Συνταγές
Ωραίο και δροσερό γλυκό – μαλεμπί με υποβρύχιο μαστίχα.
Γλυκό νηστίσιμο, δροσερό και γευστικότατο.
Η Συνταγή είναι από Pellumbesha Lumi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπόλ ρίχνουμε λίγο νερό και διαλύσουμε 5 κτσ. γεμάτες νισεστέ,(110 γρ) .
Σε μια κατσαρόλα ρίχνουμε 1 λίτρο νερό ζεστό με 3 κτσ. υποβρύχιο μαστίχα, ανακατεύουμε μέχρι να διαλυθεί .
Στη συνέχεια προσθέτετε το μείγμα με το νισεστέ και ανακατεύετε μέχρι να πήξει η κρέμα. Αποσύρετε από την φωτιά και προσθέτετε 2 κτσ. ροδόνερο.
Σε μία φόρμα ψεκασμένο με λίγο ροδόνερο ρίχνουμε το μείγμα και αφού κρυώσει τα βάζουμε στο ψυγείο για 4-5 ώρες.
Γαρνίρουμε με φιστίκι Αιγίνης τριμμένο.
Η Συνταγή είναι από Pellumbesha Lumi – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση των συνταγών δεν σταματάει.
Φτιάξτε τες όλες είναι συγκλονιστικές!
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για φανταστικά κουλουράκια που γίνονται πεντανόστιμα.
Καλοφτιαγμένα και μοσχοβολιστά.
Η Συνταγή είναι από Maria Samara – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
αυγά 3 φρέσκα, 1/2 ποτήρι γάλα σε θερμοκρασία δωματίου, 150 γραμ. βούτυρο αγελαδινό, 1 φλυτζ. ελληνικού καφέ ηλιέλαιο, (καλής ποιότητας), 1 κούπα ζάχαρη, 900 περίπου γραμ. αλεύρι τύπου 550, λίγη υγρή ΒΑΝΙΛΙΑ, ξύσμα από ένα πορτοκάλι βιολογικό ή πολτό ΠΟΡΤΟΚΑΛΙΟΥ που έκανα μόνη μου και έχω σε βαζάκι στο ψυγείο για κάθε γλυκό, μια τσιμπιά κακουλέ, ή μαχλέπι φακελάκια μπέηκιν.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάμε τα αυγά πολύ μαζί με την ζάχαρη να γίνουν αφρός ,και συνεχίζουμε με το βούτυρο και το ηλιέλαιο.
Στη συνέχεια τα μυρωδικά και τέλος το γάλα και το αλεύρι το οποίο έχουμε κοσκινίσει μαζί με το μπέηκιν.
Αφήνουμε μια ώρα να ξεκουραστεί και κάνουμε κουλουράκια ή μπισκότα ότι μας αρέσει, γίνονται τραγανά από έξω και μαλακά μέσα.
Η Συνταγή είναι από Maria Samara – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.