Συνταγές
Μία ζύμη που μπορείς να βάλεις μέσα ότι τραβάει.. η όρεξη σου
Πολύ βολική και νόστιμη ζύμη για ελαιοπιτάκια και μαρμελαδοπιτάκια.
Η Συνταγή είναι από Νεκταρία Ρία Μαρίνη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
Για το φύλλο
6 κούπες αλεύρι
Μία κούπα ελαιόλαδο
Μία κούπα χυμό πορτοκάλι
Πορτοκαλάδα με ανθρακικό
3 κτγ. μπέκιν πάουντερ
Γέμιση αλμυρή
Ελιές
Ένα μικρό κρεμμύδι ψιλοκομμένο
Δυόσμο, ρίγανη
Γέμιση γλυκιά
Μαρμελάδα
Σταγόνες σοκολάτας
Εκτέλεση
Σε μπόλ ανακατεύουμε το αλεύρι με το μπέκιν πάουντερ. Προσθέτουμε το λάδι, το χυμό πορτοκάλι και όση πορτοκαλάδα με ανθρακικό χρειαστεί έως ότου έχουμε μία εύπλαστη ζύμη.
Καθαρίζουμε τις ελιές από τα κουκούτσια και τις πολτοποιούμε, σοτάρουμε το κρεμμύδι, προσθέτουμε το δυόσμο, τη ρίγανη.
Παίρνουμε από τη ζύμη μπαλάκια μέγεθος μεγάλου καρυδιού ανοίγουμε φυλλαράκι, βάζουμε μέσα ένα κουταλάκι του γλυκού γέμιση τα τυλίγουμε ρολό και το στρίβουμε λίγο.
Την ίδια διαδικασία για το φύλλο ακολουθούμε και για τα μαρμελαδοπιτάκια αλλάζοντας το σχήμα για να μην τα μπερδέψουμε, εγώ τα έκανα τριγωνάκια βάζοντας μέσα ένα κουταλάκι του γλυκού μαρμελάδα και λίγες σταγόνες σοκολάτας.
Τα βάζουμε σε βουτυρωμένο ταψί και τα ψήνουμε στους 180 βαθμούς.
Πολύ ωραία συνταγή, κατανοητή και βατή με εξαιρετικό αποτέλεσμα!!
Η Συνταγή είναι από Νεκταρία Ρία Μαρίνη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλά μαγειρέματα σε όλους.
Βρήκες το μέρος που μπορούμε να μοιραστούμε το πάθος μας και το μεράκι μας για την μαγειρική και τη ζαχαροπλαστική.
Τώρα είναι η ευκαιρία! Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή ΕΔΩ!