Συνταγές
Υπέροχο ραβανί αφρός
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από “Βικυ Γκαρλα Σαρλη – ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Στο μίξερ χτυπάμε 6 αυγά με 1 ποτήρι ζάχαρη ( 3-4 λεπτά να αφτατεψει). Ρίχνουμε 1 ποτήρι σπορέλαιο, 1 βανίλια, ξύσμα λεμονιου, μισό κγ μαστίχα κοπανισμενη, μισό ποτήρι χυμό πορτοκαλιού, μισό ποτήρι γάλα, 3 κγ μπεικιν, 500 γρ σιμιγδάλι ( μισή ποσότητα ψιλό μισή χοντρό ).
Σε ταψί 30 εκ. Λαδώνουμε το ταψί, ρίχνουμε το μείγμα και ψήσιμο στους 160 βαθμούς για 40 λεπτά.
Αφήνουνε να κρυώσει και φτιάχνουμε το σιρόπι: 5 ποτήρια νερό, 3 και μισό ποτηριού ζάχαρη, χυμό λεμονιού.
Βράσιμο 5 λεπτά. Κόβουμε κομμάτια και σιροπιαζουμε.
Το γλυκό κρύο, το σιρόπι ζεστό, το ρίχνουμε σιγά σιγά. Από πάνω έριξα ινδική καρύδα.
Νόστιμη συνταγή μαγειρικής από ” Βικυ Γκαρλα Σαρλη- ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”
Πάμε να ρίξουμε μια ματιά σε άλλη μία πεντανόστιμη συνταγή που μπορείς να ετοιμάσεις στο σπίτι σου και στο τέλος θα γλείφεις τα δάκτυλά σου. Καλή σας απόλαυση..
Τέλειο κωκ σκέτη μούρλια στο ταψάκι
Η Συνταγή είναι από κ. ξανθη βασιλειου – “Stin koyzina Mmm… ou”
ΥΛΙΚΑ
Παντεσπάνι
5 αβγά
1 ποτήρι ζάχαρη
1 κ 1/2 ποτήρι αλεύρι
2 βανιλιες
1 μπαιηκεν
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Όλα μαζί χτύπημα τα ψήνουμε στο ταψακι κ όταν βγει απ’το φούρνο το κόβουμε κατά μήκος να γίνουν 2 κομμάτια κ να μπει ενδιάμεσα η κρέμα
Το παντεσπάνι το ραντίζουμε με σιρόπι απο3-4 κουταλιές σούπας ζάχαρη κ 1 κούπα νερό γίνεται πιο μαλακό αλλά αν θέλουμε μπορούμε να μην το ποτίσουμε το ίδιο ωραίο γίνεται
Κρέμα πατισερι
4 ποτήρια γάλα
4 κουταλιές αλεύρι
4 κουταλιές κόρν Φλάουερ
2 κουταλιές vitam
2 βανιλιες
2 ολόκληρα αβγά
1 κούπα ζάχαρη
Όλα μαζί βράσιμο κ την ρίχνουμε πάνω απ’το ένα μισό παντεσπάνι κ σκεπάζουμε με το άλλο
Κρέμα σοκολάτας
2 ποτήρια νερό
15 κουταλιές ζάχαρη
5 κουταλιές κακάο
2 κουταλιές vitam
4 κουταλιές κόρν Φλάουερ
Όλα μαζί βράσιμο κ καλύπτουμε το παντεσπάνι.
Απο πάνω ρίχνουμε τριμμένο φυστίκι Αιγίνης η καρύδι!
Η Συνταγή είναι από κ. ξανθη βασιλειου – “Stin koyzina Mmm… ou”