Συνταγές
Σπιτικά στριφτάρια – Καλές γιορτές με υγεία να έχουμε!!
Η Συνταγή είναι από Νικολέττα Πετροπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
2 φυλλα σφολιάτας
6 φέτες τυρί τοστ
6 φέτες γαλοπούλα
6 φέτες μπεικον
Κέτσαπ
1 αυγό
Τυρί τριμενο
2 φρέσκες ντομάτες
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Ανοίγουμε τα φυλλα και τα καλύπτουμε με κέτσαπ
Στρώνουμε τρεις φέτες τυρί, γαλοπούλα,μπεικον στο κάθε φύλλο κατα μήκος
Πασπαλίζουμε με τυρί τριμενο και τυλιγουμε σε ρολο
Κόβουμε κοματια περίπου 4 εκατοστών, αλειφουμε με αυγό, και βαζουμε μια φέτα ντομάτα σε κάθε κοματι
Πασπαλίζουμε με τριμενο τυρί, και ψήνουμε σε ταψί με λαδόκολλα, για περίπου 30 λεπτά
Η Συνταγή είναι από Νικολέττα Πετροπούλου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Ανακαλύψτε συνταγές μαγειρικής.. Μπες τώρα στην κουζίνα και φύγαμε για κάτι πολύ εύκολο – σφολιατίνια με τυρί και μπέικον
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Vanessa Constantopoulou -ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Υλικά :
Ένα φύλλο σφολιάτα σε θερμοκρασία δωματίου
Περίπου 200 γρ. τριμμένο κίτρινο τυρί (εγώ έβαλα ρεγκάτο και γκούντα)
3 φέτες μπέικον περασμένες λίγο από το τηγάνι για να λιώσει το πολύ λίπος και κομμένες σε μικρά κομμάτια.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Απλώνουμε τη σφολιάτα σε ένα ταψί όπου έχουμε στρώσει λαδόχαρτο και ρίχνουμε το τυρί και το μπέικον στη μισή σφολιάτα, κατά μήκος όπως φαίνεται στην εικόνα. Διπλώνουμε το πάνω μισό πάνω από αυτό με το τυρί, πιέζουμε λίγο όλη την επιφάνεια και κόβουμε σε λωρίδες των 2 εκατοστών περίπου.
Στρίβουμε κάθε λωρίδα όπως στη φωτογραφία (με προσοχή γιατί πέφτει εύκολα η γέμιση, αν και ότι πέσει το ρίχνουμε από πάνω). Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στον αέρα στους 180 βαθμούς για περίπου 20 λεπτά (ανάλογα με το φούρνο).
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Vanessa Constantopoulou-ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”