Συνταγές
Αλμυρά κρουασανάκια με γεμιση ανθότυρο
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Sokolatakaifantasia”
ΥΛΙΚΑ:
1 φακελάκι ξηρή μαγιά Αλλατίνη ,
1κ. γλ. αλάτι ,
1 κ. γλ. ζάχαρη,
1 κούπα χλιαρό γάλα,
1/2 κούπας καλαμποκέλαιο ,
2 1/2 κούπες αλεύρι για όλες της χρήσεις,
κρόκο αυγού με λίγο νεράκι για άλειμμα .
ΓΕΜΙΣΗ:
Ανθότυρο (Μαστελο) , με λίγο φέτα μαλακή .
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Σε ένα βαθύ μπολ βάζουμε τη μαγιά,τη ζάχαρη , το αλάτι προσθέτουμε το χλιαρό γάλα το καλαμποκέλαιο κι ανακατεύουμε καλά.
Στη συνέχεια ρίχνουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε με το χέρι . Η ζύμη να είναι μαλακή και εύπλαστη δίχως να κολλάει στα χέρια .
Σκεπαζουμε το μπολ με μεμβράνη τυλίγω με μια μεγάλη πετσέτα και αφήνουμε σε ζεστό μέρος να φουσκώσει και να διπλασιαστεί η ζύμη .
Όταν είναι έτοιμη η ζύμη , ζυμώνουμε και χωρίζουμε σε τρία ίσα μέρη. Σε ελαφρά αλευρωμένο πάγκο ανοίγουμε με το πλαστή σε ένα στρογγυλό φύλλο και κόβουμε σε 8 τρίγωνα .
Τοποθετουμε στο φαρδύ μέρος λίγο ανθότυρο και τυλίγουμε .
Τοποθετουμε σε ταψί με αντικολλητικό χαρτί ψησίματος , τα αλείφουμε με κρόκο αυγού με λίγο νεράκι και ψήνουμε στους 180 για περίπου 20 λεπτά .
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Sokolatakaifantasia”