Connect with us

Γλυκα

Τηγανίτες με κανέλλα και ζάχαρη ή και μέλι.. Λιχουδιά από τα παλιά!

Μερίδες: 10 Υλικά 2 κούπες αλεύρι 1 ½ κούπα χλιαρό νερό 1/2  κουταλάκι του γλυκού ξερή μαγιά ½ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη Λίγο αλάτι Σπορέλαιο  ή 100γρ μαργαρίνη λιωμένη  για  άλειμμα Ζάχαρη και κανέλλα για πασπάλισμα ή 2 κουταλιές τις σούπας μέλι ΕΚΤΕΛΕΣΗ Σ’ ένα μπολ αναμιγνύουμε το αλεύρι, τη μαγιά και τη ζάχαρη  με […]

Published

on

cf84ceb7ceb3ceb1cebdceb9cf84ceb5cf83 cf83cf84cebf cf86cebfcf85cf81cebdcebf 1

Για να μην χάνεις καμία συνταγή, ακολούθησε μας στο GOOGLE NEWS!

Μερίδες: 10

Υλικά

2 κούπες αλεύρι

1 ½ κούπα χλιαρό νερό

1/2  κουταλάκι του γλυκού ξερή μαγιά

½ κουταλάκι του γλυκού ζάχαρη

Λίγο αλάτι

Σπορέλαιο  ή 100γρ μαργαρίνη λιωμένη  για  άλειμμα

Ζάχαρη και κανέλλα για πασπάλισμα ή 2 κουταλιές τις σούπας μέλι

ΕΚΤΕΛΕΣΗ

Σ’ ένα μπολ αναμιγνύουμε το αλεύρι, τη μαγιά και τη ζάχαρη  με τη μία κούπα νερό. Αναμιγνύουμε το αλάτι στο υπόλοιπο νερό και προσθέτουμε στο χυλό. Αφήνουμε το μίγμα να σταθεί για μισή ώρα ή μέχρι ν’ αρχίσει να φουσκώνει.

Συνεχίζουμε με τη μέθοδο της γιαγιάς

Ζεσταίνουμε το σπορέλαιο σε ένα τηγάνι σε μέτρια-υψηλή θερμοκρασία. Παίρνουμε κουταλιές από τη ζύμη, τις ρίχνουμε στο τηγάνι και τηγανίζουμε γιο 2 λεπτά την κάθε πλευρά, Αφήνουμε τις  τηγανίτες να στραγγίξουν  σε σουρωτήρι, τις περιχύνουμε με μέλι, πασπαλίζουμε με κανέλλα και σερβίρουμε!

Ή συνεχίζουμε με την υγιεινή μέθοδο

Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 220-240 0 C.

Με πινέλο αλείφουμε με το σπορέλαιο ή τη μαργαρίνη 40 φορμάκια για muffins, ρίχνουμε στο καθένα  μια κουταλιά της σούπας από τον χυλό και ψήνουμε στη χαμηλή σχάρα του φούρνου μέχρι να ροδοκοκκινίσουν στην επιφάνεια τους.

Όσο είναι ακόμη στο φούρνο αλείφουμε την επιφάνεια τους με λίγο σπορέλαιο , και τσεκάρουμε ότι έχουν ψηθεί και από την κάτω πλευρά (αναποδογυρίζουν πολύ εύκολα). Κατόπιν τα βγάζουμε από το φούρνο και τα ρίχνουμε σε πιατέλα με ζάχαρη και κανέλα.

Τα αναποδογυρίζουμε μερικές φορές ώστε να ζαχαρώσουν απ’ όλες τις πλευρές ή απλώς τα περιχύνουμε με μέλι !

Tips

Αν δεν διαθέτουμε τόσα πολλά φορμάκια για μάφινς, μπορούμε να ψήσουμε τις τηγανίτες σταδιακά. Ούτως η άλλως οι τηγανίτες ξεκολλούν πάρα πολύ εύκολα από τα φορμάκια.

Επίσης αν θέλουμε ανακατεύουμε σ’ ένα μπρίκι  το μέλι με 6 κουταλιές της σούπας νερό, βράζουμε για 2-3 λεπτά και περιχύνουμε τις τηγανίτες με το καυτό σιρόπι!

Συνταγή: Εύρη Φιλιππίδη για το Foods and Superfoods

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Ονειρεμένο τσιζκέικ λεμόνι – μια εύκολη συνταγή για σίγουρη επιτυχία

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Αυτή είναι η συνταγή που πρέπει οπωσδήποτε να την δοκιμάσεις – σαραγλί το ιδανικό κέρασμα!

Συνταγές3 εβδομάδες ago

Τέλειο γεύμα! Μανιτάρια φρικασέ – νηστίσιμα τόσο νόστιμα πού δεν έχουν να ζηλέψουν το κρέας…

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Μια μόνο μικρή παρέμβαση στην κλασική συνταγή 1-2-3-4 , και βγήκε ο πιο σπυρωτός χαλβάς

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Τέτοιους λουκουμάδες πού να τους βρεις!

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Μου τρέξανε τα σάλια! Τι υπέροχο πιάτο είναι αυτό με καλαμάρι ψητό στον φούρνο

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Ανακαλύψτε τη συνταγή για το πιο νόστιμο πασχαλινό τσουρέκι

Συνταγές4 εβδομάδες ago

Τι μυρωδάτο και καλομαγειρεμένο φαγητό! Σουπιές κρασάτες με κρεμμύδια

Συνταγές1 εβδομάδα ago

Η συνταγή είναι παλιά κι από φούρναρη – τυροπιτάκια με σίγουρη επιτυχία

Συνταγές2 εβδομάδες ago

Πώς ένας ταπεινός χαλβάς μετατρέπεται σε ένα ξεχωριστό γλυκάκι!

Συνταγές13 ώρες ago

Υπέροχα τσουρέκια, αφράτα και σίγουρα πολύ νόστιμα.

Συνταγές15 ώρες ago

Καλό και ευλογημένο Πάσχα να έχουμε με υγεία, αγάπη, ευημερία και οικογενειακή γαλήνη

Συνταγές17 ώρες ago

Απλά φανταστικές τσουρεκάρες – συνταγή που δεν την αλλάζω με τίποτα

Συνταγές19 ώρες ago

Τι ωραία πρόταση !! Θεϊκός χαλβάς σιμιγδαλένιος με κουβερτούρα και κράνμπερι

Συνταγές20 ώρες ago

Αυτή είναι η απόλυτη τηγανιά μανιταριών! Θα την φτιάχνω συνέχεια!

Συνταγές21 ώρες ago

Ελάτε να ετοιμάσουμε το πιο λαχταριστό αρνί τυλιχτό για το πασχαλινό σας τραπέζι

Συνταγές21 ώρες ago

Υπέροχοι κολοκυθοκεφτέδες φούρνου, πεντανόστιμοι και λαχταριστοί

Συνταγές22 ώρες ago

Ωραίο και δροσερό γιαουρτογλυκό

Συνταγές2 ημέρες ago

Χωρίς καλιτσούνια Πάσχα δε νοείται !

Συνταγές2 ημέρες ago

Τα πιο νόστιμα βουτηρένια τραγανά τυροπιτάκια κουρού που λιώνουν στο στόμα

Συνταγές2 ημέρες ago

Πολύ ωραία αφράτα και νοστιμότατα τηγανοψωμάκια νηστίσιμα με ελιές! Τ

Συνταγές2 ημέρες ago

Ωραιότατη σπιτική πραλίνα σοκολάτας

Συνταγές2 ημέρες ago

Αχ τι ωραίο δείχνει! Χταπόδι με μανιτάρια και πατάτες λεμονάτο στο φούρνο

Συνταγές2 ημέρες ago

Τσουρέκι μόνο με προζύμι, χωρίς μαγιά και γίνεται καλύτερο από κάθε άλλη φορά.

Συνταγές3 ημέρες ago

Ότι πρέπει για τις ημέρες νηστείας – λαχταριστά και πεντανόστιμα νηστίσιμα πιτάκια με λαχανικά και ελιές

Συνταγές3 ημέρες ago

Χαλβάς Αιτωλοακαρνανίας! Νηστίσιμος, παραδοσιακός και πολύ νόστιμος!

Συνταγές3 ημέρες ago

Εξαιρετικό ψωμάκι με προζύμι – Να το απολαύσετε καθώς το αποτέλεσμα θα σας αποζημιώσει

Συνταγές3 ημέρες ago

Πολύ ωραία και πολύ καλή ιδέα για σταφιδόψωμο νηστίσιμο, χωρίς λάδι

Συνταγές3 ημέρες ago

Ωραιότατη μυρωδάτη και λαχταριστή κολοκυθόπιτα στο φούρνο

Συνταγές3 ημέρες ago

Όλες οι λεπτομέρειες και τα μυστικά στην καλύτερη συνταγή για τα περίφημα κρητικά λυχναράκια

Συνταγές3 ημέρες ago

Την πρώτη μέρα εξαφανίστηκαν τα μισά. Συνταγή για κουλουράκια αμμωνίας από τα παλιά…

Συνταγές3 ημέρες ago

Η συνταγή αυτή είναι από τις ωραιότερες γιατί τα τσουρέκια μένουν μαλακά για πολλές μέρες

Συνταγές4 ημέρες ago

Εντυπωσιακή τούρτα Black Forest με αφράτο παντεσπάνι

Συνταγές4 ημέρες ago

Φτιάξτε πασχαλινά κουλουράκια που γίνονται μαλακά μέσα, εύκολα και θα τα λατρέψουν μικροί και μεγάλοι

Συνταγές4 ημέρες ago

Μελιτζάνες στον φούρνο με πλούσια σάλτσα και τυρί

Συνταγές4 ημέρες ago

Μακράν η καλύτερη συνταγή για πίτα με χόρτα και τυρί

Συνταγές4 ημέρες ago

Φτιάξαμε και φέτος τα πασχαλινά γιαννιώτικα κουλουράκια αμμωνίας – αγαπημένη μυρωδιά του Πάσχα

Συνταγές4 ημέρες ago

Αφράτα και νόστιμα ελιοψωμάκια

Συνταγές4 ημέρες ago

Φέτος τα πασχαλινά αυγά τα βάφουμε εύκολα με φυσική βαφή

Συνταγές4 ημέρες ago

Μια συνταγή που πρέπει να δοκιμάσετε οπωσδήποτε – σπιτικές κοτομπουκιές που θα σας μείνουν αξέχαστα!

Exit mobile version