Ορεκτικα
Εξαιρετική συνταγή για Μανιτάρια γιαχνί. Το αποτέλεσμα γευστικότατο ..
Υλικά 300 gr. πορτσίνι ή μανιτάρια εμπορίου. 400 gr. ή 4 πατάτες κομμένες σε κύβους 150 gr. ή 2 καρότα σε κύβους 60 gr. ή 1-2 κοκ. πιπεριά σε φέτες 70 gr. ή 1 κρεμμύδι κομμένο σε λωρίδες 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες 220 gr. ή 1 φλιτζ. τοματοχυμό 30-40 gr. ή χυμό από 1 λεμόνι 100 gr. […]
Υλικά
- 300 gr. πορτσίνι ή μανιτάρια εμπορίου.
- 400 gr. ή 4 πατάτες κομμένες σε κύβους
- 150 gr. ή 2 καρότα σε κύβους
- 60 gr. ή 1-2 κοκ. πιπεριά σε φέτες
- 70 gr. ή 1 κρεμμύδι κομμένο σε λωρίδες
- 2 σκελίδες σκόρδο λιωμένες
- 220 gr. ή 1 φλιτζ. τοματοχυμό
- 30-40 gr. ή χυμό από 1 λεμόνι
- 100 gr. ή ½ φλιτζ. ελαιόλαδο
- 2 κ.γ. ξερό βασιλικό
- 1-2 φύλλα δάφνης
- 1 κ.γ. θυμάρι
- 2 κ.γ. αλάτι
- φρεσκοτριμμένο πιπέρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
- Για να ετοιμάσω τη συνταγή ξεκινώ συγκεντρώνοντας όλα τα υλικά, καθαρίζω από τυχόν βρώμες τα μανιτάρια με ένα πινέλο ή με ένα καθαρό πανάκι, τα μεγάλα τα κόβω στα 4 ή στα 2 ενώ τα μικρά τα αφήνω όπως είναι σε τεμάχια μεγέθους μπουκιάς.
- Σε μία κατσαρόλα βάζω το λάδι και σοτάρω το κρεμμύδι για 2-3 λεπτά, μέχρι να ροδίσει.
- Ρίχνω τα μανιτάρια, τις πατάτες, τη πιπεριά, το καρότο και συνεχίζω το σοτάρισμα για 7 λεπτά.
- Προσθέτω, τη ντομάτα, το σκόρδο, το λεμόνι, τη δάφνη, το θυμάρι, το βασιλικό, το αλάτι και το πιπέρι. Καλύπτω με νερό, ίσα να σκεπάζει τα υλικά.
- Μόλις τα υλικά πάρουν βράση, χαμηλώνω τη θερμοκρασία και σιγοβράζω για 30 λεπτά περίπου.