Connect with us

Γλυκα

Κυδωνόπαστο με λεμονάτη αρμπαρόριζα.. που έχει κρατήσει όλη τη γεύση, το άρωμα και τη φρεσκάδα του κυδωνιού

Υλικα 2,5 κιλά κυδώνια Θα χρειαστεί περίπου 1 κιλό ζάχαρη ή λίγο παραπάνω (χωρίζω την ποσότητα και βάζω 2/3 ζάχαρη κρυσταλλική και 1/3 ζάχαρη καστανή με μελάσα) 85γρ. μέλι 1κ.γ. κανέλα σε σκόνη 3-4 φύλλα αρμπαρόριζας 1/3 κ.γ. πιπέρι καγιέν 1 στικ βανίλιας 30ml κονιάκ ΕΚΤΕΛΕΣΗ Πλένουμε καλά τα κυδώνια, αφαιρώντας τυχών χνούδι, χωρίς να […]

Published

on

kydwnopasto 48foodst 1

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Υλικα

2,5 κιλά κυδώνια
Θα χρειαστεί περίπου 1 κιλό ζάχαρη ή λίγο παραπάνω (χωρίζω την ποσότητα και βάζω 2/3 ζάχαρη κρυσταλλική και 1/3 ζάχαρη καστανή με μελάσα)
85γρ. μέλι
1κ.γ. κανέλα σε σκόνη
3-4 φύλλα αρμπαρόριζας
1/3 κ.γ. πιπέρι καγιέν
1 στικ βανίλιας
30ml κονιάκ

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Πλένουμε καλά τα κυδώνια, αφαιρώντας τυχών χνούδι, χωρίς να καθαρίσουμε τη φλούδα τους. Τα κόβουμε στα τέσσερα, βγάζουμε τα κουκούτσια προσεκτικά. Τα ρίχνουμε σε κατσαρόλα με νερό όπου έχουμε ρίξει και τα κλαράκια της αρμπαρόριζας και τα αφήνουμε να μαλακώσουν σε σιγανή φωτιά.

Βγάζουμε τα κυδώνια από το νερό, τα στραγγίζουμε καλά και πολτοποιούμε στο μούλτι, αφού αφαιρέσουμε τα φύλλα αρμπαρόριζας.
Ζυγίζουμε τον πολτό που θα είναι περίπου 1 κιλό, το βάζουμε σε μια κατσαρόλα και προσθέτουμε ισόποσα ζάχαρη, δηλαδή όσο ήταν το βάρος του πολτού. Προσθέτουμε το μέλι, την κανέλα, το κονιάκ, το πιπέρι καγιέν και τη βανίλια και σιγοβράζουμε ανακατεύουντας τακτικά.

Οταν είναι έτοιμο και σωστά δεμένο θα πρέπει να ξεκολλάει από τα τοιχώματα της κατσαρόλας.
Τοποθετούμε στο ταψί μια λαδόκολλα και ρίχνουμε το μείγμα. Ανακινούμε το ταψί ώστε να είναι ισόπαχο σε όλη την επιφάνεια. Αν χρειαστεί να ιστώσουμε την επιφάνεια, αυτό το κάνουμε με μια σπάτουλα βουτηγμένη στο κονιάκ και γίνεται έτσι πολύ εύκολα.

Βάζω στο φούρνο με αέρα κατά προτίμιση και ψήνω στους 90ο C για 1 ώρα περίπου. Βγάζω από το φόυρνο και αφήνω σε κρυώσει για 4-5 ώρες. Αφαιρώ από τη λαδόκολλα και πασπαλίζω την επιφάνεια με ζάχαρη. Κόβω σε κύβους – σαν λουκούμια– και φυλλάω σε καλά κλεισμένο σκεύος, εκτός ψυγείου έως και 2 εβδομάδες.

48foodstreet

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Ονειρεμένο τσιζκέικ λεμόνι – μια εύκολη συνταγή για σίγουρη επιτυχία

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Αυτή είναι η συνταγή που πρέπει οπωσδήποτε να την δοκιμάσεις – σαραγλί το ιδανικό κέρασμα!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Τέλειο γεύμα! Μανιτάρια φρικασέ – νηστίσιμα τόσο νόστιμα πού δεν έχουν να ζηλέψουν το κρέας…

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Τέτοιους λουκουμάδες πού να τους βρεις!

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Μου τρέξανε τα σάλια! Τι υπέροχο πιάτο είναι αυτό με καλαμάρι ψητό στον φούρνο

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Τι μυρωδάτο και καλομαγειρεμένο φαγητό! Σουπιές κρασάτες με κρεμμύδια

Συνταγές1 εβδομάδα ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές1 εβδομάδα ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Γρήγορη & εύκολη συνταγή – μήλα γεμιστά ψημένα στον φούρνο

Συνταγές58 λεπτά ago

Τι ωραία πρόταση !! Θεϊκός χαλβάς σιμιγδαλένιος με κουβερτούρα και κράνμπερι

Συνταγές2 ώρες ago

Αυτή είναι η απόλυτη τηγανιά μανιταριών! Θα την φτιάχνω συνέχεια!

Συνταγές3 ώρες ago

Ελάτε να ετοιμάσουμε το πιο λαχταριστό αρνί τυλιχτό για το πασχαλινό σας τραπέζι

Συνταγές3 ώρες ago

Υπέροχοι κολοκυθοκεφτέδες φούρνου, πεντανόστιμοι και λαχταριστοί

Συνταγές5 ώρες ago

Ωραίο και δροσερό γιαουρτογλυκό

Συνταγές19 ώρες ago

Χωρίς καλιτσούνια Πάσχα δε νοείται !

Συνταγές21 ώρες ago

Τα πιο νόστιμα βουτηρένια τραγανά τυροπιτάκια κουρού που λιώνουν στο στόμα

Συνταγές23 ώρες ago

Πολύ ωραία αφράτα και νοστιμότατα τηγανοψωμάκια νηστίσιμα με ελιές! Τ

Συνταγές1 ημέρα ago

Ωραιότατη σπιτική πραλίνα σοκολάτας

Συνταγές1 ημέρα ago

Αχ τι ωραίο δείχνει! Χταπόδι με μανιτάρια και πατάτες λεμονάτο στο φούρνο

Συνταγές1 ημέρα ago

Τσουρέκι μόνο με προζύμι, χωρίς μαγιά και γίνεται καλύτερο από κάθε άλλη φορά.

Συνταγές2 ημέρες ago

Ότι πρέπει για τις ημέρες νηστείας – λαχταριστά και πεντανόστιμα νηστίσιμα πιτάκια με λαχανικά και ελιές

Συνταγές2 ημέρες ago

Χαλβάς Αιτωλοακαρνανίας! Νηστίσιμος, παραδοσιακός και πολύ νόστιμος!

Συνταγές2 ημέρες ago

Εξαιρετικό ψωμάκι με προζύμι – Να το απολαύσετε καθώς το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει

Συνταγές2 ημέρες ago

Πολύ ωραία και πολύ καλή ιδέα για σταφιδόψωμο νηστίσιμο, χωρίς λάδι

Συνταγές2 ημέρες ago

Ωραιότατη μυρωδάτη και λαχταριστή κολοκυθόπιτα στο φούρνο

Συνταγές2 ημέρες ago

Όλες οι λεπτομέρειες και τα μυστικά στην καλύτερη συνταγή για τα περίφημα κρητικά λυχναράκια

Συνταγές2 ημέρες ago

Την πρώτη μέρα εξαφανίστηκαν τα μισά. Συνταγή για κουλουράκια αμμωνίας από τα παλιά…

Συνταγές2 ημέρες ago

Η συνταγή αυτή είναι από τις ωραιότερες γιατί τα τσουρέκια μένουν μαλακά για πολλές μέρες

Συνταγές3 ημέρες ago

Εντυπωσιακή τούρτα Black Forest με αφράτο παντεσπάνι

Συνταγές3 ημέρες ago

Φτιάξτε πασχαλινά κουλουράκια που γίνονται μαλακά μέσα, εύκολα και θα τα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι

Συνταγές3 ημέρες ago

Μελιτζάνες στον φούρνο με πλούσια σάλτσα και τυρί

Συνταγές3 ημέρες ago

Μακράν η καλύτερη συνταγή για πίτα με χόρτα και τυρί

Συνταγές3 ημέρες ago

Φτιάξαμε και φέτος τα πασχαλινά γιαννιώτικα κουλουράκια αμμωνίας – αγαπημένη μυρωδιά του Πάσχα

Συνταγές3 ημέρες ago

Αφράτα και νόστιμα ελιοψωμάκια

Συνταγές3 ημέρες ago

Φέτος τα πασχαλινά αυγά τα βάφουμε εύκολα με φυσική βαφή

Συνταγές4 ημέρες ago

Μια συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε – σπιτικές κοτομπουκιές που θα σας μείνουν αξέχαστα!

Συνταγές4 ημέρες ago

Ένα γρήγορο και εύκολο κέραμα – ορίστε μια δροσιστική λεμονάδα

Συνταγές4 ημέρες ago

Εύκολο ψωμί τοστ με μαγιά – είναι απίστευτα μαλακό, σαν βαμβάκι! Για σάντουιτς, τοστ, φρυγανιέρα δεν υπάρχει καλύτερο!

Συνταγές4 ημέρες ago

Αμερικανικές τηγανίτες εύκολες και αφράτες – Η πιο απλή συνταγή !

Exit mobile version