Connect with us

Συνταγές

Η πιο ΤΕΛΕΙΑ τούρτα που έχεις ποτέ φάει – Nutella Brownie Mousse Cake

Published

on

60990480 10155380783912537 8846904409465028608 n

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Η Συνταγή είναι της κ. Tzina Pepe – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

ΥΛΙΚΑ
Για το Brownie:

4 κουταλιές της σούπας βούτυρο
2 κουταλιές της σούπας φυτικό λάδι
1 κούπα (200g) ζάχαρη
2 μεγάλα αυγά σε θερμοκρασία δωματίου
1 κουταλάκι του γλυκού εκχύλισμα βανίλιας
1/2 φλιτζάνι (70g) αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1/3 φλιτζάνι (35g) σκόνη κακάο
1/4 κουταλάκι αλάτι
2 κουταλιές της σούπας πλήρες γάλα
1/4 φλιτζάνι Nutella

Για το Nutella Mousse:
2 φύλλα ζελατίνης
1+1/2 φλιτζάνια κρέμα γάλακτος χτυπημένη, χωρισμένη στα 2
170g σοκολάτα γάλακτος, ψιλοκομμένη
1/4 φλιτζάνι (85g) Nutella
λίγο αλάτι

Για το Mirror Glaze:
6 φύλλα ζελατίνης
1 κούπα (200g) ζάχαρη
2/3 φλιτζανιού (200g) σιρόπι γλυκόζης
1/2 φλιτζάνι νερό
1/2 φλιτζάνι (150g) ζαχαρούχο γάλα
200 γραμμάρια σοκολάτα γάλακτος, ψιλοκομμένη

Για τον Brownie:
Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 250 βαθμούς. Παίρνουμε ένα ταψάκι 20 εκατοστών, βάζουμε αντικολλητικό και το βουτυρώνουμε. Λιώνουμε το βούτυρο και το φυτικό έλαιο σε μια μικρή κατσαρόλα ή στο φούρνο μικροκυμάτων σε μέτρια φωτιά. Το ρίχνουμε σε ένα μπολ με ζάχαρη και ανακατεύουμε μέχρι να γίνει σαν πάστα. Προσθέτουμε τα αυγά, ένα κάθε φορά, χτυπώντας. Ρίχνουμε την βανίλια.

Ανακατέψτε το αλεύρι, τη σκόνη κακάο και το αλάτι. Τα προσθέτουμε στο μπολ με το μείγμα βουτύρου και ανακατεύουμε μέχρι να ενσωματωθεί σχεδόν πλήρως. Προσθέτουμε το γάλα και ανακατεύουμε μέχρι να μαλακώσει.

Ρίχνουμε στο ταψί. Ψήνουμε για 25 έως 30 λεπτά ή μέχρι να βγει μια οδοντογλυφίδα καθαρή. Τοποθετούμε το ταψί στην άκρη και το αφήνουμε να κρυώσει πολύ καλά.

(Όταν το brownie κρυώσει πολύ καλά, ανασηκώστε το από το ταψί χρησιμοποιώντας το αντικολλητικό ως λαβή. Κόψτε έναν κύκλο 15 εκατοστών περίπου. Απλώστε ένα λεπτό στρώμα Nutella στην κορυφή και στη συνέχεια, τοποθετήστε το στην κατάψυξη για τουλάχιστον 30 λεπτά ή για όλο το βράδυ.

Για τη μους:
Βυθίστε τα φύλλα ζελατίνης σε δροσερό νερό για τουλάχιστον 5 λεπτά για να τα μαλακώσετε. Λιώστε τη σοκολάτα και τη Nutella στο φούρνο μικροκυμάτων. Ζεσταίνετε 1/2 φλιτζάνι κρέμα σε μια μικρή κατσαρόλα με μέτρια φωτιά μέχρι να αρχίσει να φουσκώνει γύρω από τις άκρες. Αφαιρέστε από τη θερμότητα και προσθέστε τη ζελατίνη και χτυπήστε μέχρι να λιώσει τελείως. Ρίξτε τη σοκολάτα και τη Nutella. Ανακατέψτε και ρίξτε λίγο αλάτι.

Σε ένα καθαρό μπολ χτυπήστε την υπόλοιπη κρέμα. Προσθέστε το 1/3 της κρέμας στο μείγμα σοκολάτας και αναδιπλώστε και στη συνέχεια προσθέστε όλο το μείγμα σοκολάτας στο μπολ με την κρέμα και διπλώστε μέχρι να ενσωματωθεί πλήρως. Για να συναρμολογήσετε το γλυκό, τοποθετήστε το κατεψυγμένο brownie σας γύρω από τον πυθμένα ενός σκεύους με σιλικόνη, με την πλευρά της Nutella επάνω. Ρίξτε το μους από πάνω.

Τοποθετήστε το σκεύος σιλικόνης σε μια σκληρή, επίπεδη επιφάνεια και χτυπήστε σταθερά μερικές φορές πάνω στον πάγκο για να αφαιρέσετε τυχόν φυσαλίδες αέρα. Τοποθετήστε ολόκληρο το κέικ στον καταψύκτη και αφήστε το να καταψυχθεί μέχρι να είναι τελείως σταθερό, τουλάχιστον 6 ώρες. έπειτα αφαιρέστε από τη σιλικόνη.

Τοποθετήστε το κάπου με την πλευρά του brownie να ακουμπάει κάτω και κρατήστε το στη κατάψυξη μέχρι να φτιάξετε το γλάσο.

Για το Mirror Glaze:
Βυθίστε τη ζελατίνη σε δροσερό νερό για τουλάχιστον 5 λεπτά για να μαλακώσει. Βάλτε τη ζάχαρη, το σιρόπι γλυκόζης και το νερό σε μια κατσαρόλα και αφήστε το να βράσει σε μέτρια φωτιά. Αφαιρέστε από τη θερμότητα, στη συνέχεια προσθέστε τη ζελατίνη και χτυπήστε μέχρι να διαλυθεί. Ρίξτε το ζαχαρούχο γάλα.

Έπειτα ρίξτε το ζεστό μείγμα πάνω από τη ψιλοκομμένη σοκολάτα και αφήστε το να καθίσει για 30 δευτερόλεπτα, στη συνέχεια ανακατέψτε μέχρι να λιώσει η σοκολάτα.

Αφήστε το να κρυώσει, ανακατεύοντας περιστασιακά. Βγάλτε το brownie από την κατάψυξη και τοποθετήστε το σε ένα ταψάκι υπερυψωμένο για να ρίξετε το γλάσο.

Εάν θέλετε μπορείτε να ”πιτσιλίσετε” την επιφάνεια με βρώσιμη χρυσή λάμψη. Μεταφέρετε προσεκτικά το κέικ σε πιατέλα σερβιρίσματος και βάζετε στην κατάψυξη μέχρι να είστε έτοιμοι να το σερβίρετε.

*Αφήστε να καθίσετε σε θερμοκρασία δωματίου για 15 λεπτά πριν το σερβίρετε.

Η Συνταγή είναι της κ. Tzina Pepe – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Ονειρεμένο τσιζκέικ λεμόνι – μια εύκολη συνταγή για σίγουρη επιτυχία

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Αυτή είναι η συνταγή που πρέπει οπωσδήποτε να την δοκιμάσεις – σαραγλί το ιδανικό κέρασμα!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Τέλειο γεύμα! Μανιτάρια φρικασέ – νηστίσιμα τόσο νόστιμα πού δεν έχουν να ζηλέψουν το κρέας…

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Τέτοιους λουκουμάδες πού να τους βρεις!

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Μου τρέξανε τα σάλια! Τι υπέροχο πιάτο είναι αυτό με καλαμάρι ψητό στον φούρνο

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Τι μυρωδάτο και καλομαγειρεμένο φαγητό! Σουπιές κρασάτες με κρεμμύδια

Συνταγές1 εβδομάδα ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Πώς ένας ταπεινός χαλβάς μετατρέπεται σε ένα ξεχωριστό γλυκάκι!

Συνταγές9 ώρες ago

Υπέροχα τσουρέκια, αφράτα και σίγουρα πολύ νόστιμα.

Συνταγές11 ώρες ago

Καλό και ευλογημένο Πάσχα να έχουμε με υγεία, αγάπη, ευημερία και οικογενειακή γαλήνη

Συνταγές13 ώρες ago

Απλά φανταστικές τσουρεκάρες – συνταγή που δεν την αλλάζω με τίποτα

Συνταγές15 ώρες ago

Τι ωραία πρόταση !! Θεϊκός χαλβάς σιμιγδαλένιος με κουβερτούρα και κράνμπερι

Συνταγές16 ώρες ago

Αυτή είναι η απόλυτη τηγανιά μανιταριών! Θα την φτιάχνω συνέχεια!

Συνταγές17 ώρες ago

Ελάτε να ετοιμάσουμε το πιο λαχταριστό αρνί τυλιχτό για το πασχαλινό σας τραπέζι

Συνταγές17 ώρες ago

Υπέροχοι κολοκυθοκεφτέδες φούρνου, πεντανόστιμοι και λαχταριστοί

Συνταγές19 ώρες ago

Ωραίο και δροσερό γιαουρτογλυκό

Συνταγές1 ημέρα ago

Χωρίς καλιτσούνια Πάσχα δε νοείται !

Συνταγές1 ημέρα ago

Τα πιο νόστιμα βουτηρένια τραγανά τυροπιτάκια κουρού που λιώνουν στο στόμα

Συνταγές2 ημέρες ago

Πολύ ωραία αφράτα και νοστιμότατα τηγανοψωμάκια νηστίσιμα με ελιές! Τ

Συνταγές2 ημέρες ago

Ωραιότατη σπιτική πραλίνα σοκολάτας

Συνταγές2 ημέρες ago

Αχ τι ωραίο δείχνει! Χταπόδι με μανιτάρια και πατάτες λεμονάτο στο φούρνο

Συνταγές2 ημέρες ago

Τσουρέκι μόνο με προζύμι, χωρίς μαγιά και γίνεται καλύτερο από κάθε άλλη φορά.

Συνταγές2 ημέρες ago

Ότι πρέπει για τις ημέρες νηστείας – λαχταριστά και πεντανόστιμα νηστίσιμα πιτάκια με λαχανικά και ελιές

Συνταγές2 ημέρες ago

Χαλβάς Αιτωλοακαρνανίας! Νηστίσιμος, παραδοσιακός και πολύ νόστιμος!

Συνταγές2 ημέρες ago

Εξαιρετικό ψωμάκι με προζύμι – Να το απολαύσετε καθώς το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει

Συνταγές3 ημέρες ago

Πολύ ωραία και πολύ καλή ιδέα για σταφιδόψωμο νηστίσιμο, χωρίς λάδι

Συνταγές3 ημέρες ago

Ωραιότατη μυρωδάτη και λαχταριστή κολοκυθόπιτα στο φούρνο

Συνταγές3 ημέρες ago

Όλες οι λεπτομέρειες και τα μυστικά στην καλύτερη συνταγή για τα περίφημα κρητικά λυχναράκια

Συνταγές3 ημέρες ago

Την πρώτη μέρα εξαφανίστηκαν τα μισά. Συνταγή για κουλουράκια αμμωνίας από τα παλιά…

Συνταγές3 ημέρες ago

Η συνταγή αυτή είναι από τις ωραιότερες γιατί τα τσουρέκια μένουν μαλακά για πολλές μέρες

Συνταγές3 ημέρες ago

Εντυπωσιακή τούρτα Black Forest με αφράτο παντεσπάνι

Συνταγές3 ημέρες ago

Φτιάξτε πασχαλινά κουλουράκια που γίνονται μαλακά μέσα, εύκολα και θα τα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι

Συνταγές4 ημέρες ago

Μελιτζάνες στον φούρνο με πλούσια σάλτσα και τυρί

Συνταγές4 ημέρες ago

Μακράν η καλύτερη συνταγή για πίτα με χόρτα και τυρί

Συνταγές4 ημέρες ago

Φτιάξαμε και φέτος τα πασχαλινά γιαννιώτικα κουλουράκια αμμωνίας – αγαπημένη μυρωδιά του Πάσχα

Συνταγές4 ημέρες ago

Αφράτα και νόστιμα ελιοψωμάκια

Συνταγές4 ημέρες ago

Φέτος τα πασχαλινά αυγά τα βάφουμε εύκολα με φυσική βαφή

Συνταγές4 ημέρες ago

Μια συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε – σπιτικές κοτομπουκιές που θα σας μείνουν αξέχαστα!

Exit mobile version