Connect with us

Ξεχωριστα

Κροκέτες μπακαλιάρου με ζεστό ντιπ ντομάτας – κάπαρης

Published

on

IMG 0975

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Υλικά
Για τις κροκέτες (περίπου 20 μικρές κροκέτες):

350γρ. φιλέτο μπακαλιάρου ξαρμυρισμένο1 μικρή πατάτα (περίπου 100γρ.) τριμμένη στο χοντρό μέρος του τρίφτη1 1/2 φλιτζ. μπύρα1 1/2 φλιτζ. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα1 κουτ. σούπας άνιθο ψιλοκομμένο1/2 κουτ. γλυκού σουμάκξύσμα από 1 λεμόνιαλάτι / πιπέριηλιέλαιο για το τηγάνισμα

Για το ντιπ:

4-5 ντοματίνια πομοντόρο (ώριμα αλλά σφιχτά) κομμένα σε κυβάκια2 κουτ. σούπας κάπαρη1/2 κουτ. γλυκού ζάχαρη1 κουτ. σούπας ελαιόλαδοαλάτι / πιπέρι

Εκτέλεση
Για τις κροκέτες:

Μαδάτε με τα χέρια σας τον μπακαλιάρο σε πολύ μικρά κομματάκια, προσέχοντας να αφαιρέσετε τυχόν κόκαλα και πέτσα.

Σε ένα μεγάλο μπολ βάζετε την μπύρα με το αλεύρι και ανακατεύετε πολύ καλά, ώστε να έχετε έναν ομοιογενή χυλό χωρίς γρομπαλάκια.

Προσθέτετε στο χυλό όλα τα υπόλοιπα υλικά, εκτός από το ηλιέλαιο, και ανακατεύετε καλά, μέχρι να έχετε ένα ομοιόμορφο μίγμα. Αν το μίγμα σας είναι πολύ υγρό, προσθέτετε λίγο ακόμη αλεύρι (προσοχή να μην βάλετε πάρα πολύ), ενώ αν θέλετε να αραιώσετε το μίγμα, προσθέτετε λίγη μπύρα.

Βάζετε το μίγμα στο ψυγείο να σφίξει (περίπου 1 ώρα).

Αφού σφίξει, το βγάζετε από το ψυγείο και παίρνετε κουταλιές από το μίγμα τις οποίες τηγανίζετε σε καυτό ηλιέλαιο μέχρι οι κροκέτες σας να ροδίσουν καλά και από τις δύο πλευρές (μόλις είναι έτοιμες από τη μία πλευρά, τις γυρνάτε και από την άλλη να πάρουν χρώμα).

Τις βγάζετε και τις ακουμπάτε σε απορροφητικό χαρτί για να τραβήξει το λάδι.

Για το ντιπ:

Σε ένα τηγάνι ζεσταίνετε το ελαιόλαδο και προσθέτετε τις ντομάτες, τη ζάχαρη και το αλατοπίπερο. Τις αφήνετε για 2′-3′ (δεν θέλουμε να λιώσει η ντομάτα, μόνο να ζεσταθεί) και στη συνέχεια προσθέτετε την κάπαρη, ανακατεύετε και κατεβάζετε από τη φωτιά.

Σερβίρετε τις μπακαλιαροκροκέτες ζεστές και τις συνοδεύετε με το ντιπ.

Tip1: Για να ξαρμυρίσετε τον μπακαλιάρο τον βάζετε σε νερό για 24 ώρες, το οποίο αλλάζετε ανά διαστήματα.

Tip2: Αν δεν έχετε σουμάκ, μπορείτε να το αντικαταστήσετε με πάπρικα (κατά προτίμηση καπνιστή).

Tip3: Μην κάνετε τις κροκέτες πολύ μεγάλες, για να τηγανιστούν ομοιόμορφα και εξωτερικά και εσωτερικά.

Tip4: Αν δεν έχετε πομοντόρο, μπορείτε να τα αντικαταστήσετε με κανονικές ντομάτες (ώριμες αλλά σφιχτές).

Tip5: Αν η κάπαρη που έχετε είναι πολύ αλμυρή, φροντίστε να την ξεβγάλετε με νερό προτού τη χρησιμοποιήσετε.

Tip6: Συνοδεύστε το ντιπ σας με φρεσκοτριμμένο πιπέρι. Του πάει πολύ! Κι αν σας αρέσουν τα καυτερά, προσθέστε στο ντιπ σας και λίγο τσίλι.

Μπες στο www.sundayspoon.gr για περισσότερες νόστιμες συνταγές σαν και αυτή !

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Ονειρεμένο τσιζκέικ λεμόνι – μια εύκολη συνταγή για σίγουρη επιτυχία

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Αυτή είναι η συνταγή που πρέπει οπωσδήποτε να την δοκιμάσεις – σαραγλί το ιδανικό κέρασμα!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Τέλειο γεύμα! Μανιτάρια φρικασέ – νηστίσιμα τόσο νόστιμα πού δεν έχουν να ζηλέψουν το κρέας…

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Τέτοιους λουκουμάδες πού να τους βρεις!

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Μου τρέξανε τα σάλια! Τι υπέροχο πιάτο είναι αυτό με καλαμάρι ψητό στον φούρνο

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Τι μυρωδάτο και καλομαγειρεμένο φαγητό! Σουπιές κρασάτες με κρεμμύδια

Συνταγές1 εβδομάδα ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Πώς ένας ταπεινός χαλβάς μετατρέπεται σε ένα ξεχωριστό γλυκάκι!

Συνταγές14 ώρες ago

Υπέροχα τσουρέκια, αφράτα και σίγουρα πολύ νόστιμα.

Συνταγές16 ώρες ago

Καλό και ευλογημένο Πάσχα να έχουμε με υγεία, αγάπη, ευημερία και οικογενειακή γαλήνη

Συνταγές18 ώρες ago

Απλά φανταστικές τσουρεκάρες – συνταγή που δεν την αλλάζω με τίποτα

Συνταγές20 ώρες ago

Τι ωραία πρόταση !! Θεϊκός χαλβάς σιμιγδαλένιος με κουβερτούρα και κράνμπερι

Συνταγές21 ώρες ago

Αυτή είναι η απόλυτη τηγανιά μανιταριών! Θα την φτιάχνω συνέχεια!

Συνταγές22 ώρες ago

Ελάτε να ετοιμάσουμε το πιο λαχταριστό αρνί τυλιχτό για το πασχαλινό σας τραπέζι

Συνταγές22 ώρες ago

Υπέροχοι κολοκυθοκεφτέδες φούρνου, πεντανόστιμοι και λαχταριστοί

Συνταγές23 ώρες ago

Ωραίο και δροσερό γιαουρτογλυκό

Συνταγές2 ημέρες ago

Χωρίς καλιτσούνια Πάσχα δε νοείται !

Συνταγές2 ημέρες ago

Τα πιο νόστιμα βουτηρένια τραγανά τυροπιτάκια κουρού που λιώνουν στο στόμα

Συνταγές2 ημέρες ago

Πολύ ωραία αφράτα και νοστιμότατα τηγανοψωμάκια νηστίσιμα με ελιές! Τ

Συνταγές2 ημέρες ago

Ωραιότατη σπιτική πραλίνα σοκολάτας

Συνταγές2 ημέρες ago

Αχ τι ωραίο δείχνει! Χταπόδι με μανιτάρια και πατάτες λεμονάτο στο φούρνο

Συνταγές2 ημέρες ago

Τσουρέκι μόνο με προζύμι, χωρίς μαγιά και γίνεται καλύτερο από κάθε άλλη φορά.

Συνταγές3 ημέρες ago

Ότι πρέπει για τις ημέρες νηστείας – λαχταριστά και πεντανόστιμα νηστίσιμα πιτάκια με λαχανικά και ελιές

Συνταγές3 ημέρες ago

Χαλβάς Αιτωλοακαρνανίας! Νηστίσιμος, παραδοσιακός και πολύ νόστιμος!

Συνταγές3 ημέρες ago

Εξαιρετικό ψωμάκι με προζύμι – Να το απολαύσετε καθώς το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει

Συνταγές3 ημέρες ago

Πολύ ωραία και πολύ καλή ιδέα για σταφιδόψωμο νηστίσιμο, χωρίς λάδι

Συνταγές3 ημέρες ago

Ωραιότατη μυρωδάτη και λαχταριστή κολοκυθόπιτα στο φούρνο

Συνταγές3 ημέρες ago

Όλες οι λεπτομέρειες και τα μυστικά στην καλύτερη συνταγή για τα περίφημα κρητικά λυχναράκια

Συνταγές3 ημέρες ago

Την πρώτη μέρα εξαφανίστηκαν τα μισά. Συνταγή για κουλουράκια αμμωνίας από τα παλιά…

Συνταγές3 ημέρες ago

Η συνταγή αυτή είναι από τις ωραιότερες γιατί τα τσουρέκια μένουν μαλακά για πολλές μέρες

Συνταγές4 ημέρες ago

Εντυπωσιακή τούρτα Black Forest με αφράτο παντεσπάνι

Συνταγές4 ημέρες ago

Φτιάξτε πασχαλινά κουλουράκια που γίνονται μαλακά μέσα, εύκολα και θα τα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι

Συνταγές4 ημέρες ago

Μελιτζάνες στον φούρνο με πλούσια σάλτσα και τυρί

Συνταγές4 ημέρες ago

Μακράν η καλύτερη συνταγή για πίτα με χόρτα και τυρί

Συνταγές4 ημέρες ago

Φτιάξαμε και φέτος τα πασχαλινά γιαννιώτικα κουλουράκια αμμωνίας – αγαπημένη μυρωδιά του Πάσχα

Συνταγές4 ημέρες ago

Αφράτα και νόστιμα ελιοψωμάκια

Συνταγές4 ημέρες ago

Φέτος τα πασχαλινά αυγά τα βάφουμε εύκολα με φυσική βαφή

Συνταγές5 ημέρες ago

Μια συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε – σπιτικές κοτομπουκιές που θα σας μείνουν αξέχαστα!

Exit mobile version