Συνταγές
Θαυμάσια στριφτάρια με φύλλο από φυσικό προζύμι
Η Συνταγή είναι από κ. Margarita Kariwtou– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
Για τα φύλλα :
*75 γρ. Προζύμι αναπιασμένο( 1+1+1) και φουσκωμένο!
Το άφησα όλο το βράδυ στον πάγκο μου να φουσκώσει!
Αν δεν έχετε προζύμι βάζετε , κανονικά όλα τα υπόλοιπα υλικά!
Δεν θα είναι όμως τόσο πανεύκολο το άνοιγμα των φύλλων ούτε τόσο φανταστικά γευστικά!
600 γρ. αλεύρι γ.ο.χ
300 -310 γρ. νερό
3 κσ ξύδι λευκό
6 κσ ελαιόλαδο
1 κγ αλάτι
Ανακατεύω,ζυμώνω και αφήνω 40-50 λ να ξεκουραστεί!
Γέμιση:
– Θρυμματισμένη φέτα
– 3-4 κολοκυθοανθούς , χοντροκομμένα για το κάθε φύλλο
– Λίγο μαυροπίπερο
– Λίγο θυμάρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ :
Χωρίζω στα 9 το ζυμάρι μου και ανοίγω με πλάστη το κάθε φύλλο πασπαλίζοντας με νισεστέ ,την επιφάνεια και το ζυμαράκι
Οχι με τον παραδοσιακό τρόπο ,αλλά απλά πιέζοντας τον πλάστη πάνω στο φύλλο , περιμετρικά από το κέντρο προς τις άκρες
Πασπαλίζω το κάθε φύλλο με 2-4 κσ ελαιόλαδο
Απλώνω γέμιση ,οχι μέχρι τις άκρες, τυλίγω σε ρολό και ξανατυλίγω σε σαλιγκαράκι
Συνεχίζω έτσι και με τα υπόλοιπα φύλλα
Τα αραδιάζω σε λαδωμένο ταψί
Αλείφω απο πάνω με λίγο λάδι ανακατεμένο με 2 κγ γάλα και πασπαλίζω με σουσάμι απλό ή μαύρο ή και με τα δύο
Ψήνω στον αέρα,170 β. για 45-55 λ. περ.
Η Συνταγή είναι από κ. Margarita Kariwtou– “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.