Connect with us

Συνταγές

Γαλακτομπούρεκα, σκέτο αριστούργημα!

Published

on

74376070 2681904311870249 7368954515929694208 n

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Η Συνταγή είναι από κ. Παναγιώτης Δασκαλούδης – “Μαγειρακος (συνταγές – μαγειρική)”.

Υλικά
Σε ταψάκι 30 Χ 40.
20 φύλλα κρούστας φάρδους 39-40 εκατοστών, το μάκρος τους δεν μας πειράζει,
250 γραμμάρια βούτυρο αγνό αγελαδινό καλής ποιότητας.

Για την κρέμα
750 γραμμάρια φρέσκο γάλα,
130 γραμμάρια σιμιγδάλι ψιλό,
150 γραμμάρια ζάχαρη,
4 μεγάλα αυγά,
3 βανίλιες,
50 γραμμάρια βούτυρο αγνό αγελαδινό και
ξύσμα από ένα λεμόνι.

Για το σιρόπι
1 κιλό ζάχαρη,
600 γραμμάρια νερό εμφιαλωμένο δίχως χλώρια και άλατα,
3 βανίλιες και
χυμό από μισό λεμόνι

Εκτέλεση
Φτιάχνουμε πρώτα το σιρόπι με τη ζάχαρη το νερό και τις βανίλιες, 3 λεπτά από την έναρξη του βρασμού αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε και το χυμό λεμονιού.

Στη συνέχεια φτιάχνουμε την κρέμα, χτυπάμε τα ασπράδια των αυγών σε σφιχτή μαρέγκα και μετά προσθέτουμε και τους κρόκους και χτυπάμε ελαφρά. Σε κατσαρόλα ζεσταίνουμε το γάλα με τις βανίλιες, το ξύσμα λεμονιού και τη ζάχαρη και ρίχνουμε στο γάλα το σιμιγδάλι ανακατώνοντας συνεχώς.

Μόλις πήξει η κρέμα καλά, αποσύρουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τα χτυπημένα αυγά και ανακατώνουμε. Στη συνέχεια προσθέτουμε και το βούτυρο και ανακατώνουμε και πάλι μέχρι να έχουμε ένα ομοιόμορφο μίγμα κρέμας την αφήνουμε να κρυώσει. Λειώνουμε το βούτυρο.

Κόβουμε τα φύλλα κρούστας σε λωρίδες πάχους περίπου 13 εκατοστών και έχουμε 60 λωρίδες φύλλου. Παίρνουμε ένα φύλλο, βάζουμε στο επάνω μέρος της λωρίδας στο μέσον μια μικρή κουταλίτσα κρέμας (όχι μεγάλη γιατί με το ψήσιμο θα φουσκώσει η κρέμα και θα σπάσουν τα γαλακτομπούρεκα) και βουτυρώνουμε με πινέλο τη λωρίδα του φύλλου.

Διπλώνουμε αριστερά και δεξιά τη λωρίδα του φύλλου καλύπτοντας και την κρέμα και έχουμε μια διπλή λωρίδα φύλλου φάρδους 6,5 περίπου εκατοστών.

Τυλίγουμε σε ρολό και έχουμε έτοιμο το πρώτο μας γλακτομπουρεκάκι το οποίο τοποθετούμε σε βουτυρωμένο ταψί. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία για τα υπόλοιπα 59 γαλακτομπουρεκάκια.

Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο (πάνω κάτω αντιστάσεις) στους 170-180 μέχρι να πάρουν το επιθυμητό χρώμα και μόλις τα βγάλουμε από το φούρνο, τα σιροπιάζουμε με το σιρόπι χλιαρό…..

Αν θέλουμε στο τέλος προσθέτουμε και κανέλα…..

Η Συνταγή είναι από κ. Παναγιώτης Δασκαλούδης – “Μαγειρακος (συνταγές – μαγειρική)”.

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Ονειρεμένο τσιζκέικ λεμόνι – μια εύκολη συνταγή για σίγουρη επιτυχία

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Αυτή είναι η συνταγή που πρέπει οπωσδήποτε να την δοκιμάσεις – σαραγλί το ιδανικό κέρασμα!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Τέλειο γεύμα! Μανιτάρια φρικασέ – νηστίσιμα τόσο νόστιμα πού δεν έχουν να ζηλέψουν το κρέας…

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Τέτοιους λουκουμάδες πού να τους βρεις!

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Μου τρέξανε τα σάλια! Τι υπέροχο πιάτο είναι αυτό με καλαμάρι ψητό στον φούρνο

Συνταγές1 εβδομάδα ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Τι μυρωδάτο και καλομαγειρεμένο φαγητό! Σουπιές κρασάτες με κρεμμύδια

Συνταγές1 εβδομάδα ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Γρήγορη & εύκολη συνταγή – μήλα γεμιστά ψημένα στον φούρνο

Συνταγές43 λεπτά ago

Καλό και ευλογημένο Πάσχα να έχουμε με υγεία, αγάπη, ευημερία και οικογενειακή γαλήνη

Συνταγές3 ώρες ago

Απλά φανταστικές τσουρεκάρες – συνταγή που δεν την αλλάζω με τίποτα

Συνταγές5 ώρες ago

Τι ωραία πρόταση !! Θεϊκός χαλβάς σιμιγδαλένιος με κουβερτούρα και κράνμπερι

Συνταγές6 ώρες ago

Αυτή είναι η απόλυτη τηγανιά μανιταριών! Θα την φτιάχνω συνέχεια!

Συνταγές7 ώρες ago

Ελάτε να ετοιμάσουμε το πιο λαχταριστό αρνί τυλιχτό για το πασχαλινό σας τραπέζι

Συνταγές7 ώρες ago

Υπέροχοι κολοκυθοκεφτέδες φούρνου, πεντανόστιμοι και λαχταριστοί

Συνταγές8 ώρες ago

Ωραίο και δροσερό γιαουρτογλυκό

Συνταγές22 ώρες ago

Χωρίς καλιτσούνια Πάσχα δε νοείται !

Συνταγές1 ημέρα ago

Τα πιο νόστιμα βουτηρένια τραγανά τυροπιτάκια κουρού που λιώνουν στο στόμα

Συνταγές1 ημέρα ago

Πολύ ωραία αφράτα και νοστιμότατα τηγανοψωμάκια νηστίσιμα με ελιές! Τ

Συνταγές1 ημέρα ago

Ωραιότατη σπιτική πραλίνα σοκολάτας

Συνταγές1 ημέρα ago

Αχ τι ωραίο δείχνει! Χταπόδι με μανιτάρια και πατάτες λεμονάτο στο φούρνο

Συνταγές1 ημέρα ago

Τσουρέκι μόνο με προζύμι, χωρίς μαγιά και γίνεται καλύτερο από κάθε άλλη φορά.

Συνταγές2 ημέρες ago

Ότι πρέπει για τις ημέρες νηστείας – λαχταριστά και πεντανόστιμα νηστίσιμα πιτάκια με λαχανικά και ελιές

Συνταγές2 ημέρες ago

Χαλβάς Αιτωλοακαρνανίας! Νηστίσιμος, παραδοσιακός και πολύ νόστιμος!

Συνταγές2 ημέρες ago

Εξαιρετικό ψωμάκι με προζύμι – Να το απολαύσετε καθώς το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει

Συνταγές2 ημέρες ago

Πολύ ωραία και πολύ καλή ιδέα για σταφιδόψωμο νηστίσιμο, χωρίς λάδι

Συνταγές2 ημέρες ago

Ωραιότατη μυρωδάτη και λαχταριστή κολοκυθόπιτα στο φούρνο

Συνταγές2 ημέρες ago

Όλες οι λεπτομέρειες και τα μυστικά στην καλύτερη συνταγή για τα περίφημα κρητικά λυχναράκια

Συνταγές2 ημέρες ago

Την πρώτη μέρα εξαφανίστηκαν τα μισά. Συνταγή για κουλουράκια αμμωνίας από τα παλιά…

Συνταγές2 ημέρες ago

Η συνταγή αυτή είναι από τις ωραιότερες γιατί τα τσουρέκια μένουν μαλακά για πολλές μέρες

Συνταγές3 ημέρες ago

Εντυπωσιακή τούρτα Black Forest με αφράτο παντεσπάνι

Συνταγές3 ημέρες ago

Φτιάξτε πασχαλινά κουλουράκια που γίνονται μαλακά μέσα, εύκολα και θα τα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι

Συνταγές3 ημέρες ago

Μελιτζάνες στον φούρνο με πλούσια σάλτσα και τυρί

Συνταγές3 ημέρες ago

Μακράν η καλύτερη συνταγή για πίτα με χόρτα και τυρί

Συνταγές3 ημέρες ago

Φτιάξαμε και φέτος τα πασχαλινά γιαννιώτικα κουλουράκια αμμωνίας – αγαπημένη μυρωδιά του Πάσχα

Συνταγές3 ημέρες ago

Αφράτα και νόστιμα ελιοψωμάκια

Συνταγές3 ημέρες ago

Φέτος τα πασχαλινά αυγά τα βάφουμε εύκολα με φυσική βαφή

Συνταγές4 ημέρες ago

Μια συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε – σπιτικές κοτομπουκιές που θα σας μείνουν αξέχαστα!

Συνταγές4 ημέρες ago

Ένα γρήγορο και εύκολο κέραμα – ορίστε μια δροσιστική λεμονάδα

Exit mobile version