Συνταγές
ΤΟΥΡΤΑ ΚΑΤΣΑΡΟΛΑΣ ΛΕΥΚΗΣ ΣΟΚΟΛΑΤΑΣ – Καλοκεραστο να’ναι!
Η Συνταγή είναι από Sofia Theodoropoulou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
500 γρ φυτική σαντιγί με 2 κ.σ. άχνη ζάχαρη
2 μπισκότα πτι Μπερ σοκολάτας
1lt γάλα
3 αυγά
6 κ σ. άνθος αραβοσίτου βανίλια
6 κ.σ. ζάχαρη
50 γρ βούτυρο
125 γρ λευκή κουβερτουρα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Χτυπάω τα αυγά με τη ζάχαρη και την κρέμα και προσθέτω αργά το γάλα χλιαρό και βάζω στη φωτιά μέχρι να πήξει.
Μόλις κατεβάσω από τη φωτιά ρίχνω το βούτυρο και την σοκολάτα. Και ανακατεύω να λιώσουν
Στρώνω μια στρώση μπισκότα στο ταψί μου και τα υπόλοιπα τα σπαζω σε μεγάλα κομμάτια μέσα στην κρέμα και ανακατεύω.
Τα απλώνω πάνω στα μπισκότα. Αφού κρυώσει λίγο η κρέμα χτυπάω την σαντιγί με τη ζάχαρη
βάζω από πάνω. Διακοσμώ όπως μου αρεσει.
Η Συνταγή είναι από Sofia Theodoropoulou – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Οι νόστιμες συνταγές δεν σταματάνε.. ΔΕΣ άλλη μια εξαιρετική πρόταση για φανταστικό κέϊκ κατσαρόλας με κακάο και νεσκαφε
Η Συνταγή είναι από κ. Andriana Antoniou – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”.
Υλικά:
250 γρ. Βούτυρο
2 φλυντζανια ζάχαρη
1 φλυντζανι νερό
7 κουταλιές κακάο
1 κουταλιά νεσκαφε
5 αυγά
2 1/2 φλυντζανια αλεύρι
2 κουταλακια μπεικιν παουτερ
1 Βανίλια
3 κουταλιές κονιάκ
Αμύγδαλα η καρύδια για το γαρνίρισμα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βάζουμε σέ κατσαρόλα τα 5 πρώτα υλικά στην φωτιά να διαλυθούν μαζί με 1 κουταλιά κονιάκ και κρατάμε 1/2 φλυντζανι από το μείγμα στην άκρη.
Χτυπάμε τα αυγά προσθέτουμε το υπόλοιπο βραστό μείγμα (όχι καυτό ) και τα υπόλοιπα υλικά τα ψήνουμε στους 170′ για 50′-60′ .
Αφού περάσουν 20′ το βγάζουμε από την φόρμα μας και περιχυνουμε με το 1/2 φλυντζανι μείγμα που έχουμε κρατήσει και πασπαλίζοντας με αμυγδαλοψιχα η καρυδόψιχα.
Η Συνταγή είναι από κ. Andriana Antoniou – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”.