Συνταγές
Αυτό το αλμυρό κέικ δεν το αλλάζουμε με τίποτα.. γίνεται στο πεντάλεπτο
Η συνταγή είναι από Άννα Γιαννίκου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
5 αυγά, μισό ποτήρι λάδι, εγώ έβαλα ελαιόλαδο, 1 γιαούρτι στραγγιστό 200 γρ., 2 ποτήρια κεφαλοτύρι ή ρεγκάτο ή γραβιέρα, 1 ποτήρι αλεύρι που φουσκώνει μόνο του, 1 φακελάκι μπέηκιν πάουντερ.
Όλα μαζί στον κάδο του μίξερ να ενωθούμε τα υλικά και το ψήνω στους 175 βαθμούς στις αντιστάσεις.
Αν δεν έχετε γιαούρτι στραγγιστό βάλτε 6 κτσ. γάλα.Έβαλα και 1 πιπεριά κόκκινη Φλωρίνης.
Μπορείτε να βάλετε και ψιλοκομμένο ζαμπόν ότι θέλετε.
Η συνταγή είναι από Άννα Γιαννίκου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Είναι από τα φαγητά που χαίρεσαι να τα φτιάχνεις και να τα απολαμβάνεις με παρέα ή και μόνος σου.
Σούπερ αφράτο και πεντανόστιμο αλμυρό κέικ.
Η συνταγή είναι από κ. Ειρήνη Σταματέλλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά :
500 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
1 φακελάκι μπέικιν παουντερ
300 ml. γάλα
μισό ποτήρι νερό
30 ml. ελαιόλαδο και μια κουτάλια της σούπας βούτυρο
αλάτι
πιπέρι
3 αυγά χτυπημένα
από τυριά έβαλα ρεγκάτο περίπου κανένα τέταρτο
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί εκτός από το αλεύρι και το μπέικιν που τα ρίχνω στο τέλος.
Ρίχνουμε σε βουτυρωμένη και αλευρωμένη φόρμα ή ταψί και ψήνουμε στους 180 βαθμούς για περίπου μία ώρα.
Για παράδειγμα μπορούμε να προσθέσουμε πιπεριές και γαλοπούλα.
Η συνταγή είναι από κ. Ειρήνη Σταματέλλη – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.