Συνταγές
Πλούσια, βουτυράτη και συμπαγή ζύμη σαμπλε για τάρτες, ό,τι πρέπει για την εποχή η οποία μας χαρίζει άφθονα φρέσκα φρούτα
Η Συνταγή είναι από Ρουλα Λυρου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Η σαμπλέ χρησιμοποιείται πιο συχνά στη ζαχαροπλαστική και όχι στη μαγειρική, γιατί ένα από τα βασικά συστατικά που καθορίζουν την υφή της είναι η ζάχαρη.
Ωστόσο, τα κύρια γνωρίσματά της είναι η μεγαλύτερη δοσολογία βουτύρου για πλούσια υφή και η προσθήκη αυγών, αντί για απλό υγρό, που κάνουν τη ζύμη πιο σφικτή και βουτυράτη, ώστε, όταν ψήνεται, να γίνει ένα συμπαγές τρίμμα…. μπισκοτενια…
Χτυπαμε 250 γρ. βουτυρο (σε θερμοκρ. δωματιου) με 1 κουπα τσ. αχνη 2 βανιλιες και ξυσμα λεμονι. προσθέτουμε 1 αυγο 1 κροκο και λιγο αλάτι. Προσθετουμε 400 γρ. αλευρι
και ζυμωνουμε… τυλιγουμε με μεμβρανη και βαζουμε στο ψυγειο για 2-3 ώρες…
Κοβουμε ενα κομματι σαν μικρο μανταρινι και το απλωνουμε στην φορμιτσα της ταρταλετας… τρυπαμε με το πιρουνι και ψηνουμε 10 λεπτά σε προθερμ. φούρνο 180β.
Μπορούμε να τις γεμισουμε με κρέμες και φρουτα, με γκανας και καρυδια, με λεμονοκρεμα κ. α…επισης αν θελουμε μπορουμε να μην τις χρησιμοποιησουμε ολες… κρατανε πολυ καιρο
Ανέβασε και εσύ την δικιά σου νόστιμη συνταγή εδώ!
Γιατί, όποια συνταγή και να μαγειρέψουμε, για όποιον λόγο κι αν αποφασίσουμε να την ετοιμάσουμε,
είναι γεγονός ότι θα είναι πιο νόστιμη όταν τη μοιραζόμαστε μαζί με εκείνους που αγαπάμε.
Η Συνταγή είναι από Ρουλα Λυρου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.