Συνταγές
Πανεύκολα στριφτάρια με nutella σε 10 λεπτά με μόνο 3 υλικά
Η Συνταγή είναι από Elena Psillia – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικά:
2 φύλλα σφολιάτας
Nutella, merenda η ότι άλλο έχετε
1 κρόκο για αλλειμα
Άχνη για πασπαλισμα *προαιρετικά
ΕΚΤΕΛΕΣΗ:
Απλώνετε το ένα φύλλο σφολιάτας. Αλείφετε όλη την επιφάνειά της με nutella η ότι άλλο έχετε. Από πάνω Απλώνετε τι άλλο φύλλο σφολιάτας ξαι κόβετε σε λωρίδες (φωτογραφία στο πρώτο σχόλιο).
Κάθε λωρίδα τη στρίβετε και ενώνετε τις δύο άκρες (φωτογραφία στο πρώτο σχόλιο).
Τοποθετείτε σε ταψί και αλείφετε με λίγο αυγό αφού το έχετε διαλύσει με ελάχιστο νεράκι.
Ψήνετε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς μέχρι να πάρουν ωραίο χρώμα.
Τα βγάζετε και αφού κρυώσουν ελάχιστα, πασπαλίζετε με άχνη ξαι απολαμβάνετε.
Η Συνταγή είναι από Elena Psillia – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Τι μενού να κάνω για αύριο; Εδώ λοιπόν μπορείτε να πάρετε ιδέες, να δείτε αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεση της κάθε συνταγής.
Εξαιρετικά στριφτάρια – Κιχια Κοζάνης
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Κατερινα Μαδικα- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικά για το ζυμάρι
2,5 ποτήρια νερο
1 φλυτζάνι του καφέ σπορελαιο.
Μισό φλιτζανακι του καφέ ξύδι.
1κ.σ.κοφτη αλάτι.
Αλεύρι κούλα όσο πάρει για να κάνουμε μία ζύμη εύπλαστη να μην κολλάει στο χέρι .
Για το λάδωμα των φύλλων
250 γρ. σούπερ φρέσκο σοφτ λιωμένο και 3 κουταλιές της σούπας φυτινη.
Νεζεστε για το άνοιγμα των φύλλων.
Για τη γέμιση
Τυρί φέτα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ετοιμάζουμε τη ζύμη κ την αφήνουμε μισή ώρα να ξεκουραστεί.
Κάνουμε μικρά μπαλάκια τα ανοίγουμε μικρά φυλλαράκια με τον πλάστη λαδώνουμε και κλείνουμε ανά δύο τα σκεπάζουμε και τα βάζουμε συντήρηση μισή ώρα.
Ανοίγουμε φύλλο όσο πιο λεπτό γίνεται το λαδώνουμε κόβουμε στη μέση βάζουμε στην άκρη του φύλλου φέτα τριμενη διπλωνουμε τις άκρες δίνουμε το σχήμα τα τοποθετούμε στη λαδόκολλα λαδώνουμε πάλι από πάνω ραντίζουμε με λίγο νερό και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 200βκ μέχρι να ροδίσουν
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Κατερινα Μαδικα- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”