Συνταγές
Το παραδοσιακό μαχαλεπί με ροδόσταγμα και τριαντάφυλλο!
Η συνταγή είναι από Kyriacos Mitsides – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Πως κάνουμε το μαχαλεπί
Υλικά
6 ποτήρια νερό, 1 σφηνάκι ροδόσταγμα, 6 κουταλιές νισεστέ, 2 κουταλιές ζάχαρη. Ροδόσταγμα, τριαντάφυλλο.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βράζουμε τα 5 ποτήρια νερό μαζί με τη ζάχαρη. Διαλύουμε το νισεστέ στο 1 ποτήρι νερό που μας έμεινε. Όταν διαλυθεί το σμίγουμε μαζί με το ζεστό νερό και ανακατώνουμε μέχρι να κοχλάσει και να ψηθεί. Όταν ψηθεί το βάζουμε στο πυρέξ και το αφήνουμε να κρυώσει.
Όταν κρυώσει το κόβουμε σε πιο μικρά κομμάτια και το βάζουμε στο ψυγείο μέσα σε μεγάλη κούπα με κρύο νερό. Το σερβίρουμε σε βαθουλές κούπες με τριαντάφυλλο, ή ροδόσταγμα με ζάχαρη όση θέλουμε και παγωμένο νερό.
Στην κούπα το κόβουμε σε κομματάκια και το ανακατώνουμε μέχρι να διαλυθεί η ζάχαρη. Άν θέλουμε προσθέτουμε και παγάκια.
Η συνταγή είναι από Kyriacos Mitsides – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η μαγειρική είναι ένας δημιουργικός τρόπος να εκφραστεί ο καθένας και να φτιάξει αναμφισβήτητα μοναδικές δημιουργίες.
Δείτε πώς θα δημιουργήσετε τα πιο νόστιμα κυρίως πιάτα!
Αγαπημένο μαχαλέπι … Πιο κατάλληλο και δροσιστικό δεν υπάρχει!
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Κυριακη Αθανασακη-ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”
Υλικά
1 λίτρο γάλα πλήρες
2 βανίλιες
2,5 κτσ. ζάχαρη
7 κτσ. νισεστέ, όχι υπερβολικά γεμάτες κουταλιές
λίγες σταγόνες ροδόνερο ή ανθόνερο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Όλα τα υλικά μαζί σε μια κατσαρόλα και συνεχές ανακάτεμα σε μέτρια φωτιά μέχρι να δέσει το μίγμα.
Το χωρίζουμε σε μπολ που είναι λίγο βρεγμένα για να μπορέσουμε να τα ξεφορμάρουμε.
Τα βάζουμε στο ψυγείο μέχρι να παγώσουν καλά.
Τα σερβίρουμε με σιρόπι τριαντάφυλλο ή ανθόνερο αραιωμένο με λίγο παγωμένο νερό αλλά γενικά βάζετε ότι γεύση θέλετε και γλυκό του κουταλιού, φράουλα, κεράσι κ.α. αλλά η κλασική συνταγή είναι αυτές που έκανα.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Κυριακη Αθανασακη-ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”