Connect with us

ΑΓΙΟΥ ΒΑΛΕΝΤΙΝΟΥ

Αυτά τα red velvet brownies με παντζάρι θα σου πάρουν το μυαλό

Published

on

browniespantzari1

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Από τότε που κάποιος έσταξε μερικές σταγόνες από κόκκινο χρώμα ζαχαροπλαστικής μέσα σε ζύμη για κέικ, τα κόκκινα γλυκά έγιναν μανία και το red velvet άρχισε να μπαίνει πιο συχνά σαν προσδιορισμός μπροστά από cake, cupcakes, τούρτες και τα λοιπά.

Εδώ σήμερα θα σου αποκαλύψουμε έναν άλλον, πολύ πιο ενδιαφέρων τρόπο να δώσεις κόκκινο χρώμα στα brownies σου. Προσθέτοντας παντζάρι. Ναι, παντζάρι χρυσή μου γιατί εκτός από το ότι χρησιμεύει σαν φυσική χρωστική ουσία, έχει γεύση που γλυκίζει.

Έτσι, χάρη στο έντονο κόκκινό του χρώμα το οποίο σίγουρα έχεις ανακαλύψει πόσο εύκολα βάφει οποιαδήποτε επιφάνεια με την οποία έρχεται σε επαφή (και ειδικά το λευκό t-shirt σου), μπορεί να δώσει ένα σκούρο κόκκινο χρώμα στα brownies. Δεν είναι όμως μόνο αυτό, αλλά και η γεύση.

Αν σου αρέσουν τα παντζάρια, τότε σίγουρα έχεις νιώσει τη γλύκα που αφήνουν στο στόμα καθώς τα γεύεσαι. Οπότε καταλαβαίνεις τι θαύματα μπορούν να κάνουν αν μπουν σε συνταγή για brownies. Άσε που το αποτέλεσμα θα έχει πολύ λιγότερες θερμίδες.

Αυτό τα brownies φτιάχνονται με παντζάρι και είναι μια γλύκα!

Τι θα χρειαστείς:

350 γρ. παντζάρια βρασμένα (σου προτείνουμε να επιλέξεις έτοιμα βρασμένα εκτός αν δεν έχεις πρόβλημα να ταλαιπωρηθείς λίγο παραπάνω οπότε μπορείς να πάρεις ωμά, να τα καθαρίσεις και να τα βράσεις).

100 ml σπορέλαιο ή 100 γρ. βούτυρο λιωμένο

200 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα, ψιλοκομμένη

2 κ.γ. εκχύλισμα βανίλιας

3 αυγά

200 γρ. ζάχαρη καστανή

100 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις

35 γρ. κακάο

1 κ.γ. μπέικιν πάουντερ

Μισό κ.γ. αλάτι

Για το frosting τυριού

300 γρ. τυρί κρέμα

200 γρ. βούτυρο, σε θερμοκρασία δωματίου

350 γρ. ζάχαρη άχνη

1 κ.γ. βανίλια σιρόπι

Εκτέλεση

1. Τρίβεις τα παντζάρια στη χοντρή πλευρά του τρίφτη και τα πιέζεις με τη χούφτα σου για να φύγουν τα πολλά υγρά.

2. Σε ένα μπολ κοσκινίζεις το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ και το κακάο και τα αφήνεις στην άκρη.

3. Σε ένα κατσαρολάκι λιώνεις την κουβερτούρα (μαζί με το βουτυρο) και μόλις είναι έτοιμο το ρίχνεις πάνω στα παντζάρια. Προσθέτεις το εκχύλισμα βανίλιας και το αλάτι ανακατεύεις.

4. Σε δυνατή ταχύτητα, χτυπάς στο μίξερ τη ζάχαρη με τα αυγά μέχρι να γίνουν σαν κρέμα. Προσθέτεις το μίγμα των παντζαριών με τη σοκολάτα και ανακατεύεις πολύ απαλά με μία σπάτουλα. Ρίχνεις το μίγμα στο μπολ με το αλεύρι και το κακάο. Ανακατεύεις ξανά πολύ απαλά.

5. Παίρνεις ένα ταψάκι διαστάσεων 25Χ25 και απλώνεις αντικολλητικό χαρτί, το οποίο βουτυρώνεις. Ρίχνεις μέσα το μίγμα και το ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180-200 βαθμούς για περίπου για 40-45 λεπτά. Όταν βυθίσεις ένα μαχαίρι και αυτό βγει καθαρό, τότε το brownie είναι έτοιμο.

6. Εν τω μεταξύ, φτιάχνεις το frosting. Κόβεις το βούτυρο σε μικρά κομμάτια και το χτυπάς με το μίξερ προσθέτοντας σταδιακά την άχνη ζάχαρη και τη βανίλια. Στη συνέχεια προσθέτεις το τυρί κρέμα και χτυπάς για επιπλέον 2-3 λεπτά μέχρι να ομογενοποιηθεί το μείγμα. Το βάζεις στο ψυγείο.

7. Το αφήνεις μέσα στο ταψί να κρυώσει, το βγάζεις από το ταψί και τη λαδόκολλα και απλώνεις το frosting τυριού. Το κόβεις σε τετράγωνα κομμάτια και σερβίρεις! Μιαμ!

ΠΗΓΗ

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Αυτή είναι η συνταγή που πρέπει οπωσδήποτε να την δοκιμάσεις – σαραγλί το ιδανικό κέρασμα!

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Ονειρεμένο τσιζκέικ λεμόνι – μια εύκολη συνταγή για σίγουρη επιτυχία

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Τέλειο γεύμα! Μανιτάρια φρικασέ – νηστίσιμα τόσο νόστιμα πού δεν έχουν να ζηλέψουν το κρέας…

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Τέτοιους λουκουμάδες πού να τους βρεις!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Τι μυρωδάτο και καλομαγειρεμένο φαγητό! Σουπιές κρασάτες με κρεμμύδια

Συνταγές6 ημέρες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Γρήγορη & εύκολη συνταγή – μήλα γεμιστά ψημένα στον φούρνο

Συνταγές5 ημέρες ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές1 εβδομάδα ago

Μου τρέξανε τα σάλια! Τι υπέροχο πιάτο είναι αυτό με καλαμάρι ψητό στον φούρνο

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Τέλεια συνταγή!!! Κουταλιά και απόλαυση για την καλύτερη σοκολατόπιτα

Συνταγές1 ώρα ago

Υπέροχοι γίγαντες φούρνου μαγειρεμένοι με πολύ μεράκι

Συνταγές3 ώρες ago

Αρωματικοί ρεβυθοκεφτέδες – οι πιο λαχταριστοί που έχετε δοκιμάσει!

Συνταγές5 ώρες ago

Φτιάξτε εύκολα και γρήγορα τα πιο μαλακά και αφράτα μουστοκούλουρα με πετιμέζι

Συνταγές7 ώρες ago

Μόνο αυτή φτιάχνουμε! Νόστιμο και τραγανό το ζυμάρι, όπως μας αρέσει!!

Συνταγές10 ώρες ago

Σου λείπει η σούβλα και ένα ολόκληρο αρνί; Τότε φτιάξε αυτό το φαγητό για το Πάσχα!

Συνταγές24 ώρες ago

Δροσερή σαλάτα φράουλα – γιατί μας αρέσουν τα φρούτα στις σαλάτες

Συνταγές1 ημέρα ago

Δε δοκίμασες ποτέ μακαρονόπιτα; Πολύ καλή για τις νηστείες!!

Συνταγές1 ημέρα ago

Αύριο ανοίγουμε σουβλατζίδικο!! Πίτες με κιμά από κόκορα

Συνταγές1 ημέρα ago

Ελάτε να σκαρώσουμε μια καρυδόπιτα

Συνταγές1 ημέρα ago

Ένας εκλεκτός αλλά και ξεχωριστός μεζές – καβουρμάς πρόβειος

Συνταγές1 ημέρα ago

Της τεμπελιάς το φαγητό – γεμιστά, εύκολα και γρήγορα μαγειρεμένα!

Συνταγές2 ημέρες ago

Τα Λαζαράκια επιστρέφουν – Εύκολη, πασχαλινή συνταγή για αφράτα σταφιδόψωμα

Συνταγές2 ημέρες ago

Για το μαμαδίστικο γλυκό ψυγείου – φράουλενιο και σοκολατένιο χωρίς τύψεις..

Συνταγές2 ημέρες ago

Ένα υπέροχο λικέρ μανταρίνι γεμάτο αρώματα

Συνταγές2 ημέρες ago

Δεν έχουμε λόγια!! Ντολμαδάκια γιαλαντζί μοσχομυριστά

Συνταγές2 ημέρες ago

Ψωμί ολικής άλεσης με προζύμι γευστικό και αφράτο – Καλή σας απόλαυση!

Συνταγές2 ημέρες ago

Τι ομορφιές και καλλιτεχνήματα, είναι αυτά; Έτοιμα και τα δικά μας πασχαλινά κουλουράκια και του χρόνου με υγεία

Συνταγές2 ημέρες ago

Ήρθε η ώρα να φτιάξουμε τα πιο αφράτα πασχαλινά τσουρεκάκια – συνταγή που δεν θα την αλλάξεις ποτέ !

Συνταγές3 ημέρες ago

Υπεργευστικά καλαμαράκια στιφάδο μελωμένα με κρεμμύδια στην χύτρα…

Συνταγές3 ημέρες ago

Δείτε τα μυστικά της επιτυχίας για αφράτα τσουρέκια με πολλές ίνες

Συνταγές3 ημέρες ago

Ωραίο και δροσερό γλυκό – μαλεμπί με υποβρύχιο μαστίχα.

Συνταγές3 ημέρες ago

Ντολμαδάκια με τα πρώτα φρέσκα αμπελόφυλλα!

Συνταγές4 ημέρες ago

ΙΜΑΜ ΜΠΑΙΛΝΤΙ – Τέλειο φαγητό με μεράκι και υπομονή, γεμάτο γεύσεις, χρώματα και αρώματα

Συνταγές4 ημέρες ago

Τέλειο κέρασμα! Τιραμισού που όλοι αγαπάμε!

Συνταγές4 ημέρες ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές4 ημέρες ago

Ωραιότατα κουλουράκια πορτοκαλιού νηστίσιμα

Συνταγές4 ημέρες ago

Πάρτε γιαούρτι και κοπιάστε να φάμε ντολμαδάκια γιαλαντζί

Συνταγές4 ημέρες ago

Ωραιότατη πατατοσαλάτα σε ταρτιέρα

Συνταγές5 ημέρες ago

Έτοιμα τα τσουρέκια με ζαχαρούχο.. βγήκαν τέλεια, με ίνες και πολύ γευστικά – και του χρόνου με υγεία!

Συνταγές5 ημέρες ago

Μόνο που τα βλέπεις σου τρέχουν τα σάλια σου – ριζότο και χταποδάκι με μελιτζάνες

Exit mobile version