Συνταγές
Σπιτικό βάζο με καλαμπόκι
Η Συνταγή είναι από κ. Maria-Maka Yagoutian – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
ΒΑΖΑ τα μεγάλα για το μέλι περίπου 900ml
Αρχικά όπως είναι ωμά τα καλαμπόκια τα καθάρισα από τα μαλλάκια που έχει τα έπλυνα πολύ καλά και μετά έβγαλα ένα ένα το καλαμποκακι βγαίνουν πιο εύκολα χωρίς να διαλύονται μένουν ολόκληρα
* ΒΡΑΣΙΜΟ: 20′ θέλουν τα καλαμπόκια και μετά αλλά 20′ τα βάζα για κονσερβοποίηση
Όπως είναι καθαρισμένα τα κάνουμε ένα νερό ακόμα και τα ριχνουμε στην κατσαρόλα να βράσουν για 20′ τα στραγγίζουμε και γεμίζουμε τα βάζα 1 κουταλάκι του γλυκού αλάτι και 1 κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη και γεμίζουμε με καυτό νερό
Κλείνουμε με τα καπάκια και τα βάζουμε με μια πετσέτα στην κατσαρόλα και μόλις αρχίσει ο βρασμός για 20′ τα βγάζουμε και τα αναποδογύριζουμε… και έχουμε μια χαρά για όλο το χειμώνα…
Συντήρηση: στο ντουλάπι και μόλις ανοιχτή στο ψυγείο..
Η Συνταγή είναι από κ. Maria-Maka Yagoutian – “Οι Προκομμένες/οι – Συνταγές”