Connect with us

Γλυκα

Αρωματικό Κέικ Bitter, με Πορτοκάλι και Σοκολάτα

Published

on

aromatiko keik bitter portokali kai sokolata 2

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Υλικά

1 μέτριο πορτοκάλι, ακέρωτο
1 κουβερτούρα Nestlé Dessert 65% κακάο (200 γρ.)
3 μέτρια αυγά
160 gr. γιαούρτι στραγγιστό
195 gr. ζάχαρη λευκή
90 ml. σπορέλαιο της επιλογής μας
270 gr. αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
30 ml. λικέρ πορτοκάλι ή Μεταξά
1 κουταλάκι του γλυκού baking powder
¼ κουταλάκι του γλυκού αλάτι
1 κλωναράκι βανίλια ή 1 κάψουλα βανιλλίνης
100 ml. κρέμα γάλακτος

Εκτέλεση

1) Πλένουμε καλά το πορτοκάλι και το βάζουμε ολόκληρο σε ένα κατσαρολάκι με αρκετό νερό να βράσει για 20 λεπτά. Αφήνουμε να κρυώσει, αφαιρούμε μόνο τα κουκούτσια και το πολτοποιούμε στον επεξεργαστή τροφίμων.

2) Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175ο C. Κοσκινίζουμε το αλεύρι, το αλάτι και το baking powder. Ψιλοκόβουμε τη μισή κουβερτούρα (100 gr.) και την ανακατεύουμε με το αλεύρι.

3) Χτυπάμε τα αυγά με την ζάχαρη για 3-4 λεπτά, στο μίξερ, μόλις πάρουν κρεμώδη υφή και αφρατέψουν προσθέτουμε το γιαούρτι, το σπορέλαιο, την βανίλια και το πολτοποιημένο πορτοκάλι.
Σταματάμε το χτύπημα στο μίξερ και με μία σπάτουλα ενσωματώνουμε σταδιακά το αλεύρι στο μείγμα, με προσεκτικές κινήσεις ώστε να κρατήσουμε το μείγμα αφράτο. Τέλος προσθέτουμε το λικέρ.

4) Μεταφέρουμε το μείγμα σε μια αντικολλητική φόρμα, που έχουμε λαδώσει και αλευρώσει. Ψήνουμε στους 175ο C για περίπου 45-50 λεπτά, ανάλογα τον φούρνο. Ξεφορμάρουμε και αφήνουμε το κέικ να κρυώσει.

5) Ετοιμάζουμε το γλάσο:

Ζεσταίνουμε την κρέμα γάλακτος να πάρει μια βράση και περιχύνουμε την υπόλοιπη κουβερτούρα,
την οποία έχουμε ψιλοκόψει, ανακατεύουμε μέχρι να λιώσει.
Περιχύνουμε το κέικ και το διατηρούμε εκτός ψυγείου.

Σημειώσεις για την συνταγή:

– Το πορτοκάλι θα πρέπει να είναι μετρίου μεγέθους, εναλλακτικά μόλις το πολτοποιήσουμε, κρατάμε από αυτό περίπου 150 gr.
– Μπορούμε να προσθέσουμε επιπλέον και ψιλοκομμένες φλούδες πορτοκαλιού γλασαρισμένες.
– Αν το πορτοκάλι είναι κερωμένο, τρίψτε το στο τρίφτη ξύνοντας ένα στρώμα από την επιφάνειά του.
– Δεν παραλείπουμε να ανακατέψουμε την ψιλοκομμένη σοκολάτα με το αλεύρι διαφορετικά τα κομματάκια σοκολάτας θα καθίσουν στον πάτο της φόρμας.
– Μπορούμε να φτιάξουμε το κέικ με λεμόνι ή μανταρίνι, ακριβώς με την ίδια διαδικασία.
– Αν δεν θέλουμε να χρησιμοποιήσουμε σπορέλαιο, αντικαθιστούμε με ελαιόλαδο (όχι αγουρέλαιο) ή λιωμένο αγελαδινό βούτυρο.
– Αν η φόρμα που θα χρησιμοποιήσουμε είναι μακρόστενη, καλύπτουμε με αντικολλητικό χαρτί που έχουμε βρέξει και στύψει καλά.
– Μπορούμε να αρωματίσουμε με κανέλα και γαρίφαλο.
– Το κέικ μπορεί να φτιαχτεί με οποιαδήποτε άλλη κουβερτούρα Nestlé Dessert.

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Ονειρεμένο τσιζκέικ λεμόνι – μια εύκολη συνταγή για σίγουρη επιτυχία

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Αυτή είναι η συνταγή που πρέπει οπωσδήποτε να την δοκιμάσεις – σαραγλί το ιδανικό κέρασμα!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Τέλειο γεύμα! Μανιτάρια φρικασέ – νηστίσιμα τόσο νόστιμα πού δεν έχουν να ζηλέψουν το κρέας…

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Τέτοιους λουκουμάδες πού να τους βρεις!

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Μου τρέξανε τα σάλια! Τι υπέροχο πιάτο είναι αυτό με καλαμάρι ψητό στον φούρνο

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Τι μυρωδάτο και καλομαγειρεμένο φαγητό! Σουπιές κρασάτες με κρεμμύδια

Συνταγές1 εβδομάδα ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Πώς ένας ταπεινός χαλβάς μετατρέπεται σε ένα ξεχωριστό γλυκάκι!

Συνταγές12 ώρες ago

Υπέροχα τσουρέκια, αφράτα και σίγουρα πολύ νόστιμα.

Συνταγές14 ώρες ago

Καλό και ευλογημένο Πάσχα να έχουμε με υγεία, αγάπη, ευημερία και οικογενειακή γαλήνη

Συνταγές16 ώρες ago

Απλά φανταστικές τσουρεκάρες – συνταγή που δεν την αλλάζω με τίποτα

Συνταγές18 ώρες ago

Τι ωραία πρόταση !! Θεϊκός χαλβάς σιμιγδαλένιος με κουβερτούρα και κράνμπερι

Συνταγές20 ώρες ago

Αυτή είναι η απόλυτη τηγανιά μανιταριών! Θα την φτιάχνω συνέχεια!

Συνταγές20 ώρες ago

Ελάτε να ετοιμάσουμε το πιο λαχταριστό αρνί τυλιχτό για το πασχαλινό σας τραπέζι

Συνταγές20 ώρες ago

Υπέροχοι κολοκυθοκεφτέδες φούρνου, πεντανόστιμοι και λαχταριστοί

Συνταγές22 ώρες ago

Ωραίο και δροσερό γιαουρτογλυκό

Συνταγές1 ημέρα ago

Χωρίς καλιτσούνια Πάσχα δε νοείται !

Συνταγές2 ημέρες ago

Τα πιο νόστιμα βουτηρένια τραγανά τυροπιτάκια κουρού που λιώνουν στο στόμα

Συνταγές2 ημέρες ago

Πολύ ωραία αφράτα και νοστιμότατα τηγανοψωμάκια νηστίσιμα με ελιές! Τ

Συνταγές2 ημέρες ago

Ωραιότατη σπιτική πραλίνα σοκολάτας

Συνταγές2 ημέρες ago

Αχ τι ωραίο δείχνει! Χταπόδι με μανιτάρια και πατάτες λεμονάτο στο φούρνο

Συνταγές2 ημέρες ago

Τσουρέκι μόνο με προζύμι, χωρίς μαγιά και γίνεται καλύτερο από κάθε άλλη φορά.

Συνταγές2 ημέρες ago

Ότι πρέπει για τις ημέρες νηστείας – λαχταριστά και πεντανόστιμα νηστίσιμα πιτάκια με λαχανικά και ελιές

Συνταγές3 ημέρες ago

Χαλβάς Αιτωλοακαρνανίας! Νηστίσιμος, παραδοσιακός και πολύ νόστιμος!

Συνταγές3 ημέρες ago

Εξαιρετικό ψωμάκι με προζύμι – Να το απολαύσετε καθώς το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει

Συνταγές3 ημέρες ago

Πολύ ωραία και πολύ καλή ιδέα για σταφιδόψωμο νηστίσιμο, χωρίς λάδι

Συνταγές3 ημέρες ago

Ωραιότατη μυρωδάτη και λαχταριστή κολοκυθόπιτα στο φούρνο

Συνταγές3 ημέρες ago

Όλες οι λεπτομέρειες και τα μυστικά στην καλύτερη συνταγή για τα περίφημα κρητικά λυχναράκια

Συνταγές3 ημέρες ago

Την πρώτη μέρα εξαφανίστηκαν τα μισά. Συνταγή για κουλουράκια αμμωνίας από τα παλιά…

Συνταγές3 ημέρες ago

Η συνταγή αυτή είναι από τις ωραιότερες γιατί τα τσουρέκια μένουν μαλακά για πολλές μέρες

Συνταγές3 ημέρες ago

Εντυπωσιακή τούρτα Black Forest με αφράτο παντεσπάνι

Συνταγές4 ημέρες ago

Φτιάξτε πασχαλινά κουλουράκια που γίνονται μαλακά μέσα, εύκολα και θα τα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι

Συνταγές4 ημέρες ago

Μελιτζάνες στον φούρνο με πλούσια σάλτσα και τυρί

Συνταγές4 ημέρες ago

Μακράν η καλύτερη συνταγή για πίτα με χόρτα και τυρί

Συνταγές4 ημέρες ago

Φτιάξαμε και φέτος τα πασχαλινά γιαννιώτικα κουλουράκια αμμωνίας – αγαπημένη μυρωδιά του Πάσχα

Συνταγές4 ημέρες ago

Αφράτα και νόστιμα ελιοψωμάκια

Συνταγές4 ημέρες ago

Φέτος τα πασχαλινά αυγά τα βάφουμε εύκολα με φυσική βαφή

Συνταγές4 ημέρες ago

Μια συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε – σπιτικές κοτομπουκιές που θα σας μείνουν αξέχαστα!

Exit mobile version