ΥΛΙΚΑ
- 200 γρ. μπισκότα τύπου Πτι-Μπερ
- 6 κουταλιές βούτυρο
- 1 1/3 φλιτζάνι ψιλοκομμένη μαύρη σοκολάτα
- ½ φλιτζάνι ζάχαρη άχνη
- 1 φλιτζάνι καρυδόψιχα κομμάτια ή οποιοδήποτε ξηρό καρπό προτιμάς
- ½ φλιτζάνι αποξηραμένα φρούτα (προαιρετικά)
- 1 κουταλάκι ξύσμα πορτοκάλι
- Λίγο ρούμι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βήμα 1
Βάλε για 5-10’ τους ξηρούς καρπούς και τα φρούτα να ρουφήξουν το ρούμι. Το πόσο θα χρησιμοποιήσεις εξαρτάτε από σένα.
Βήμα 2
Σπάσε σε ένα μπολ τα μπισκότα σε μικρά κομμάτια. Μην τα κάνεις σκόνη. Πρόσθεσε τα φρούτα και τους καρπούς με το ρούμι και ανακάτεψε με τα σπασμένα μπισκότα. Άστα στην άκρη.
Βήμα 3
Βάλε το βούτυρο σε ένα μπεν μαρί και μόλις λιώσει πρόσθεσε την σοκολάτα και ανακάτεψε να γίνει αλοιφή. Μόλις η σοκολάτα λιώσει, πρόσθεσε τη ζάχαρη άχνη και ανακάτεψε καλά. Σβήσε τη φωτιά και άφησε το μείγμα να κρυώσει λίγο.
Βήμα 4
Πρόσθεσε τα ψιλοκομμένα μπισκότα και τους καρπούς στο μίγμα βουτύρου-σοκολάτας και ανακάτεψε καλά. Κάλυψε το μπολ με πλαστική μεμβράνη και βάλτο στο ψυγείο για 15-20’ μέχρι να σκληρύνει ελαφρά, χωρίς όμως να κοκαλώσει.
Βήμα 5
Τοποθέτησε ένα στρώμα από μεμβράνη/λαδόκολλα σε ένα πάγκο. Βάλε το μείγμα μπισκότο σοκολάτας στο κέντρο και γύρνα το σφιχτά στην λαδόκολλα να πάρει σχήμα σαλαμιού. Στρίψε καλά τις άκρες και βάλτο στο ψυγείο για τουλάχιστον 3 έως 4 ώρες ή όλη τη νύχτα.
Κόψτο σε φέτες και σέρβιρε κρύο.