Connect with us

Ορεκτικα

Θρακιώτικοι Αφράτοι Κεφτέδες σουρβάν αρωματισμένοι με κύμινο, ψημένοι στο σωστό χρόνο

Υλικά (για 4-5 άτομα) 600 γραμ. κιμάς μοσχαρίσιος 4 χοντρές φέτες μπαγιάτικο ψωμί (8 κανονικές) 1 αβγό 1 κ.σ. γεμάτη κύμινο 4 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος 2 κ.σ. βούτυρο 2 κ.σ. ελαιόλαδο αλάτι, πιπέρι για τα τρίγωνα κρεμμυδιών 2 κρεμμύδια (400-420 γραμ. περίπου) ψιλοκομμένα 1 κ.σ. ελαιόλαδο ————————- 3 αβγά χτυπημένα 3 κ.σ. μαϊντανό 5-6 κ.σ. […]

Published

on

P1110392ed

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Υλικά (για 4-5 άτομα)
600 γραμ. κιμάς μοσχαρίσιος
4 χοντρές φέτες μπαγιάτικο ψωμί (8 κανονικές)
1 αβγό
1 κ.σ. γεμάτη κύμινο
4 κ.σ. μαϊντανός ψιλοκομμένος
2 κ.σ. βούτυρο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι

για τα τρίγωνα κρεμμυδιών
2 κρεμμύδια (400-420 γραμ. περίπου) ψιλοκομμένα
1 κ.σ. ελαιόλαδο
————————-
3 αβγά χτυπημένα
3 κ.σ. μαϊντανό
5-6 κ.σ. φρυγανιά τριμμένη
1 κ.σ. βούτυρο
2 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι

για τη σάλτσα ντομάτας
3 μεσαίες ώριμες ντομάτες αποφλοιωμένες
1-2 κ.σ. ελαιόλαδο
αλάτι, πιπέρι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Προθερμαίνετε τον φούρνο στους 160 βαθμούς C.
Ετοιμάζετε τους κεφτέδες: Μουσκεύετε το ψωμί σε νερό και το βάζετε σε μπολ με τον κιμά, το αβγό, το κύμινο, τον μαϊνατανό, αλάτι και πιπέρι. Ανακατεύτετε καλά και κάνετε κεφτέδες κανονικούς διαμ. 4.5-5 εκατ.

Σε τηγάνι και μέτρια (προς δυνατή) φωτιά βάζετε το βούτυρο με το ελαιόλαδο. Μόλις κάψουν, βάζετε τους κεφτέδες, χαμηλώνετε τη φωτιά σε μέτρια και τηγανίζετε για 5-6 λεπτά, γυρίζοντάς τους να ροδίσουν παντού. Αποσύρετε και τους μεταφέρετε σε ταψάκι ή πυρέξ, που το βάζετε στον προθερμασμένο φούρνο για 10-12 λεπτά. Βγάζετε τους κεφτέδες και τους διατηρείτε ζεστούς.

Κάνετε τα κρεμμύδια: Σε μεγάλο τηγάνι και μέτρια φωτιά ζεσταίνετε το λάδι (1 κ.σ.) και σοτάρετε το κρεμμύδι για 4-5 λεπτά, να μαραθεί χωρίς να αλλάξει χρώμα. Αποσύρετε, μεταφέρετε το μίγμα σε μπολ και αφήνετε να κρυώσει 2 λεπτά. Στη συνέχεια ανακατεύετε με την φρυγανιά, τον μαϊντανό, αλάτι και πιπέρι (μ΄αυτή τη σειρά, που βοηθάει στο να πέφτει και η θερμοκρασία). Βάζετε τελευταίο τον μαϊντανό, δοκιμάζετε, διορθώνετε, αν χρειάζεται.

Στο ίδιο τηγάνι και μέτρια φωτιά ζεσταίνετε το ελαιόλαδο με το βούτυρο. Προσθέτετε το μίγμα κρεμμυδιών και το ισιώνετε χαλαρά με ένα πιρούνι ή με σπάτουλα να απλωθεί ομοιόμορφα παντού, χωρίς να το υπερπιέζετε (τρύπες και μικρά κενά ας υπάρχουν). Ρίχνετε τα χτυπημένα αβγά από πάνω και κουνάτε το τηγάνι ή βοηθάτε με τη σπάτουλα να εισχωρήσουν παντού στο μίγμα. Σκεπάζετε και ψήνετε για 2-3 περίπου λεπτά (μέτρια φωτιά για να μην αρπάξει ο πάτος).

Χρησιμοποιήτε ένα μεγάλο πιάτο για να αναποδογυρίσετε το μίγμα (δηλαδή καπακώνετε το τηγάνι με το πιάτο και το γυρίζετε ανάποδα – προσοχή στα χέρια σας), το οποίο ψήνετε από την άλλη πλευρά για 1-1.5 λεπτό. Αποσύρετε και το μεταφέρετε σε επιφάνεια προετοιμασίας. Κόβετε στα δύο (στη διάμετρο) και μετά τρίγωνα (ισοσκελή κατά το δυνατόν ή και ελαφρώς σκαληνά) πλευράς 8-8.5 εκατ. Διατηρείτε ζεστά.
Κάνετε τη σάλτσα: Αποφλοιώνετε τις ντομάτες, βάζοντάς τες σε νερό που βράζει για 30 δευτερόλεπτα.

Τις κόβετε εγκάρσια και αφαιρείτε (με μικρό κουταλάκι ή με το χέρι) τα σπόρια. Τις βάζετε στο multi με το ελαιόλαδο, αλάτι και πιπέρι και τις κάνετε σάλτσα. Αν σας είναι πολύ πηχτή, προσθέστε 1 -2 κ.σ. νερό. Ζεσταίνετε το μίγμα σε χαμηλή φωτιά για 2 λεπτά.
Σερβίρισμα: Τοποθετείτε σε ζεστά πιάτα 3 τριγωνικές γαλέτες κρεμμυδιών και 3-4 κεφτέδες. Προσθέτετε τη σάλτσα ντομάτας και γαρνίρετε με 1-2 φυλλαράκια μαϊντανού.

didymoteicho.net

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Ονειρεμένο τσιζκέικ λεμόνι – μια εύκολη συνταγή για σίγουρη επιτυχία

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Αυτή είναι η συνταγή που πρέπει οπωσδήποτε να την δοκιμάσεις – σαραγλί το ιδανικό κέρασμα!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Τέλειο γεύμα! Μανιτάρια φρικασέ – νηστίσιμα τόσο νόστιμα πού δεν έχουν να ζηλέψουν το κρέας…

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Τέτοιους λουκουμάδες πού να τους βρεις!

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Μου τρέξανε τα σάλια! Τι υπέροχο πιάτο είναι αυτό με καλαμάρι ψητό στον φούρνο

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Τι μυρωδάτο και καλομαγειρεμένο φαγητό! Σουπιές κρασάτες με κρεμμύδια

Συνταγές1 εβδομάδα ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Πώς ένας ταπεινός χαλβάς μετατρέπεται σε ένα ξεχωριστό γλυκάκι!

Συνταγές2 ώρες ago

Έτοιμα τα μπισκότα πορτοκαλιού χωρίς τύψεις..

Συνταγές3 ώρες ago

Έτσι θυμάμαι τη γιαγιά να το κάνει– συνταγή για μαλακό αρνάκι φρικασέ που όλοι μας λατρεύουμε

Συνταγές4 ώρες ago

Μοσχομύρισε το σπίτι και φέτος, έτοιμα τα ατομικά τσουρέκια μας!

Συνταγές5 ώρες ago

Ωραιότατο, μεζεκλίδικο φαγητό – θράψαλα κρασάτα με κρεμμύδι και ελιές

Συνταγές19 ώρες ago

Υπέροχα τσουρέκια, αφράτα και σίγουρα πολύ νόστιμα.

Συνταγές21 ώρες ago

Καλό και ευλογημένο Πάσχα να έχουμε με υγεία, αγάπη, ευημερία και οικογενειακή γαλήνη

Συνταγές23 ώρες ago

Απλά φανταστικές τσουρεκάρες – συνταγή που δεν την αλλάζω με τίποτα

Συνταγές1 ημέρα ago

Τι ωραία πρόταση !! Θεϊκός χαλβάς σιμιγδαλένιος με κουβερτούρα και κράνμπερι

Συνταγές1 ημέρα ago

Αυτή είναι η απόλυτη τηγανιά μανιταριών! Θα την φτιάχνω συνέχεια!

Συνταγές1 ημέρα ago

Ελάτε να ετοιμάσουμε το πιο λαχταριστό αρνί τυλιχτό για το πασχαλινό σας τραπέζι

Συνταγές1 ημέρα ago

Υπέροχοι κολοκυθοκεφτέδες φούρνου, πεντανόστιμοι και λαχταριστοί

Συνταγές1 ημέρα ago

Ωραίο και δροσερό γιαουρτογλυκό

Συνταγές2 ημέρες ago

Χωρίς καλιτσούνια Πάσχα δε νοείται !

Συνταγές2 ημέρες ago

Τα πιο νόστιμα βουτηρένια τραγανά τυροπιτάκια κουρού που λιώνουν στο στόμα

Συνταγές2 ημέρες ago

Πολύ ωραία αφράτα και νοστιμότατα τηγανοψωμάκια νηστίσιμα με ελιές! Τ

Συνταγές2 ημέρες ago

Ωραιότατη σπιτική πραλίνα σοκολάτας

Συνταγές2 ημέρες ago

Αχ τι ωραίο δείχνει! Χταπόδι με μανιτάρια και πατάτες λεμονάτο στο φούρνο

Συνταγές2 ημέρες ago

Τσουρέκι μόνο με προζύμι, χωρίς μαγιά και γίνεται καλύτερο από κάθε άλλη φορά.

Συνταγές3 ημέρες ago

Ότι πρέπει για τις ημέρες νηστείας – λαχταριστά και πεντανόστιμα νηστίσιμα πιτάκια με λαχανικά και ελιές

Συνταγές3 ημέρες ago

Χαλβάς Αιτωλοακαρνανίας! Νηστίσιμος, παραδοσιακός και πολύ νόστιμος!

Συνταγές3 ημέρες ago

Εξαιρετικό ψωμάκι με προζύμι – Να το απολαύσετε καθώς το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει

Συνταγές3 ημέρες ago

Πολύ ωραία και πολύ καλή ιδέα για σταφιδόψωμο νηστίσιμο, χωρίς λάδι

Συνταγές3 ημέρες ago

Ωραιότατη μυρωδάτη και λαχταριστή κολοκυθόπιτα στο φούρνο

Συνταγές3 ημέρες ago

Όλες οι λεπτομέρειες και τα μυστικά στην καλύτερη συνταγή για τα περίφημα κρητικά λυχναράκια

Συνταγές3 ημέρες ago

Την πρώτη μέρα εξαφανίστηκαν τα μισά. Συνταγή για κουλουράκια αμμωνίας από τα παλιά…

Συνταγές3 ημέρες ago

Η συνταγή αυτή είναι από τις ωραιότερες γιατί τα τσουρέκια μένουν μαλακά για πολλές μέρες

Συνταγές4 ημέρες ago

Εντυπωσιακή τούρτα Black Forest με αφράτο παντεσπάνι

Συνταγές4 ημέρες ago

Φτιάξτε πασχαλινά κουλουράκια που γίνονται μαλακά μέσα, εύκολα και θα τα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι

Συνταγές4 ημέρες ago

Μελιτζάνες στον φούρνο με πλούσια σάλτσα και τυρί

Συνταγές4 ημέρες ago

Μακράν η καλύτερη συνταγή για πίτα με χόρτα και τυρί

Exit mobile version