Συνταγές
Ωραιότατο γλυκό του κουταλιού μαγιάτικο τριαντάφυλλο
Η Εκτέλεση είναι από Χριστίνα Χαραλαμπίδου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
100 gr. ροδοπέταλα από εκατόφυλλα μαγιάτικα τριαντάφυλλα
500 gr. ζάχαρη
200 ml νερό
Σταγόνες από λεμονί
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Αφαιρούμε τα ροδοπέταλα από τα τριαντάφυλλα.
Ζυγίζουμε τα ροδοπέταλα και τα πλένουμε προσεκτικά ως εξής: τα τοποθετούμε σε βαθύ σκεύος με αρκετό νερό. Αφού τα ξεπλένουμε, τα στραγγίζουμε.
Σε μικρή κατσαρόλα ρίχνουμε το νερό και τη ζάχαρη. Τοποθετούμε την κατσαρόλα σε υψηλή θερμοκρασία και αφήνουμε το μείγμα να βράσει για 1 λεπτό (μετράμε 1 λεπτό από τη στιγμή που το νερό αρχίσει να κοχλάζει).
Προσθέτουμε τα ροδοπέταλα και το λεμόνι . Αφήνουμε το μείγμα να βράσει ακόμη 6 λεπτά.
Αποσύρουμε την κατσαρόλα από το μάτι της κουζίνας και αφήνουμε το γλυκό να κρυώσει.
Τοποθετούμε το γλυκό σε αποστειρωμένο και στεγνό βαζάκι.!
Η Συνταγή είναι από Χριστίνα Χαραλαμπίδου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ” – Γωγω Σαμιου.
Οι νόστιμες συνταγές δεν σταματάνε.. ΔΕΣ άλλη μια εξαιρετική πρόταση για πολύ δροσερή κρέμα και τριανταφυλλένια – Μαχαλέπι…η απόλυτη καλοκαιρινή απόλαυση!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Helena’s Greek cooking”
Υλικά για 4-5 κουπάκια
6 κ.σ νισεστε η κόρν φλαουρ
6 ποτήρια νερό
1 κ.σ ζάχαρη
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα σκεύος τοποθετώ το νερό, το κορν φλάουρ και την 1 κ.σ. ζάχαρη. Ανακατεύουμε καλά να διαλυθεί το νισεστε η το κορν φλαουρ και βράζουμε μέχρι η κρέμα να δέσει και να αρχίσει να κάνει φουσκάλες.
Είμαστε συνεχώς από πάνω για να μη μας κολλήσει
Αποσύρουμε την φωτιά, αδειάζουμε την κρέμα σε 4-5 βρεγμένα μπολάκια, και τοποθετούμε στο ψυγείο να κρυώσουν καλά 3 ώρες περίπου. Αφού κρυώσουν οι κρέμες για να μην στεγνώσουν τις βγάζουμε απο τα μπολακια σε ένα μεγάλο μπολ με νερό και τις σκεπάζουμε μέχρι να τις σερβίρουμε.
Σερβίρουμε σε ένα βαθύ πιάτο, ρίχνουμε 1-2 κ.σ ζάχαρη, μια κρέμα από το μπολ, χυμό από συμπυκνωμένο τριαντάφυλλο, ανθόνερο, προσθετουμε κρύο προς παγωμένο νερό και (προαιρετικά) μερικά παγάκια.
Κόβουμε με το κουτάλι σε μικρότερα κομμάτια και απολαμβάνουμε.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Helena’s Greek cooking”