Connect with us

Συνταγές

Εύκολο και πεντανόστιμο ΕΚΜΕΚ ΚΑΤΑΙΦΙ με αφράτη κρέμα βανίλια και φανταστική κρέμα

Published

on

50938184 2073269432710306888 n

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Η Συνταγή είναι της κ. Sofi Tsiopou – “Οι Λιχουδιές της Σόφης”.

ΥΛΙΚΑ
300 γρ.φύλλο καταίφι
125 γρ.βούτυρο φρέσκο λιωμένο
100 γρ.φυστίκι αιγίνης ή αμυγδαλα τριμμένα (προαιρετικά)

ΣΙΡΟΠΙ
2 κούπες ζάχαρη
1 κούπα νερό
1 βανίλια
1 ξύλο κανέλας
λίγες σταγόνες χυμό λεμονιού

ΚΡΕΜΑ ΒΑΝΙΛΙΑΣ
1.500 ml γάλα φρέσκο
1 κουτάκι άνθος αραβοσίτου βανίλια για ζεστή κρέμα(160 γρ.)
1 κ.σ κορν φλάουρ γεμάτη
2 βανίλιες
125 γρ.βούτυρο ή μαργαρίνη λιωμένη
200 γρ.άχνη ζαχαρη
1 κρόκο αυγού

ΚΡΕΜΑ ΜΕ ΖΑΧΑΡΟΥΧΟ
2 μόρφατ κονσερβες κρύες απ το ψυγείο
1 ζαχαρούχο γάλα
2 βανίλιες

ΕΚΤΕΛΕΣΗ
-Πρώτα ξεκινάω με την ζεστή κρέμα.Σ ένα μπολάκι ρίχνω την άχνη και το βούτυρο και ανακατεύω μ ένα σύρμα.Προσθέτω τον κρόκο και τις βανίλιες και το αφήνω στην άκρη.Σε κατσαρόλα ρίχνω το γάλα και το άνθος αραβοσίτου και το κορν φλάουρ και ανακατεύω να λιώσει καλά.

Επειτα ανάβω τη φωτιά και ανακατεύω συνέχεια μέχρι να πήξει η κρέμα.Προσθέτω το μίγμα του κρόκου ανακατευω καλά και την αδειάζω σ’ένα μπολ.Την σκεπάζω με μεμβράνη να εφάπτεται πάνω για να μη πιάσει πέτσα και την αφήνω να κρυώσει.Επειτα την χτυπάω στο μίξερ να αφρατέψει και να γυαλίσει.(Εσείς μπορείτε να παραλείψετε αυτό το στάδιο και να ρίξετε την κρέμα ζεστη κατευθείαν πάνω στο σιροπιασμένο φύλλο.Εγώ το κάνω γιατί βγαίνει πιο αφράτη η κρέμα)

-Σε πυρέξ μακρόστενο ή άλλο ταψάκι απλώνω το καταίφι και πασπαλίζω με τα ξηροκάρπια (αν βάλω).
Περιχύνω με το λιωμένο βούτυρο και ψήνω στους 160 με αέρα για 35 λεπτά περίπου να ροδοκοκκινήσει το φύλλο.
Σε κατσαρολάκι βράζω όλα τα υλικά για το σιρόπι 2-3 λεπτά και ριχνω στο τέλος τη βανίλια.
Σιροπιάζω με το καυτό σιρόπι το καυτό φύλλο.

Απλώνω πάνω από το σιροπιασμένο φύλλο(ας είναι ζεστό) την αφρατεμένη κρέμα.
Χτυπάω στο μίξερ τα μορφατ 5 λεπτά να γίνει διπλασια η ποσότητα σε όγκο και ρίχνω τις βανίλιες και το ζαχαρούχο.
Την απλώνω όλη πάνω από την κρέμα βανίλιας και κρατάω λίγη για να γαρνίρω στο τέλος.
Γαρνίρω όπως θέλω,εγώ έβαλα κερασάκια γλασέ και τριμμένο αμύγδαλο.

Η Συνταγή είναι της κ. Sofi Tsiopou “Οι Λιχουδιές της Σόφης”.

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Ονειρεμένο τσιζκέικ λεμόνι – μια εύκολη συνταγή για σίγουρη επιτυχία

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Αυτή είναι η συνταγή που πρέπει οπωσδήποτε να την δοκιμάσεις – σαραγλί το ιδανικό κέρασμα!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Τέλειο γεύμα! Μανιτάρια φρικασέ – νηστίσιμα τόσο νόστιμα πού δεν έχουν να ζηλέψουν το κρέας…

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Τέτοιους λουκουμάδες πού να τους βρεις!

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Μου τρέξανε τα σάλια! Τι υπέροχο πιάτο είναι αυτό με καλαμάρι ψητό στον φούρνο

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Τι μυρωδάτο και καλομαγειρεμένο φαγητό! Σουπιές κρασάτες με κρεμμύδια

Συνταγές1 εβδομάδα ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Πώς ένας ταπεινός χαλβάς μετατρέπεται σε ένα ξεχωριστό γλυκάκι!

Συνταγές14 ώρες ago

Υπέροχα τσουρέκια, αφράτα και σίγουρα πολύ νόστιμα.

Συνταγές16 ώρες ago

Καλό και ευλογημένο Πάσχα να έχουμε με υγεία, αγάπη, ευημερία και οικογενειακή γαλήνη

Συνταγές18 ώρες ago

Απλά φανταστικές τσουρεκάρες – συνταγή που δεν την αλλάζω με τίποτα

Συνταγές20 ώρες ago

Τι ωραία πρόταση !! Θεϊκός χαλβάς σιμιγδαλένιος με κουβερτούρα και κράνμπερι

Συνταγές21 ώρες ago

Αυτή είναι η απόλυτη τηγανιά μανιταριών! Θα την φτιάχνω συνέχεια!

Συνταγές22 ώρες ago

Ελάτε να ετοιμάσουμε το πιο λαχταριστό αρνί τυλιχτό για το πασχαλινό σας τραπέζι

Συνταγές22 ώρες ago

Υπέροχοι κολοκυθοκεφτέδες φούρνου, πεντανόστιμοι και λαχταριστοί

Συνταγές24 ώρες ago

Ωραίο και δροσερό γιαουρτογλυκό

Συνταγές2 ημέρες ago

Χωρίς καλιτσούνια Πάσχα δε νοείται !

Συνταγές2 ημέρες ago

Τα πιο νόστιμα βουτηρένια τραγανά τυροπιτάκια κουρού που λιώνουν στο στόμα

Συνταγές2 ημέρες ago

Πολύ ωραία αφράτα και νοστιμότατα τηγανοψωμάκια νηστίσιμα με ελιές! Τ

Συνταγές2 ημέρες ago

Ωραιότατη σπιτική πραλίνα σοκολάτας

Συνταγές2 ημέρες ago

Αχ τι ωραίο δείχνει! Χταπόδι με μανιτάρια και πατάτες λεμονάτο στο φούρνο

Συνταγές2 ημέρες ago

Τσουρέκι μόνο με προζύμι, χωρίς μαγιά και γίνεται καλύτερο από κάθε άλλη φορά.

Συνταγές3 ημέρες ago

Ότι πρέπει για τις ημέρες νηστείας – λαχταριστά και πεντανόστιμα νηστίσιμα πιτάκια με λαχανικά και ελιές

Συνταγές3 ημέρες ago

Χαλβάς Αιτωλοακαρνανίας! Νηστίσιμος, παραδοσιακός και πολύ νόστιμος!

Συνταγές3 ημέρες ago

Εξαιρετικό ψωμάκι με προζύμι – Να το απολαύσετε καθώς το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει

Συνταγές3 ημέρες ago

Πολύ ωραία και πολύ καλή ιδέα για σταφιδόψωμο νηστίσιμο, χωρίς λάδι

Συνταγές3 ημέρες ago

Ωραιότατη μυρωδάτη και λαχταριστή κολοκυθόπιτα στο φούρνο

Συνταγές3 ημέρες ago

Όλες οι λεπτομέρειες και τα μυστικά στην καλύτερη συνταγή για τα περίφημα κρητικά λυχναράκια

Συνταγές3 ημέρες ago

Την πρώτη μέρα εξαφανίστηκαν τα μισά. Συνταγή για κουλουράκια αμμωνίας από τα παλιά…

Συνταγές3 ημέρες ago

Η συνταγή αυτή είναι από τις ωραιότερες γιατί τα τσουρέκια μένουν μαλακά για πολλές μέρες

Συνταγές4 ημέρες ago

Εντυπωσιακή τούρτα Black Forest με αφράτο παντεσπάνι

Συνταγές4 ημέρες ago

Φτιάξτε πασχαλινά κουλουράκια που γίνονται μαλακά μέσα, εύκολα και θα τα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι

Συνταγές4 ημέρες ago

Μελιτζάνες στον φούρνο με πλούσια σάλτσα και τυρί

Συνταγές4 ημέρες ago

Μακράν η καλύτερη συνταγή για πίτα με χόρτα και τυρί

Συνταγές4 ημέρες ago

Φτιάξαμε και φέτος τα πασχαλινά γιαννιώτικα κουλουράκια αμμωνίας – αγαπημένη μυρωδιά του Πάσχα

Συνταγές4 ημέρες ago

Αφράτα και νόστιμα ελιοψωμάκια

Συνταγές4 ημέρες ago

Φέτος τα πασχαλινά αυγά τα βάφουμε εύκολα με φυσική βαφή

Συνταγές5 ημέρες ago

Μια συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε – σπιτικές κοτομπουκιές που θα σας μείνουν αξέχαστα!

Exit mobile version