Εν τω μεταξύ φτιάξτε τη μους φράουλας. Βάζετε τις φράουλες σε ένα μπλέντερ και τις πολτοποιείτε. Περνάτε τον πολτό φράουλας από λεπτή σήτα για να απομακρύνετε τα σποράκια. Τοποθετείτε τον πολτό φράουλας σε ένα τηγάνι και τον ζεσταίνετε σε πολύ χαμηλή φωτιά για 10 λεπτά. Μην προσθέσετε κάποιο υγρό, ώστε να μπορέσουν οι φράουλες να απελευθερώσουν τους χυμούς τους. Πασπαλίζετε με ζάχαρη άχνη ανακατεύετε και αποσύρετε από τη φωτιά. Μουλιάζετε σε ένα μπολ με κρύο νερό τις ζελατίνες να μαλακώσουν. Τις στραγγίζετε καλά με τα χέρια σας και τις διαλύετε στο ζεστό μείγμα φράουλας. Μεταφέρετε το μείγμα σε ένα μπολ και το αφήνετε να κρυώσει.

3. Ρίχνετε στον κάδο του μίξερ τα ασπράδια και τα χτυπάτε με το σύρμα σε δυνατή ταχύτητα μέχρι να αφρατέψουν. Στη συνέχεια προσθέτετε σταδιακά την καστανή ζάχαρη. Συνεχίζετε το χτύπημα, μέχρι να προκύψει μία δεμένη, λεία και γυαλιστερή μαρέγκα. Προσθέτετε το κρύο μείγμα φράουλας και τη χτυπημένη κρέμα γάλακτος και ενσωματώνετε με μια σπάτουλα σιλικόνης με απαλές κινήσεις. Βάζετε τη μους στο ψυγείο να παγώσει.

4. Φτιάχνετε το ζελέ φράουλας σύμφωνα με τις οδηγίες παρασκεύης. Το αφήνετε να κρυώσει αρκετά – ώστε να μην λιώσουν τα μπισκότα όταν τα βουτήξετε μέσα – και το μοιράζετε στη μέση. Τη μισή ποσότητα την κρατάτε για να βουτήξετε τα μπισκότα και την υπόλοιπη την βάζετε στο ψυγείο να πήξει ελαφρά.

5. Τοποθετείτε σε μια πιατέλα σερβιρίσματος ένα βαθύ ορθογώνιο τσέρκι 22×33 εκ. – εναλλακτικά μπορείτε να χρησιμοποιήσετε ένα ορθογώνιο πυρέξ. Βουτάτε τα μπισκότα σαβαγιάρ για πολύ λίγο στο ζελέ και κάνετε μια στρώση στον πάτο του τσερκιού. Απλώνετε στην επιφάνειά τους την κρέμα σοκολάτας. Συνεχίζετε μια ακόμη στρώση από μπισκότα, αφού τα βουτήξετε στο ζελέ, και από πάνω απλώνετε την μους φράουλα. Καλύπτετε την επιφάνεια της τούρτας με το ζελέ που έχει πήξει ελαφρά και τοποθετείτε την τούρτα στο ψυγείο για 1 ώρα τουλάχιστον να παγώσει.

6. Ξεφορμάρετε την τούρτα περνώντας περιμετρικά ένα μαχαίρι στα τοιχώματα του τσερκιού και το τραβάτε με προσοχή προς τα πάνω. Πασπαλίζετε την επιφάνεια με την τριμμένη λευκή σοκολάτα, στολίζετε με λίγα σμέουρα και σερβίρετε.

ΧΡΗΣΙΜΟ
Μπορείτε να πασπαλίσετε το γλυκό και με λίγο κακάο ή καρύδα αν θέλετε.

ΠΗΓΗ

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Ονειρεμένο τσιζκέικ λεμόνι – μια εύκολη συνταγή για σίγουρη επιτυχία

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Αυτή είναι η συνταγή που πρέπει οπωσδήποτε να την δοκιμάσεις – σαραγλί το ιδανικό κέρασμα!

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Τέλειο γεύμα! Μανιτάρια φρικασέ – νηστίσιμα τόσο νόστιμα πού δεν έχουν να ζηλέψουν το κρέας…

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Μου τρέξανε τα σάλια! Τι υπέροχο πιάτο είναι αυτό με καλαμάρι ψητό στον φούρνο

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Πώς ένας ταπεινός χαλβάς μετατρέπεται σε ένα ξεχωριστό γλυκάκι!

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Έτοιμα τα τσουρέκια με ζαχαρούχο.. βγήκαν τέλεια, με ίνες και πολύ γευστικά – και του χρόνου με υγεία!

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Τι μυρωδάτο και καλομαγειρεμένο φαγητό! Σουπιές κρασάτες με κρεμμύδια

Συνταγές6 ώρες ago

Πολύ ωραία ιδέα που θα ξετρελάνει τα παιδιά

Συνταγές6 ώρες ago

Νόστιμο Γλυκό στο πεντάλεπτο, με 4 υλικά, χωρίς να λερώνουμε κουζίνες!

Συνταγές8 ώρες ago

Μεσολογγίτικο ρολό – ένα υπέροχο γλυκό με καρύδια ή αμύγδαλο, μέλι που μοσχοβολάει βούτυρο

Συνταγές10 ώρες ago

Τζιγεροσαρμάς – ο θρακιώτικος κεφτές με ρύζι και συκώτι

Συνταγές12 ώρες ago

Υπέροχα μουστοκούλουρα μαλακά, μυρωδάτα και γευστικότατα..

Συνταγές14 ώρες ago

Πορτοκαλόπιτα μυρωδάτη και ζουμερή – Σερβίρετε με παγωτό!

Συνταγές16 ώρες ago

Πολύ ωραίο κέρασμα !! Υπέροχα σοκολατάκια!

Συνταγές1 ημέρα ago

Πίτσα με ζύμη αργής ωρίμανσης – Πάρα πολύ ωραία

Συνταγές1 ημέρα ago

Το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει! Spring rolls χειροποίητα με λαζάνια

Συνταγές1 ημέρα ago

Δεν υπερβάλω καθόλου! Το γευστικό και δροσερό cheesecake που χρειαζόμαστε αυτές τις ημέρες!

Συνταγές1 ημέρα ago

Ευκολοι πατατοκεφτέδες – δείτε πως θα φτιάξετε τους πιο νόστιμους

Συνταγές1 ημέρα ago

Εξαιρετική συνταγή για μια νηστίσιμη τυρόπιτα

Γλυκα1 ημέρα ago

Κουλουράκια νηστίσιμα απλά και με σοκολάτα υγείας – η σοκολάτα πάει πολύ με το πορτοκαλί !!

Συνταγές2 ημέρες ago

Κλασσικό ελληνικό – Σήμερα φτιάξαμε Ιμάμ Μπαϊλντί

Συνταγές2 ημέρες ago

Ντολμαδάκια γιαλαντζί από τα χεράκια μας με φρέσκα αμπελόφυλλα

Συνταγές2 ημέρες ago

Τα πιο νόστιμα και αφράτα τσουρέκια – απλά εξαφανίστηκαν !

Συνταγές2 ημέρες ago

Βουτηρένια κουλουράκια κουνελάκια πεντανόστιμα – μοσχομύρισε το σπίτι

Συνταγές2 ημέρες ago

Φτιάξτε μια νόστιμη πιπερόπιτα με ζουμερή γέμιση και γεμάτη αρώματα

Συνταγές3 ημέρες ago

Φλωρεντίνες αμυγδάλου στα γρήγορα, νηστίσιμες ή μή. Τις αγαπάμε για την γεύση και την απλότητα τους!

Συνταγές3 ημέρες ago

Γλυκό κουταλιού περγαμόντο με φρέσκα φρούτα εποχής

Συνταγές3 ημέρες ago

Νηστίσιμοι Πατατοκεφτέδες – το τέλειο ορεκτικό για κάθε οικογενειακό τραπέζι

Συνταγές3 ημέρες ago

Φλαούνες με αφράτη ζύμη με πολλά αρώματα – κουλουράκια (με ελαιόλαδο,ζάχαρη ,κανέλα και μέλι) ,ελιόπιτες και χαλουμωτές τυλιχτές!

Συνταγές3 ημέρες ago

Χαλαλι ο κόπος – τσουρέκια αφρός νηστίσιμα με σοκολάτα λιωμένη.

Συνταγές3 ημέρες ago

Νοστιμότατες ψητές σουπιές με πατάτες σαλάτα – Ένα πάρα πολύ νόστιμο και ελαφρύ, φαγητό!

Συνταγές4 ημέρες ago

Έτοιμα τα μπισκότα πορτοκαλιού χωρίς τύψεις..

Συνταγές4 ημέρες ago

Έτσι θυμάμαι τη γιαγιά να το κάνει– συνταγή για μαλακό αρνάκι φρικασέ που όλοι μας λατρεύουμε

Συνταγές4 ημέρες ago

Μοσχομύρισε το σπίτι και φέτος, έτοιμα τα ατομικά τσουρέκια μας!

Συνταγές4 ημέρες ago

Ωραιότατο, μεζεκλίδικο φαγητό – θράψαλα κρασάτα με κρεμμύδι και ελιές

Συνταγές4 ημέρες ago

Υπέροχα τσουρέκια, αφράτα και σίγουρα πολύ νόστιμα.

Συνταγές4 ημέρες ago

Καλό και ευλογημένο Πάσχα να έχουμε με υγεία, αγάπη, ευημερία και οικογενειακή γαλήνη

Exit mobile version