Συνταγές
Αφράτα κ λαχταριστά Ντονατς – Ότι πρέπει για εvα ολοκληρωμένο πρωινό
Η εκτέλεση της συνταγής είναι της κ. Athena Kousta – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1 ποτήρι χλιαρό νερό
1 σφηνάκι γάλα
1 σφηνάκι λάδι
1 κουταλιά της σούπας ζάχαρη
1κουταλια του γλυκού αλάτι
1 βανιλια.
1-2αυγο
1 φακελάκι ξερή μαγιά
Αλεύρι όσο πάρει 600 με 700 γρ Για όλες τις χρήσεις (Έβαλα 2 χούφτες ακόμη για να μην κολλάει)
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί εκτός από το αλεύρι σε ένα μεγάλο μπολ κ το αφήνουμε για 2-3 λεπτά. Προσθέτουμε το αλεύρι κ ζημωνουμε μέχρι να έχουμε μια ζύμη σαν του ψωμιού. (Όχι πολύ σκληρή ούτε πολύ μαλακη να μην κολλάει στα χέρια).
Για να μην περημενω πολύ ώρα ανάβω τον φούρνο στους 50 βαθμούς κ αφήνω την ζύμη μου σκεπασμένη με μεμβράνη για 15-20 λεπτά. Ζυμώνω την ζύμη για να ξεφουσκώσει κ κάνω κουλουράκια. Σε ένα ταψί βάζουμε λαδόκολλα κ πάνω στην λαδόκολλα πασπαλιζω αλεύρι έτσι δεν θα κολλήσουν. Τα βάζω πάλι στους 50 βαθμούς τα αφήνω πάλι για 10-15 λεπτά.
Τηγανίζουμε σε μέτρια φωτιά μέχρι να πάρουν χρυσαφένιο χρώμα κ έλιωσα λευκή κουβερτούρα.,κουβερτουρα γάλακτος κ σταγόνες σοκολάτας φράουλα μαζί με 2 κουταλάκια του γλυκού ηλιαιλεο. Στόλισα τα ντόνατς κ έβαλα από πάνω τρούφα χρωματιστή κ σοκολάτας. Επίσης όπως είναι ζεστα μπορείτε να τα βάλετε αμέσως στη ζάχαρη για να κολλήσει.
Η εκτέλεση της συνταγής είναι της κ. Athena Kousta – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.