Συνταγές
Αγαπημένες από τα παιδικά μας χρόνια! Τηγανίτες πολύ αφράτες και πεντανόστιμες
Η Συνταγή είναι από Άννα Γιαννίκου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ – ΕΚΤΕΛΕΣΗ
1 φλυτζάνα τσαγιού χλιαρό νερό
1 φλυτζάνα τσαγιού χλιαρό γάλα
1 φακελάκι μαγιά 2 κτσ. ζάχαρη
1/2 κτγ .γλυκού αλάτι, 3 κτσ. ελαιόλαδο, 1 φακελάκι μαγιά και αλεύρι να γίνει ένας ωραίος χυλός ούτε σφιχτός ούτε αραιός.
Εγώ έβαλα και μια χούφτα σκληρό αλεύρι και το υπόλοιπο για όλες τις χρήσεις.
Δεν είναι απαραίτητο να βάλετε σκληρό αλεύρι απλώς υπήρχε στο ντουλάπι μου.
Αφήνουμε να φουσκώσει ο χυλός μισή ώρα και τηγανίζουμε.
Ρίχνουμε μέλι και κανέλλα.
Η Συνταγή είναι από Άννα Γιαννίκου – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Καλή επιτυχία αν την φτιαξετε!! Μην σταματάς.
Ρίξε μια ματιά σε άλλη μία εξαιρετική πρόταση για Μίνι τηγανίτες αφράτες σαν βαμβάκι – Ανακατεύεις, τηγανίζεις και σερβίρεις.
Η Συνταγή είναι από κ. Zafeiropoulou Aspasia – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”.
Η συνταγή αυτή είναι εύκολη, νόστιμη , γρήγορη και με υλικά που όλοι έχουμε σπίτι μας.
Υλικά
25 γρ. ζάχαρη
1 αυγό
Ξύσμα λεμονιού ή πορτοκαλιού
1 κτγ. εκχύλισμα βανίλιας
200 ml. γάλα
120 γρ. αλεύρι
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Σε ένα μπολ ανακατεύουμε όλα τα υλικά μαζί και τέλος το αλεύρι.
Με μια βαθιά κουτάλα ρίχνουμε κουταλιτσες μικρές σε καυτό λάδι και τηγανίζουμε.
Τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί και σερβίρουμε με άχνη.
Η Συνταγή είναι από κ. Zafeiropoulou Aspasia – “Μαγειρικές Ανησυχίες (George Chatzigiatroudakis)”.