Συνταγές
Φουντουκόπιτα ένα δροσερό γλυκό γεμάτο αρώματα
Η Συνταγή είναι από Metaxia Kokkinou – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”.
ΥΛΙΚΑ
4 αυγά
200 ζάχαρη
2 βανίλιες
130 γρ.φουνυουκι τριμμένο
1.κ.γ.μπεικιν
130 γρ.φρυγανια
Αλεύρι δεν έχει χτυπάμε στο μίξερ με την σειρα που γράφω τα υλικα
Ψήνουμε στους 180 βαθμούς για 20 λεπτά
ΣΙΡΟΠΙ
400 γρ.ζαχαρη
400 γρ. Νερό
Και μια φλούδα πορτοκάλι για 4 λεπτά
ΕΠΙΚΑΛΥΨΗ
1 φακελο κρέμα ζαχαροπλαστικής Βάνιλια με 400 γρ.γαλα . πάνω έβαλα .τριμμένα φουντούκια βαζουμε και λίγο τριμμένο φυστίκι Αιγίνης
Σε ταψακι 24
Λάδι δεν έγραφε η συνταγή
Κρύο σιρόπι ζέστη πίτα !
Η Συνταγή είναι από Metaxia Kokkinou – “ΟΙ ΣΥΝΤΑΓΕΣ ΤΗΣ ΓΚΟΛΦΩΣ”.
Ότι είναι σπιτικό είναι… και πιο νόστιμο
Αν σας άρεσε το άρθρο δοκιμάστε να φτιάξετε την παρακάτω συνταγή για φουντουκόπιτα σοκολατένια.
Υλικά
- Αλεύρι για Όλες τις Χρήσεις: 1/2 φλιτζάνι
- Κουβερτούρα ή σοκολατένια αυγά: 250 γρ.
- Κακάο: 1/2 φλιτζάνι
- Βούτυρο (μαλακό): 250 γρ.
- Ζάχαρη: 200 γρ.
- Αλάτι: 1 πρέζα
- Βανίλιες: 2
- Αυγά (θερμοκρασία δωματίου): 4 μεγάλα
- Φουντούκια χοντροκομμένα: 1/2 φλιτζάνι
Εκτέλεση
- Σε ένα μπολ κοσκινίζουμε το αλεύρι και το κακάο.
- Βάζουμε στο μπλέντερ την κουβερτούρα ή ψιλοκόβουμε τα σοκολατένια αυγά.
- Ανακατεύουμε όλα τα υλικά (εκτός από τα φουντούκια) μέχρι να ομογενοποιηθούν.
- Βάζουμε το μίγμα σε μια στρογγυλή φόρμα με λαδόκολλα.
- Πασπαλίζουμε με τα φουντούκια και ψήνουμε στους 180ºC για 15 λεπτά.
Περισσότερες νόστιμες συνταγές στο www.foodbites.eu