Συνταγές
Σούπερ γίνονται οι μελιτζάνες με κρεμμύδια – ένα γλυκισμα!
Η Συνταγή είναι από Penelope Kougia – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
ΥΛΙΚΑ
4 μελιτζάνες φλασκες,2 μεγάλα κρεμμύδια,
3 σκελιδες σκόρδο,
3 ντομάτες ,
1 ματσάκι μαντανο,λίγες πατάτες,αλάτι πιπέρι, ελαιόλαδο,λίγη φέτα
ΕΚΤΕΛΕΣΗ
Κόβουμε τις μελιτζάνες στα δύο κατά μήκος και τις τηγανίζουμε λιγάκι και από τις δύο πλευρές.Τις αφήνουμε να κρυώσουν και αφαιρούμε την ψίχα την οποία ψιλοκόβουμε.
Κόβουμε τα κρεμμύδια φέτες τα σωταρουμε σε λίγο λάδι προσθέτουμε τα σκόρδα,την ψιχα από τις μελιτζάνες,τις ντομάτες κομμένες κυβακια, αλάτι πιπέρι και τέλος τον μαντανο.
Γεμίζουμε τις μελιτζανες βάζουμε στα κενά πατάτες και όση γέμιση έχει περισσέψει. Ρίχνουμε στο ταψί μας ελαιόλαδο και λίγο νεράκι .Από πάνω ρίχνω λίγη φετουλα.Το ψήνω μέχρι να ροδισει.
Η Συνταγή είναι από Penelope Kougia – “ΟΙ ΧΡΥΣΟΧΕΡΕΣ / ΗΔΕΣ”.
Αυτή η συνταγή ίσως σας αλλάξει γνώμη και σας ανοίξει την όρεξη.
Διάβασε παρακάτω για απολαυστικές μελιτζάνες φούρνου σάντουιτς
Υλικά για 2 άτομα:
1 μέτρια μελιτζάνα φλάσκα
1/4 φλ. ασπράδι αυγού ελαφρά χτυπημένο
1/4 φλ. τριμμένη παρμεζάνα
1 φλ. σπιτική σάλτσα για πίτσα
230 γρ. μοτσαρέλλα light φρέσκια σε φέτες
λίγο ελαιόλαδο
βασιλικός φρέσκος ψιλοκομμένος
Εκτέλεση:
1. Πλένουμε τη μελιτζάνα σε 16 φέτες πάχους 1 εκ., τις αλατίζουμε και τις μουλιάζουμε για 10 λεπτά σε νερό.
2. Τις στραγγίζουμε και τις περνάμε από το ασπράδι.
3. Τις τοποθετούμε σε ταψάκι με λαδόκολλα και ελαφρώς λαδωμένο, μοιράζουμε την τριμμένη παρμεζάνα και ψήνουμε στους 180oC για 15-20′ μέχρι να μαλακώσουν και να λιώσει το τυρί.
4. Διαλέγουμε τις 8 μεγαλύτερες ροδέλες, απλώνουμε σε κάθε μια από 1 κ.σ. σάλτσα και 1 φέτα μοτσαρέλλα και σκεπάζουμε με ακόμη μια ροδέλα μελιτζάνας. Επαναλαμβάνουμε μέχρι να τελειώσουν τα υλικά μας.
5. Ψήνουμε τα σάντουιτς μελιτζάνας στους 175oC για 15′ ή μέχρι να λιώσει η μοτσαρέλλα.
6. Πασπαλίζουμε με ψιλοκομμένο φρέσκο βασιλικό και παρμεζάνα και σερβίρουμε!
Δείτε περισσότερες νόστιμες συνταγές στο : syntagesmekefi