Connect with us

Συνταγές

Τηγανιτά Καλαμαράκια! Δες όλα τα μυστικά για να γίνουν πετυχημένα !

Published

on

τηγανιτά καλαμαράκια

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Και σε ποιον δεν αρέσουν τα τηγανιτά καλαμαράκια! Δες παρακάτω μία πετυχημένη συνταγή για το πως θα τα κάνετε πεντανόστιμα!

Η Συνταγή είναι από κ. George Chatzigiatroudakis‎ – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”.

ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Καθαρίζουμε τα καλαμαράκια ως εξής: Τραβάμε το κεφάλι αργά προς τα έξω βγάζοντας μαζί όλα τα εντόσθια και το σακουλάκι που περιέχει το μελάνι. Βρίσκουμε το διαφανές κόκαλο στο σώμα του καλαμαριού και το τραβάμε προς τα έξω πιάνοντάς το σταθερά με τα δύο δάχτυλα.

Έπειτα, αφαιρούμε τις μεμβράνες από την εξωτερική πλευρά και τις τραβάμε. Κόβουμε με ένα μαχαίρι το κεφάλι επάνω από τα μάτια και κρατάμε για το τηγάνισμα το κομμάτι με τα πλοκάμια. Κόβουμε το υπόλοιπο σε ροδέλες πάχους 1,5 εκ.

Πλένουμε τα καλαμάρια, τα στραγγίζουμε και βάζουμε ένα πιάτο από πάνω να τα πιέζει για να φύγουν τα νερά. Μόλις στραγγίξουν καλά, τα σκουπίζουμε με πετσέτα, εξωτερικά αλλά και στο εσωτερικό τους.

Μυστικό 1
Είναι πολύ σημαντικό να είναι καλά σκουπισμένα τα καλαμαράκια και να μην έχουν υπολείμματα νερού πάνω τους για να γίνουν τραγανά. Δεν τα σκουπίζουμε με χαρτί κουζίνας, γιατί κολλάει πάνω τους και δεν απορροφά τα υγρά. Πανάρουμε απαραιτήτως αλλά χωρίς να βάλουμε αλάτι μέσα στο αλεύρι.
Μυστικό 2
Το αλάτι θα βγάλει και άλλα υγρά από τα καλαμαράκια, κάτι που δεν θέλουμε να συμβεί. Σε τηγάνι με λάδι που καίει, χωρίς όμως να βγάζει καπνούς, βάζουμε τα καλαμαράκια λίγα λίγα, για 2 – 3 λεπτά (όχι περισσότερο!) χωρίς να τα γυρίζουμε. Δεν χρησιμοποιούμε ποτέ το καπάκι στο τηγάνισμα γιατί θα πανιάσουν.
Μυστικό 3
Το λάδι πρέπει να καλύπτει τα καλαμαράκια. Τα βάζουμε λίγα λίγα, γιατί αν βάλουμε πολλά, πέφτει η θερμοκρασία του λαδιού και αντί να τα τηγανίσουμε, τελικά τα βράζουμε. Μόλις αποκτήσουν χρυσοκίτρινη όψη, τα βγάζουμε. Αν τα αφήσουμε περισσότερο, θα ξεραθούν εσωτερικά και θα πανιάσουν εξωτερικά. Τα αλατίζουμε και δεν βάζουμε λεμόνι για να μην πανιάσουν.

Σε κουρκούτι
Με αλεύρι σταρένιο μαλακό (για να έχει λίγη πρωτεϊνη), με ρυζάλευρο, με καλαμποκάλευρο, με πατατάλευρο, με κορν φλάουρ, με νισεστέ ή με μίγμα των προηγούμενων και υγρό. Ή απλό νερό ή αφρίζον νερό ή μπύρα.

Το κουρκούτι ψήνεται και προστατεύει τη σάρκα σχετικά περισσότερο, όμως η υπερβολική υγρασία της σάρκας το κάνει να σκάει και να πιτσιλάει. Δίνει καλύτερο αποτέλεσμα από το απλό αλεύρωμα.

Αν είναι σκέτο νερό, προσθέστε και ούζο ή τσίπουρο – το αλκοόλ σπάει τους δεσμούς της γλουτένης και κάνει πιο τρυφερό κουρκούτι. Ή προσθέστε λίγο μπέκιν πάουντερ για να φουσκώσει το κουρκούτι.

Βάλτε παγωμένο νερό και ρυζάλευρο στο χυλό, . Αυτός ο χυλός τυλίγει τα καλαμαράκια και ψήνεται σαν δαντέλα γύρω τους.

Μπορείτε να προσθέσετε όποιο μπαχαρικό ή μυρωδικό σας αρέσει είτε για τη γεύση είτε για το χρώμα. Ο κουρκουμάς τα κάνει κίτρινα χωρίς έντονο άρωμα. Η γλυκιά πάπρικα τα κάνει κόκκινα. Το ξερό εστραγκόν δίνει εξαιρετικό άρωμα στο κουρκούτι.

ΠΑΝΑΡΟΥΜΕ ΤΑ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ
Πλένουμε και στραγγίζουμε τα καλαμάρια. Τα προετοιμάζουμε, με όποιο τρόπο παναρίσματος επιλέγουμε.
Απλό αλεύρωμα

Αλευρώνουμε τα καλαμάρια καλά, βάζουμε σε πιατέλα να μην ακουμπά το ένα στο άλλο και αφήνουμε στην άκρη, μέχρι να ζεσταθεί το λάδι. Η υγρασία που δημιουργείται βοηθά το καλαμάρι να μην στεγνώσει, ιδιαίτερα αν τα καλαμάρια είναι μικρά και τρυφερά.
Τεμπούρα ρυζάλευρου

Ενώνουμε τα υλικά σε χυλό, λίγο πριν τηγανίσουμε τα καλαμάρια. Βουτάμε τα καλαμάρια στο χυλό.Ο παγωμένος χυλός θα κάνει δαντελωτή κρούστα γύρω από το καλαμάρι, στο ψήσιμο.
Πανάρισμα καλαμποκάλευρου

Φτιάνουμε χυλό με το αλεύρι και το νερό, βουτάμε τα καλαμάρια, τινάζουμε να φύγει το περιττό υγρό και μετά πανάρουμε στο καλαμποκάλευρο. Αυτό το πανάρισμα κάνει τα πιο τρυφερά σε υφή καλαμαράκια και τα πιο χορταστικά.

ΤΗΓΑΝΙΖΟΥΜΕ ΤΑ ΚΑΛΑΜΑΡΙΑ
Βάζουμε σε κατσαρόλα αρκετό λάδι, ώστε τα καλαμάρια να βυθίζονται σ’αυτό. Ζεσταίνουμε στους 180-190 βαθμούς Κελσίου.

Ρίχνουμε λίγα λίγα τα καλαμαράκια, ώστε να μην πέφτει η θερμοκρασία.

Βγάζουμε μόλις ροδίσουν. Ακουμπάμε σε σχάρα, στρωμένη με χαρτί απορροφητικό. Πασπαλίζουμε τα τηγανιτά καλαμαράκια με αλάτι και σερβίρουμε.

Η Συνταγή είναι από κ. George Chatzigiatroudakis‎ “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”.

Δες κι άλλες συνταγές για τηγανιτά καλαμαράκια!

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Ονειρεμένο τσιζκέικ λεμόνι – μια εύκολη συνταγή για σίγουρη επιτυχία

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Αυτή είναι η συνταγή που πρέπει οπωσδήποτε να την δοκιμάσεις – σαραγλί το ιδανικό κέρασμα!

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Τέλειο γεύμα! Μανιτάρια φρικασέ – νηστίσιμα τόσο νόστιμα πού δεν έχουν να ζηλέψουν το κρέας…

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Τέτοιους λουκουμάδες πού να τους βρεις!

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Μου τρέξανε τα σάλια! Τι υπέροχο πιάτο είναι αυτό με καλαμάρι ψητό στον φούρνο

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Τι μυρωδάτο και καλομαγειρεμένο φαγητό! Σουπιές κρασάτες με κρεμμύδια

Συνταγές1 εβδομάδα ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Πώς ένας ταπεινός χαλβάς μετατρέπεται σε ένα ξεχωριστό γλυκάκι!

Συνταγές3 ώρες ago

Φλαούνες με αφράτη ζύμη με πολλά αρώματα – κουλουράκια (με ελαιόλαδο,ζάχαρη ,κανέλα και μέλι) ,ελιόπιτες και χαλουμωτές τυλιχτές!

Συνταγές5 ώρες ago

Χαλαλι ο κόπος – τσουρέκια αφρός νηστίσιμα με σοκολάτα λιωμένη.

Συνταγές7 ώρες ago

Νοστιμότατες ψητές σουπιές με πατάτες σαλάτα – Ένα πάρα πολύ νόστιμο και ελαφρύ, φαγητό!

Συνταγές9 ώρες ago

Έτοιμα τα μπισκότα πορτοκαλιού χωρίς τύψεις..

Συνταγές10 ώρες ago

Έτσι θυμάμαι τη γιαγιά να το κάνει– συνταγή για μαλακό αρνάκι φρικασέ που όλοι μας λατρεύουμε

Συνταγές11 ώρες ago

Μοσχομύρισε το σπίτι και φέτος, έτοιμα τα ατομικά τσουρέκια μας!

Συνταγές12 ώρες ago

Ωραιότατο, μεζεκλίδικο φαγητό – θράψαλα κρασάτα με κρεμμύδι και ελιές

Συνταγές1 ημέρα ago

Υπέροχα τσουρέκια, αφράτα και σίγουρα πολύ νόστιμα.

Συνταγές1 ημέρα ago

Καλό και ευλογημένο Πάσχα να έχουμε με υγεία, αγάπη, ευημερία και οικογενειακή γαλήνη

Συνταγές1 ημέρα ago

Απλά φανταστικές τσουρεκάρες – συνταγή που δεν την αλλάζω με τίποτα

Συνταγές1 ημέρα ago

Τι ωραία πρόταση !! Θεϊκός χαλβάς σιμιγδαλένιος με κουβερτούρα και κράνμπερι

Συνταγές1 ημέρα ago

Αυτή είναι η απόλυτη τηγανιά μανιταριών! Θα την φτιάχνω συνέχεια!

Συνταγές1 ημέρα ago

Ελάτε να ετοιμάσουμε το πιο λαχταριστό αρνί τυλιχτό για το πασχαλινό σας τραπέζι

Συνταγές1 ημέρα ago

Υπέροχοι κολοκυθοκεφτέδες φούρνου, πεντανόστιμοι και λαχταριστοί

Συνταγές2 ημέρες ago

Ωραίο και δροσερό γιαουρτογλυκό

Συνταγές2 ημέρες ago

Χωρίς καλιτσούνια Πάσχα δε νοείται !

Συνταγές2 ημέρες ago

Τα πιο νόστιμα βουτηρένια τραγανά τυροπιτάκια κουρού που λιώνουν στο στόμα

Συνταγές2 ημέρες ago

Πολύ ωραία αφράτα και νοστιμότατα τηγανοψωμάκια νηστίσιμα με ελιές! Τ

Συνταγές2 ημέρες ago

Ωραιότατη σπιτική πραλίνα σοκολάτας

Συνταγές2 ημέρες ago

Αχ τι ωραίο δείχνει! Χταπόδι με μανιτάρια και πατάτες λεμονάτο στο φούρνο

Συνταγές3 ημέρες ago

Τσουρέκι μόνο με προζύμι, χωρίς μαγιά και γίνεται καλύτερο από κάθε άλλη φορά.

Συνταγές3 ημέρες ago

Ότι πρέπει για τις ημέρες νηστείας – λαχταριστά και πεντανόστιμα νηστίσιμα πιτάκια με λαχανικά και ελιές

Συνταγές3 ημέρες ago

Χαλβάς Αιτωλοακαρνανίας! Νηστίσιμος, παραδοσιακός και πολύ νόστιμος!

Συνταγές3 ημέρες ago

Εξαιρετικό ψωμάκι με προζύμι – Να το απολαύσετε καθώς το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει

Συνταγές3 ημέρες ago

Πολύ ωραία και πολύ καλή ιδέα για σταφιδόψωμο νηστίσιμο, χωρίς λάδι

Συνταγές3 ημέρες ago

Ωραιότατη μυρωδάτη και λαχταριστή κολοκυθόπιτα στο φούρνο

Συνταγές3 ημέρες ago

Όλες οι λεπτομέρειες και τα μυστικά στην καλύτερη συνταγή για τα περίφημα κρητικά λυχναράκια

Συνταγές3 ημέρες ago

Την πρώτη μέρα εξαφανίστηκαν τα μισά. Συνταγή για κουλουράκια αμμωνίας από τα παλιά…

Συνταγές4 ημέρες ago

Η συνταγή αυτή είναι από τις ωραιότερες γιατί τα τσουρέκια μένουν μαλακά για πολλές μέρες

Συνταγές4 ημέρες ago

Εντυπωσιακή τούρτα Black Forest με αφράτο παντεσπάνι

Exit mobile version