Συνταγές
ΣΟΚΟΛΑΤΕΝΙΟΣ ΚΟΡΜΟΣ ΜΕ ΜΠΙΣΚΟΤΑ
ΥΛΙΚΑ
2 πακέτα πτι μπερ ΠΑΠΑΔΟΠΟΥΛΟΥ
250 γρ Βιταμ λιωμενο
2 φλυτζανια τσαγιού αχνη ζαχαρη
7 κουταλιες της σούπας κακάο κοσκινισμενο
2 – 3 αυγα χωρισμένα
2 βανίλιες
1κουταλια της σούπας κονιάκ.
ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΙΑΚΟΣΜΗΣΗ
200 γρ κουβερτούρα.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σπάμε σε μικρά κομμάτια τα πτι μπερ ΠΑΠΑΔΌΠΟΥΛΟΥ
Σε μπολ χτυπαμε το βιταμ,την ζάχαρη αχνη,το κακάο, τ αυγα,(πρώτα τους κροκους και μετά τα ασπραδια), τις βανίλιες, και το κονιάκ μέχρι να αφρατεψουν.
Αναμειγνυουμε στην συνέχεια το μειγμα του βουτυρου,με τα πτι μπερ και το βάζουμε στο ψυγειο για 15-20 λεπτά ώσπου το μειγμα είναι έτοιμο να πλαστει.
Με την βοήθεια λαδοχαρτου δίνουμε το σχήμα που θέλουμε στο μειγμα του μπισκότου και το τοποθετουμε σε πιατελα.
Λιωνουμε σε Μπεν Μαρί την κουβερτούρα και την περιχυνουμε στον κορμο,τον βάζουμε για 5′ λεπτά στο ψυγειο να σταθεροποιηθει.
Τον βγάζουμε από το ψυγείο αφού σταθεροποιηθει η σοκολάτα και με την βοήθεια ενός πιρουνιου τραβάμε χαρακιες επάνω στην επιφάνεια της σοκολάτας.
Τον ξαναβαζουμε στο ψυγειο για τουλάχιστον 2-3 ώρες και είναι έτοιμο για σερβίρισμα.
Εάν θέλετε τον πασπαλιζεται με αχνη ζάχαρη. Με την κατάλληλη συσκευασία είναι ένα πολύ ωραίο δώρο και μάλιστα φτιαγμένο από τα χερακια σας!!!!!!!!!
ΚΑΛΗ ΕΠΙΤΥΧΙΑ!!!!!!!