Συνταγές
Ένας εκλεκτός αλλά και ξεχωριστός μεζές – καβουρμάς πρόβειος
Η Συνταγή είναι από Lazaros Askeridis – “Ανθολόγιο συνταγών μαγειρικής – ζαχαροπλαστικής”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Θα χρειαστούμε ένα μπούτι πρόβειο χωρίς οστό, το πολύ λίπος το αφαιρούμε, μισό κιλό μοσχάρι σπάλα, κόκαλα από το ποντίκι του μοσχαριού, αλάτι και πιπέρι και δαφνόφυλλα.
Κόβουμε το κρέας σε μικρά κομμάτια και το βάζουμε σε μία κατσαρόλα και το καλύπτουμε με νερό βάζουμε το αλατοπίπερο εδώ έβαλα τρεις κουταλιές της σούπας αλάτι και μία πιπέρι στα δυόμιση κιλά κρέας.
Το σιγοβράζουμε μέχρι να πιεί το νερό θα χρειαστούμε περίπου στις 2 με 2,5 ώρες βρασμού περίπου και αν χρειαστεί συμπληρώνουμε νερό.
Αφαιρούμε το λίπος που δεν έχει λιώσει και το βάζουμε ή σε φόρμα του κέικ ή σε μπουκάλι το αφήνουμε να κρυώσει.
Το βάζουμε στο ψυγείο για ένα βράδυ για να πήξει και την άλλη μέρα το κόβουμε.
Η Συνταγή είναι από Lazaros Askeridis – “Ανθολόγιο συνταγών μαγειρικής – ζαχαροπλαστικής”.
Από τις πιο όμορφες αναμνήσεις που φτιάχνεις, είναι αυτές γύρω από ένα τραπέζι στρωμένο με φαγητό.
Μαγείρεψε κι εσύ τη συνταγή και θα μας θυμηθείτε – Καλή επιτυχία..