Συνταγές
Πιο αφράτα ροξάκια, δεν υπάρχουν! Νηστίσιμα και πολύ γευστικά
Η Συνταγή είναι από κ. Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.
ΥΛΙΚΑ:
1 ποτηρι νερου νερο χλιαρο,
2 φακελακια ξερη μαγια,
1 ποτηρι νερου σπορελαιο,
3,5 ποτηρια νερου αλευρι,
1 κουταλια της σουπας κακαο,
μισο ποτηρι του νερου καρυδια ψιλοκομμενα,
μισο κουταλακι του γλυκου κανελα,
λιγο γαρυφαλο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Βαζουμε στο μπολ το νερο και τις μαγιες και τα ανακατευουμε και το αφηνουμε για 5 λεπτα
Ριχνουμε το σπορελαιο και ανακατευουμε! Σε ενα μπολ ανακατευουμε το αλευρι,τα καρυδια,την κανελα,το γαρυφαλο!Ριχνουμε 2 ποτηρια αλευρι και ζυμωνουμε
Βγαζουμε την μιση ποσοτητα σε αλλο μπολ και ριχνουμε το κακαο και το ζυμωνουμε!Ριχνουμε και στα δυο το υπολοιπο αλευρι και ζυμωνουμε!Θελουμε αφρατη ζυμη
Της σκεπαζουμε για 30 λεπτα
Στην συνεχεια την μεταφερουμε στον παγκο μας την λευκη ζυμη και την ανοιγουμε!Κανουμε και την ζυμη κακαο ενα κορδονι!Το τοποθετουμε στην λευκη ζυμη στην ακρη της και το ρολαρουμε
Κοβουμε ισα κομματια και τα τοποθετουμε στην λαδοκολα!Τα σκεπαζουμε για 20 λεπτα!Τελος τα ψηνουμε τους 200 βαθμους προθερμασμενο αντιστασεις μεσαια σχαρα για 15 λεπτα αναλογα τον φουρνο
ΣΙΡΟΠΙ:
Βραζουμε 4 ποτηρια νερου νερο με 4 ποτηρια νερου ζαχαρη για 4 λεπτα και στο τελος προσθετουμε μισο λεμονι το χυμο του και 1 βανιλια
Σιροπιαζουμε καυτο γλυκα κρυο σιροπι
Η Συνταγή είναι από κ. Tzeni Tsanaktsidou – “ΑΓΑΠΑΜΕ ΜΑΓΕΙΡΙΚΗ!!!!! ΑΓΑΠΑΜΕ ΖΑΧΑΡΟΠΛΑΣΤΙΚΗ!!!!!!”.