Συνταγές
Πετυχημένο γλυκό του κουταλιού κουμ κουατ με θαύμα χρώμα και σίγουρα υπέροχη γεύση!
Η Συνταγή είναι από Marika Thano – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
700 γρ κουμ κουατ 1 ποτηρι νερο 700 γρ ζαχαρι ,μισο κουταλιου ξινο ,με το ξυλινο που κανουμε τα σουβλακια τρυπάμε απο κατω προστα πανο και 5 φορεσ τσιμπιματα
τα βραζουμε 10 έπτα ,και τα εριξα σε κρυο νερο ,αλαξα 3 φορεσ το νερο, και εκανα το σιροπι να βρασει 5 λεπτα ,τα κουμ κουατ τα αφησουμε σε σουρτηρι και μετα σε πετσετα , τα βραζουμε 10 λεπτα
βγαζουμε το αφρο ,και την αλη μερα το τελειωσα στο τελοσ μισο κουταλι ξινο αρωματικο και μαλακο, οτι πρεπει
Η Συνταγή είναι από Marika Thano – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η μαγειρική δεν σταματά! Προτείνουμε να δοκιμάσετε τη συνταγή για πετυχημένο και πεντανόστιμο γλυκό του κουταλιού σταφύλλι
Η Συνταγή είναι από κ. Kiki Agathaggelidou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Πήραμε λοιπόν 3 κιλά σταφύλι τα πλυναμε και τα άφησαμε να στεγνώσουν για λίγο σε τρυπητο..
Τα βαλαμε στρώσεις στρώσεις σε κατσαρόλα με 1,50 κιλό ζαχαρη και τα άφηνουμε 12 ώρες στο ψυγείο..
Από 3 πορτοκάλια παίρνουμε το χυμό και το βάζουμε στην κατσαρόλα..
Βάζουμε την κατσαρόλα στη φωτιά..Στην αρχή σε σιγανή φωτιά και αργότερα δυναμωνουμε το μάτι ..
ΠΡΟΣΟΧΗ …αφριζει..Δεν το αφήνουμε καθόλου από τα μάτια μας…
Ξαφριζουμε με τρυπητή κουτάλα…
Σε αυτό το σημείο εγώ κουνάμε την κατσαρόλα συνεχώς κυκλικά για να εισχωρήσει το σιρόπι στις ρόγες…Και να παραμείνει στρογγυλό..να μην ζαρωσει
Όταν φθάσει στο επιθυμητό δέσιμο Ρίχνουμε ασπρισμένα αμύγδαλα..άρωμα βανίλιας και δύο φύλλα αρμπαροριζα..το αφήνουμε λίγο ακομα να βράσει να δέσει…Και στο τέλος έχω το χυμό από ένα λεμόνι…
Εχουμε αποστειρωσει τα βαζάκια και βάζουμε το γλυκό καυτό γυρίζοντας τα ανάποδα.. Και τα αφήνουμε να κρυώσει..!
Η Συνταγή είναι από κ. Kiki Agathaggelidou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.