Συνταγές
Πανεύκολη συνταγή για ζουμερή σοκολατόπιτα με γλάσο
Η Συνταγή είναι από Stalo Papaioannou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικα:
Κάθε φλυτζανι είναι 250 γρ περιπου
Για το σιρόπι
1 φλυτζανι ζάχαρη
1 φλυτζανι νερό
Για το γλασο
1 γάλα ζαχαρούχο
250 γρ κουβερτούρα
2.κουταλιες βούτυρο αναλατο
Για το παντεσπανι
5 αυγά
1 φλυτζανι φυστικελαιο
1 φλυτζανι ζάχαρη
1 φλυτζανι νερό ή γάλα
4 κουταλιές σούπας κακάο
3 φλυτζανια αλεύρι γ.ο.χ
3 κουταλακια b.p
2 βανίλιες
Σοκολατακια για στόλισμα
Εκτέλεση
Βράζουμε το νερό και την ζάχαρη μέχρι να λιώσει η ζάχαρη και βάζουμε στην άκρη να κρυωσει το σιρόπι.
Φτιάχνουμε το παντεσπανι
Κτυπω τα αυγά με την ζάχαρη το λάδι και το νερό η γαλα με μίξερ να αφρατεψει καλά
Σε άλλη κούπα αναμειγνυω το αλεύρι την ζάχαρη τις βανίλιες το κακάο και το b.p
Αναμυγνυουμε τα στεγνά με τα υγρά υλικά να γινεί μια ζύμη.
Ψήνουμε σε βουτυρωμένο δοχείο.
Αφού ψηθεί περιχυνουμε με το το σιρόπι αφού το τρυπησω
Αφού απορροφήθει
Φτιάχνουμε το γλασο ως εξής
Πάνω στην φωτιά αναμειγνυω το γάλα με τη κουβερτούρα μέχρι να λιώσει. Προσθέτουμε το βουτυρο και ανακατεύουμε να λιώσει.
Περιχυνουμε την πίτα με το γλασο και την στολιζουμε .
Η Συνταγή είναι από Stalo Papaioannou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλά μαγειρέματα σε όλους.
Βρήκες το μέρος που μπορούμε να μοιραστούμε το πάθος μας και το μεράκι μας για την μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική.
Τώρα είναι η ευκαιρία! Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή ΕΔΩ!