Συνταγές
Πειρασμοί βουτηγμένοι στη σοκολάτα με γέμιση αμυγδαλόπαστας
Η Συνταγή είναι από κ. Euridiki Kanatseli – “Γλυκά κουταλιού και φαγητά ….πιρουνιού!!”
ΥΛΙΚΑ
200 γρμ τρούφα ( 100 γρμ τρούφα μαύρη + 100 γρμ γάλακτος)
150 γρμ καρύδι τριμμένο στο μούλτι
250 γρμ μπισκότα ( 1/3 πτι μπερ – 1/3 ορεο σοκολάτας – 1/3 πτι – μπέρ με επικάλυψη σοκολάτας)
100 ml κρέμα γάλακτος ( 1 μικρό φλυτζανάκι)
2 – 3 κουταλιές ρόφημα σοκολάτας σε σκόνη ( πωλείται στο εμπόριο) + 100 γρμ σοκολάτα κουβερτούρα λιωμένη με λίγο εβαπορέ).
40 ml κονιάκ ή κάποιο άλλο λικέρ ( π.χ πορτοκάλι ή μανταρίνι)
50 γρμ βούτυρο LURPAK (2 κοφτές κουταλιές της σούπας περίπου)
120 γρμ ζάχαρη άχνη
Λίγα φουντούκια ολόκληρα καβουρντισμένα
Λίγο κονιάκ επιπλέον στο τέλος (για το πλάσιμο).
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αρχικά λιώνουμε την σοκολάτα με λίγο εβαπορέ.
Σε ένα μπολ σπάμε με τα χέρια μας σε μεγάλα κομμάτια τα μπισκότα. Έπειτα προσθέτουμε το καρύδι και τα υπόλοιπα υλικά εκτός από τα φουντούκια Ζυμώνουμε καλά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα και να γίνει μια μάζα.
Αφήνουμε για 2 -3 ώρες το μίγμα στο ψυγείο να σφίξει. Βάζουμε και τις δύο τρούφες σε ένα μπολ. Τα πλάθουμε σε ένα επιθυμητό μέγεθος βάζουμε εσωτερικά από ένα φουντούκι και στην συνέχει τα κυλάμε στην τρούφα.
Αν στο πλάσιμο δούμε ότι η ζύμη κολλάει στα χέρια μας τότε έχουμε ρίξει σε ένα πιάτο λίγο κονιάκ και βρέχουμε τα χέρια λίγο – λίγο ώστε να μην κολλάνε . Παράλληλα εάν διαπιστώσουμε ότι η ζύμη είναι πολύ σφιχτή ρίχνουμε λίγο χλιαρό γάλα ή κρέμα γάλακτος έτσι ώστε να είναι η ζύμη εύπλαστη.
Η Συνταγή είναι από κ. Euridiki Kanatseli – “Γλυκά κουταλιού και φαγητά ….πιρουνιού!!”