Connect with us

Συνταγές

Πιο μελωμένο δεν γίνεται… Φρικασέ με γιουβαρλάκια και μπόλικο άνηθο

Published

on

87059691 2468456056749215 9035762659865133056 n

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Helena’s Greek cooking”

Υλικά:
Για τα γιουβαρλακια θέλουμε:

500 γρ. Μοσχαρίσιο κιμά η ανάμεικτο, ζητείστε να σας το περάσει 2 φορές ο χασάπης σας
1 χούφτα ρύζι Καρολίνα
άνηθο αν δεν σας αρέσει ο ανηθος βάλτε δυόσμο
1 αυγό
Λίγο μαϊντανό
1 μεγάλο κρεμμύδι κόκκινο (είναι πιο γλυκό)
1 καρότο
3 κ.σ ελαιόλαδο
αλατι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για το φρικασε θέλουμε:
2 μαρούλια πλημενα και κομμένα
1 κρεμμύδι και μισο καρότο περασμένα από το μουλτι
Άνηθο
Λίγο μπουκοβο (Chilly)
Χυμό ενός λεμονιού
Αλάτι
Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
2 ποτήρια ζεστό νερό

Αυγολέμονο:
2 αυγά
1 κ.γ κορν φλάουρ
χυμό από 1 λεμόνι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Περνάμε το κρεμμύδι, το καρότο, τον άνηθο και τον μαϊντανό από το μουλτι, τα βάζουμε σε μια λεκανίτσα μαζί με όλα τα υπόλοιπα υλικά για τα γιουβαρλακια μας.

Ζυμώνουμε, πλάθουμε τα γιουβαρλακια και τα αλευρωνουμε.

Σε μια κατσαρόλα βάζουμε το ελαιόλαδο, το κρεμμύδι με το καρότο περασμένα και αυτά από το μουλτι, αλάτι και πιπέρι.

Τσιγαριζου και προσθέτουμε το μαρουλι κομμένο και τον άνηθο. Αφήνουμε να μαλακώσει το μαρούλι, να βγάλει τα υγρά του και προσθέτουμε το ζεστό νερό και τα γιουβαρλακια ισα που να τα σκεπάζει.

Αφήνουμε να πάρουν βραση και χαμηλώνουμε τη φωτιά μέχρι να ψηθεί το μαρούλι και τα γιουβαρλακια. Παράλληλα προσθέτουμε και το χυμό λεμονιού, αλάτι και πιπέρι.

Βράζουμε για 25 λεπτά περίπου και κουνάμε την κατσαρόλα δεν βάζουμε κουτάλι.

Κάνουμε το αυγολέμονο ως εξής:
Σε μια λεκανίτσα χτυπάμε τα αυγά και προσθέτουμε το χυμό λεμονιού και το κορν φλαουρ.

Αφου εχει ψηθεί το φαγητό και το ζουμί που θα πρέπει να έχει θα ειναι λίγο κάτω από τα γιουβαρλακια

Ρίχνουμε λίγο λίγο ζουμί από το φαγητό στα αυγά και ανακατεύουμε να γίνει σαν κρέμα.

Περιχύνουμε το αυγολέμονο στην κατσαρόλα και κουνάμε αρκετά δυνατά πάντα κυκλικά.

Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Helena’s Greek cooking”

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Ονειρεμένο τσιζκέικ λεμόνι – μια εύκολη συνταγή για σίγουρη επιτυχία

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Αυτή είναι η συνταγή που πρέπει οπωσδήποτε να την δοκιμάσεις – σαραγλί το ιδανικό κέρασμα!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Τέλειο γεύμα! Μανιτάρια φρικασέ – νηστίσιμα τόσο νόστιμα πού δεν έχουν να ζηλέψουν το κρέας…

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Τέτοιους λουκουμάδες πού να τους βρεις!

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Μου τρέξανε τα σάλια! Τι υπέροχο πιάτο είναι αυτό με καλαμάρι ψητό στον φούρνο

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Τι μυρωδάτο και καλομαγειρεμένο φαγητό! Σουπιές κρασάτες με κρεμμύδια

Συνταγές1 εβδομάδα ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές1 εβδομάδα ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Γρήγορη & εύκολη συνταγή – μήλα γεμιστά ψημένα στον φούρνο

Συνταγές48 λεπτά ago

Τι ωραία πρόταση !! Θεϊκός χαλβάς σιμιγδαλένιος με κουβερτούρα και κράνμπερι

Συνταγές2 ώρες ago

Αυτή είναι η απόλυτη τηγανιά μανιταριών! Θα την φτιάχνω συνέχεια!

Συνταγές3 ώρες ago

Ελάτε να ετοιμάσουμε το πιο λαχταριστό αρνί τυλιχτό για το πασχαλινό σας τραπέζι

Συνταγές3 ώρες ago

Υπέροχοι κολοκυθοκεφτέδες φούρνου, πεντανόστιμοι και λαχταριστοί

Συνταγές4 ώρες ago

Ωραίο και δροσερό γιαουρτογλυκό

Συνταγές18 ώρες ago

Χωρίς καλιτσούνια Πάσχα δε νοείται !

Συνταγές20 ώρες ago

Τα πιο νόστιμα βουτηρένια τραγανά τυροπιτάκια κουρού που λιώνουν στο στόμα

Συνταγές22 ώρες ago

Πολύ ωραία αφράτα και νοστιμότατα τηγανοψωμάκια νηστίσιμα με ελιές! Τ

Συνταγές1 ημέρα ago

Ωραιότατη σπιτική πραλίνα σοκολάτας

Συνταγές1 ημέρα ago

Αχ τι ωραίο δείχνει! Χταπόδι με μανιτάρια και πατάτες λεμονάτο στο φούρνο

Συνταγές1 ημέρα ago

Τσουρέκι μόνο με προζύμι, χωρίς μαγιά και γίνεται καλύτερο από κάθε άλλη φορά.

Συνταγές2 ημέρες ago

Ότι πρέπει για τις ημέρες νηστείας – λαχταριστά και πεντανόστιμα νηστίσιμα πιτάκια με λαχανικά και ελιές

Συνταγές2 ημέρες ago

Χαλβάς Αιτωλοακαρνανίας! Νηστίσιμος, παραδοσιακός και πολύ νόστιμος!

Συνταγές2 ημέρες ago

Εξαιρετικό ψωμάκι με προζύμι – Να το απολαύσετε καθώς το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει

Συνταγές2 ημέρες ago

Πολύ ωραία και πολύ καλή ιδέα για σταφιδόψωμο νηστίσιμο, χωρίς λάδι

Συνταγές2 ημέρες ago

Ωραιότατη μυρωδάτη και λαχταριστή κολοκυθόπιτα στο φούρνο

Συνταγές2 ημέρες ago

Όλες οι λεπτομέρειες και τα μυστικά στην καλύτερη συνταγή για τα περίφημα κρητικά λυχναράκια

Συνταγές2 ημέρες ago

Την πρώτη μέρα εξαφανίστηκαν τα μισά. Συνταγή για κουλουράκια αμμωνίας από τα παλιά…

Συνταγές2 ημέρες ago

Η συνταγή αυτή είναι από τις ωραιότερες γιατί τα τσουρέκια μένουν μαλακά για πολλές μέρες

Συνταγές3 ημέρες ago

Εντυπωσιακή τούρτα Black Forest με αφράτο παντεσπάνι

Συνταγές3 ημέρες ago

Φτιάξτε πασχαλινά κουλουράκια που γίνονται μαλακά μέσα, εύκολα και θα τα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι

Συνταγές3 ημέρες ago

Μελιτζάνες στον φούρνο με πλούσια σάλτσα και τυρί

Συνταγές3 ημέρες ago

Μακράν η καλύτερη συνταγή για πίτα με χόρτα και τυρί

Συνταγές3 ημέρες ago

Φτιάξαμε και φέτος τα πασχαλινά γιαννιώτικα κουλουράκια αμμωνίας – αγαπημένη μυρωδιά του Πάσχα

Συνταγές3 ημέρες ago

Αφράτα και νόστιμα ελιοψωμάκια

Συνταγές3 ημέρες ago

Φέτος τα πασχαλινά αυγά τα βάφουμε εύκολα με φυσική βαφή

Συνταγές4 ημέρες ago

Μια συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε – σπιτικές κοτομπουκιές που θα σας μείνουν αξέχαστα!

Συνταγές4 ημέρες ago

Ένα γρήγορο και εύκολο κέραμα – ορίστε μια δροσιστική λεμονάδα

Συνταγές4 ημέρες ago

Εύκολο ψωμί τοστ με μαγιά – είναι απίστευτα μαλακό, σαν βαμβάκι! Για σάντουιτς, τοστ, φρυγανιέρα δεν υπάρχει καλύτερο!

Συνταγές4 ημέρες ago

Αμερικανικές τηγανίτες εύκολες και αφράτες – Η πιο απλή συνταγή !

Exit mobile version