Συνταγές
Ωραιότατα στριφτάρια με ανθότυρο – πρέπει να τα δοκιμάσεις!
Η Συνταγή είναι από Maria Xatzhstamatioy – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
1/2 κιλο ανθοτυρο φρεσκο απο αιγοπροβειο γαλα
3-4 κ.σ ζαχαρη
1-2 κ.σ σιμιγδαλι χοντρο ή ψιλο οτι εχουμε
Λιγη κανελα
Φυλο
1/2 φλ.ελ.κ.ελαιολαδο
1.κ.σ χυμο λεμονιου
1 πρεζα αλατι
1 κουπα νερο χλιαρο
2-2.1/2 κουπες αλευρι.
Λιγη μαργαρινη για το αλλειμα.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Φτιαχνουμε το ζυμαρι και το αφηνουμε να ξεκουραστει για 1/2 ωρα τουλαχιστον.
Πολτοποιουμε το ανθοτυρο με το πηρουνι.Προσθετουμε και ανακατευουμε τα υπολοιπα υλικα.
Ανοιγουμε φυλαρακια αναλογως ποσο μεγαλα τα θελουμε. Αλειφουμε με μαργαρινη και απλωνουμε την αναλογη ποσοτητα στο καθενα
Ρολαρουμε και γυριζουμε σε σαλιγκαρι.Αλειφουμε απο πανω τα στριφταρια με μαργαρινη και ψηνουμε στους 170 βαθμους στον αερα μεχρι που να ροδισουν.
Μπορουμε να τα τηγανισουμε οπως επισης μπορουμε να τα φτιαξουμε και με ετοιμο φυλλο κρουστας .
Σερβιρουμε ζεστα με μελι σουσαμι η κανελα.
Η Συνταγή είναι από Maria Xatzhstamatioy – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Η απόλαυση δεν τελειώνει!
Δες άλλη μια εξαιρετική συνταγή για απίθανα τυροπιτάκια στριφτάρια, πολύ λαχταριστά
Η Συνταγή είναι από κ. Χρυσανθη Μιχου– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά
1 κούπα χλιαρό γάλα
1 φακελακι ξηρή μαγιά
1/2 κ.γ. ζάχαρη
1 αυγό
1 και 1/2 φλυτζανακι του καφέ ελαιόλαδο
1 κ.γ. αλάτι
Περίπου 450γρ. αλεύρι γ.ο.χ.
Γέμιση
300 γρ. τριμμένη φέτα
1 φλυτζανάκι του καφέ γάλα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ ρίχνουμε το γάλα, μαγιά και ζάχαρη ανακατεύουμε και αφήνουμε 5 λεπτά. Έπειτα ρίχνουμε τα υπόλοιπα υλικά, ζυμωνουμε , σκεπάζουμε τη ζύμη και αφήνουμε να φουσκώσει 1 ώρα.
Ετοιμάζουμε τη γέμιση ανακατευοντας τα υλικά. Στη συνέχεια ανοίγουμε το ζυμάρι ένα ορθογώνιο φύλλο απλώνουμε τη γέμιση διπλώνουμε από τη μεγαλύτερη πλευρά του φύλλου μέχρι τη μέση και φέρνουμε από πάνω την άλλη πλευρά.
Έχουμε ένα μακρόστενο φύλλο το οποίο πατάμε λίγο με τα χέρια. Κόβουμε μικρές λεπτές λωρίδες, παίρνουμε τις δύο άκρες και γυρνάμε αντίθετα. Τοποθετούμε σε ταψί με λαδόκολλα, αλείφουμε με αυγό και ψήνουμε στους 180 αέρα 30 λεπτά ανάλογα το φούρνο.
Η Συνταγή είναι από κ. Χρυσανθη Μιχου– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.