Συνταγές
Άψογο γλυκάκι! Τούρτα κατσαρόλας και σε νηστίσιμη έκδοση
Η Εκτέλεση είναι από Μαρινα Μισαηλιδου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Υλικα:
1 lt.γαλα αμυγδαλου.
200 γρ.ζαχαρη.
95 γρ.κορν φλαουερ.
2 βανηλιες.
50 γρ.μαργαρινη
250 γρ.κουβερτουρα.
400 γρ.μπισκοτα νηστισιμα
250 γρ.φυτικη σαντυγι.
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Διαλυουμε στο κρυο γαλα το κορν φλαουερ ριχνουμε την ζαχαρη και βαζουμε το μειγμα στην φωτια ανακατευωντας μεχρι να γινει κρεμα.
Κατεβαζουμε και ριχνουμε την μαργαρινη,την κουβερτουρα και τις βανηλιες.
Ανακατευουμε καλα μεχρι να εχουμε μια βελουδινη σοκολατενια κρεμα.
Σπαμε μεσα τα μπισκοτα και ανακατευουμε απαλα.Ριχνουμε το μειγμα σε ταψακι με αποσπομενη βαση.
Στρωνουμε την επιφανεια και βαζουμε στο ψυγειο για 2 ωρες.Χτυπαμε την σαντυγι και κανουμε ροζετες απο επανω.
Τριβουμε λιγη κουβερτουρα και παλι στο ψυγειο.
Συνταγή του Dimitris Michailidis.
Η Εκτέλεση είναι από Μαρινα Μισαηλιδου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Τι μενού να κάνω για αύριο; Εδώ λοιπόν μπορείτε να πάρετε ιδέες, να δείτε αναλυτικές οδηγίες για την εκτέλεση της κάθε συνταγής.
Τούρτα (τύπου Σαρλοτ) με ξεραμένο τσουρέκι που μπορεί και να μας περισσέψει
Η Εκτέλεση είναι από κ. Mache Visviki – “Μπαχάρι και κανέλα.”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Βουταμε τις φέτες τσουρεκιου σε σιρόπι από γλυκό κουταλιού νεράντζι.
Λιώνουμε 250γρ κουβερτουρα γάλακτος σε 50 γραμμάρια ζεστής κρέμας γάλακτος
Χτύπαμε 500 γραμμάρια κρέμα γάλακτος σε σαντιγύ και την ανακάτευουμε με την γκανάζ σοκολάτας και γινεται μία μους.
Κάνουμε δύο στρώσεις μους και ενδιάμεσα βάζουμε στρώση από τσουρέκι.
Ζέσταινουμε 100 γραμμάρια κρέμα γάλακτος και λιώνουμε μέσα άλλα 200 γραμμάρια κουβερτούρα γάλακτος μισή μαύρη και επικαλυπτουμε την τούρτα
Η Ιδέα είναι από κ. Gayle Kranouli – “Μπαχάρι και κανέλα.”.