Connect with us

Κρεας

Γλυκόξινο Χοιρινό κότσι με σάλτσα από μαυροδάφνη, μέλι και γαρύφαλλο

Υλικά 1 χοιρινό κότσι μεγάλο 4 κουταλιές αλάτι 4 κουταλιές ζάχαρη 2 φύλλα δάφνης 1 κουταλιά μαύρο πιπέρι ολόκληρο 1 κουταλιά μπαχάρι ολόκληρο 2 κουταλιές μουστάρδα 1 κουταλάκι γαρύφαλλα ολόκληρα 1/2 φλυτζάνι μέλι 1/2 φλυτζάνι μαυροδάφνη λίγη κανέλα πολύ λίγο κύμινο ΕΚΤΕΛΕΣΗ Το χοιρινό κότσι έχει την τιμητική του στο γιορτινό τραπέζι (για παράδειγμα τα […]

Published

on

xoirino kotsi sintagi 0

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Υλικά

1 χοιρινό κότσι μεγάλο
4 κουταλιές αλάτι
4 κουταλιές ζάχαρη
2 φύλλα δάφνης
1 κουταλιά μαύρο πιπέρι ολόκληρο
1 κουταλιά μπαχάρι ολόκληρο
2 κουταλιές μουστάρδα
1 κουταλάκι γαρύφαλλα ολόκληρα
1/2 φλυτζάνι μέλι
1/2 φλυτζάνι μαυροδάφνη
λίγη κανέλα
πολύ λίγο κύμινο

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Λόγω του μελιού αλλά και του γαρύφαλλου, η γεύση που θα προκύψει είναι γλυκόξινη. Οπότε προχωρήστε μόνο αν σας αρέσουν τέτοιες γεύσεις. Εναλλακτικά, αν θέλετε, μπορείτε να αντικαταστήσετε (στο τέλος όπου φτιάχνουμε τη σάλτσα) το μέλι με μουστάρδα ώστε η γεύση να είναι πιο κοντά σε “ελληνικές” γεύσεις.

Σε κάθε περίπτωση, πρέπει να προσέξετε γιατί το χοιρινό κότσι γίνεται μούρλια μόνο αν το μαρινάρετε από το προηγούμενο βράδυ σε μια καλή μαρινάδα όπως αυτή που θα φτιάξουμε.

Για τη μαρινάδα λοιπόν κάνουμε το εξής:

Βάζουμε μια κατσαρόλα στη φωτιά και ρίχνουμε μέσα 8 φλυτζάνια νερό. Προσθέτουμε το αλάτι, τη ζάχαρη, το πιπέρι, τα φύλλα δάφνης, το μπαχάρι και τη μουστάρδα και περιμένουμε μέχρι να πάρουν βράση. Ανακατεύουμε συχνά για να μην κάτσει κάτω η ζάχαρη και το αλάτι.

Μόλις το μείγμα αρχίσει να βράζει, το κατεβάζουμε απο τη φωτιά και το αφήνουμε για λίγη ώρα να κρυώσει.

Στη συνέχεια, με ένα κοφτερό μαχαίρι χαράζουμε όσο μπορούμε το δέρμα του χοιρινού σε ρόμβους (ή αλλιώς μπακλαβαδάκια).

Το μαρινάρισμα

Μεταφέρουμε το μείγμα της μαρινάδας σε ένα μεγάλο μπωλ και ρίχνουμε μέσα το κότσι.

Συμπληρώνουμε με όσο νερό χρειαστεί ώστε να καλυφθεί πλήρως το χοιρινό και το βάζουμε στο ψυγείο με ένα καπάκι. Το κότσι πρέπει να μαριναριστεί για τουλάχιστον 12 ώρες πριν το βγάλουμε για ψήσιμο.

Το ψήσιμο

Την επόμενη ημέρα, βγάζουμε το χοιρινό από τη μαρινάδα του και προθερμαίνουμε τον φούρνο μας στους 170 βαθμούς.

Με ένα μαχαίρι κάνουμε πολλές τρύπες στην πέτσα του χοιρινού και βάζουμε από ένα γαρύφαλλο στην κάθε τρυπούλα.

Βάζουμε το χοιρινό σε ένα ταψί, περιχύνουμε με 2 φλυτζάνια νεράκι, και ξεκινάμε να το ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο μας στους 160-170 βαθμούς για 3-4 ώρες μέχρι να μαλακώσει καλά! Όσο πιο αργά ψηθεί τόσο καλύτερο.

Η σάλτσα μας

Την ώρα που ψήνεται το χοιρινό κότσι μας, ετοιμάζουμε τη σάλτσα. Παίρνουμε ένα κατσαρολάκι και ρίχνουμε μέσα το μέλι, τη μαυροδάφνη, 1 ξυλάκι κανέλα και πολύ λίγο κύμινο (στη μύτη κουταλιού). Προσοχή εδώ: αν δεν σας αρέσουν τα γλυκόξινα, απλώς αντικαταστήστε το μέλι με 4-5 κουταλιές μουστάρδα…

Βράζουμε το μείγμα μέχρι να γίνει ένα καλό σιρόπι και το κατεβάζουμε από τη φωτιά. Με ένα πινέλο γλασάρουμε το κότσι την ώρα που ψήνεται με το σιρόπι μας. Τέλος, μόλις γίνει το κότσι μας, περιχύνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα και μετά από 5-10 λεπτά το σερβίρουμε.

Το χοιρινό κότσι μας είναι έτοιμο. Καλή μας όρεξη!

Δείτε περισσότερες νόστιμες συνταγές στο : supersyntages

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Ονειρεμένο τσιζκέικ λεμόνι – μια εύκολη συνταγή για σίγουρη επιτυχία

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Αυτή είναι η συνταγή που πρέπει οπωσδήποτε να την δοκιμάσεις – σαραγλί το ιδανικό κέρασμα!

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Τέλειο γεύμα! Μανιτάρια φρικασέ – νηστίσιμα τόσο νόστιμα πού δεν έχουν να ζηλέψουν το κρέας…

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Μου τρέξανε τα σάλια! Τι υπέροχο πιάτο είναι αυτό με καλαμάρι ψητό στον φούρνο

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Πώς ένας ταπεινός χαλβάς μετατρέπεται σε ένα ξεχωριστό γλυκάκι!

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Έτοιμα τα τσουρέκια με ζαχαρούχο.. βγήκαν τέλεια, με ίνες και πολύ γευστικά – και του χρόνου με υγεία!

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Τι μυρωδάτο και καλομαγειρεμένο φαγητό! Σουπιές κρασάτες με κρεμμύδια

Συνταγές13 ώρες ago

Πολύ ωραία ιδέα που θα ξετρελάνει τα παιδιά

Συνταγές13 ώρες ago

Νόστιμο Γλυκό στο πεντάλεπτο, με 4 υλικά, χωρίς να λερώνουμε κουζίνες!

Συνταγές15 ώρες ago

Μεσολογγίτικο ρολό – ένα υπέροχο γλυκό με καρύδια ή αμύγδαλο, μέλι που μοσχοβολάει βούτυρο

Συνταγές17 ώρες ago

Τζιγεροσαρμάς – ο θρακιώτικος κεφτές με ρύζι και συκώτι

Συνταγές19 ώρες ago

Υπέροχα μουστοκούλουρα μαλακά, μυρωδάτα και γευστικότατα..

Συνταγές21 ώρες ago

Πορτοκαλόπιτα μυρωδάτη και ζουμερή – Σερβίρετε με παγωτό!

Συνταγές23 ώρες ago

Πολύ ωραίο κέρασμα !! Υπέροχα σοκολατάκια!

Συνταγές1 ημέρα ago

Πίτσα με ζύμη αργής ωρίμανσης – Πάρα πολύ ωραία

Συνταγές2 ημέρες ago

Το αποτέλεσμα θα σας δικαιώσει! Spring rolls χειροποίητα με λαζάνια

Συνταγές2 ημέρες ago

Δεν υπερβάλω καθόλου! Το γευστικό και δροσερό cheesecake που χρειαζόμαστε αυτές τις ημέρες!

Συνταγές2 ημέρες ago

Ευκολοι πατατοκεφτέδες – δείτε πως θα φτιάξετε τους πιο νόστιμους

Συνταγές2 ημέρες ago

Εξαιρετική συνταγή για μια νηστίσιμη τυρόπιτα

Γλυκα2 ημέρες ago

Κουλουράκια νηστίσιμα απλά και με σοκολάτα υγείας – η σοκολάτα πάει πολύ με το πορτοκαλί !!

Συνταγές2 ημέρες ago

Κλασσικό ελληνικό – Σήμερα φτιάξαμε Ιμάμ Μπαϊλντί

Συνταγές3 ημέρες ago

Ντολμαδάκια γιαλαντζί από τα χεράκια μας με φρέσκα αμπελόφυλλα

Συνταγές3 ημέρες ago

Τα πιο νόστιμα και αφράτα τσουρέκια – απλά εξαφανίστηκαν !

Συνταγές3 ημέρες ago

Βουτηρένια κουλουράκια κουνελάκια πεντανόστιμα – μοσχομύρισε το σπίτι

Συνταγές3 ημέρες ago

Φτιάξτε μια νόστιμη πιπερόπιτα με ζουμερή γέμιση και γεμάτη αρώματα

Συνταγές3 ημέρες ago

Φλωρεντίνες αμυγδάλου στα γρήγορα, νηστίσιμες ή μή. Τις αγαπάμε για την γεύση και την απλότητα τους!

Συνταγές3 ημέρες ago

Γλυκό κουταλιού περγαμόντο με φρέσκα φρούτα εποχής

Συνταγές3 ημέρες ago

Νηστίσιμοι Πατατοκεφτέδες – το τέλειο ορεκτικό για κάθε οικογενειακό τραπέζι

Συνταγές4 ημέρες ago

Φλαούνες με αφράτη ζύμη με πολλά αρώματα – κουλουράκια (με ελαιόλαδο,ζάχαρη ,κανέλα και μέλι) ,ελιόπιτες και χαλουμωτές τυλιχτές!

Συνταγές4 ημέρες ago

Χαλαλι ο κόπος – τσουρέκια αφρός νηστίσιμα με σοκολάτα λιωμένη.

Συνταγές4 ημέρες ago

Νοστιμότατες ψητές σουπιές με πατάτες σαλάτα – Ένα πάρα πολύ νόστιμο και ελαφρύ, φαγητό!

Συνταγές4 ημέρες ago

Έτοιμα τα μπισκότα πορτοκαλιού χωρίς τύψεις..

Συνταγές4 ημέρες ago

Έτσι θυμάμαι τη γιαγιά να το κάνει– συνταγή για μαλακό αρνάκι φρικασέ που όλοι μας λατρεύουμε

Συνταγές4 ημέρες ago

Μοσχομύρισε το σπίτι και φέτος, έτοιμα τα ατομικά τσουρέκια μας!

Συνταγές4 ημέρες ago

Ωραιότατο, μεζεκλίδικο φαγητό – θράψαλα κρασάτα με κρεμμύδι και ελιές

Συνταγές5 ημέρες ago

Υπέροχα τσουρέκια, αφράτα και σίγουρα πολύ νόστιμα.

Συνταγές5 ημέρες ago

Καλό και ευλογημένο Πάσχα να έχουμε με υγεία, αγάπη, ευημερία και οικογενειακή γαλήνη

Exit mobile version